به گزارش تسنیم، موسسه بینالمللی کیاف اچ با انتشار گزارشی اعلام کرد صنعت بانکداری اسلامی در چند سال اخیر رشدی سریع را شاهد بوده و پیشبینی شده که این رشد در آینده نیز ادامه پیدا کند.
براساس این گزارش، داراییهای اسلامی جهان که طی سال 2011 بیش از 1.1 تریلیون دلار بود، سال 2012 با رشد 18 درصدی به 1.3 تریلیون دلار رسید. پیشبینی شده است ارزش این صنعت سال 2013 نیز با رشد 15 درصدی نسبت به سال 2012 به 1.5 تریلیون دلار برسد.
این گزارش در ادامه، ایران را کانون اصلی صنعت بانکداری اسلامی در جهان معرفی کرد و نوشت: براساس برآوردهای انجام شده، ارزش بخش بانکداری اسلامی در ایران 42.7 درصد مجموع ارزش بانکداری اسلامی جهان سال 2012 را تشکیل داده است. بخشهای بانکداری اسلامی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با 34.1 درصد و بخش بانکداری اسلامی مالزی نیز با 10 درصد در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرار گرفتهاست.
براساس این گزارش صنعت بانکداری اسلامی فقط به کشورهای با جمعیت مسلمان محدود نیست، بلکه کشورهایی در شرق دور و اروپا نیز در حال اعمال تغییراتی در سیستم بانکداری خود هستند تا بتوانند شروط فعالیتهای مالی اسلامی را تامین کنند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد