به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، زهرا دیرانی گزارشگر این شبکه در گزارشی درباره وضع مطبوعات در ترکیه گفت: سلاح در دست گرفتن برای اعضای حزب کارگران کردستان و دیگر مخالفان راحتر از داشتن قلم در ترکیه است. این اظهار نظر بین روزنامه نگاران ترکیه ای رایج است.
نویسندگان برجسته ترکیه ای در مقاله های خود از سیاست رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه در این زمینه بارها انتقاد کرده اند.
اردوغان که در سخنرانی های خود در حمله به روزنامه نگاران تردید نمی کند ، حتی کسانی را که از او و سیاستش حمایت کردند، مستثنی نکرد. آخرین قربانی او از روزنامه نگاران ، حسن جمال نویسنده و روزنامه نگار و نوه جمال پاشا یکی از مشهورترین فرماندهان نظامی امپراتوری عثمانی است.
حسن جمال از مهم ترین حامیان اردوغان در گرایش او به حل و فصل مسئله کردها از طریق گفتگو بود و از سیاست او در مقابله با ارتش و موسسه نظامی به نام حمایت از دموکراسی و حکومت مدنی ، حمایت کرده است. حسن جمال بعد از حمله شدید اردوغان به روزنامه ملیت که حسن جمال در آن مقاله می نویسد ، نوشته های خود را علیه نخست وزیر افزایش داده و از او خواسته است روزنامه نگاران را به حال خود بگذارد. بعد از انتشار مقاله اخیر حسن جمال از فعالیت وی در روزنامه جلوگیری شد.
گزارشگر این شبکه افزود: سازمان خبرنگاران بدون مرز اعلام کرده است ترکیه بزرگترین زندان روزنامه نگاران در جهان است. به گفته این سازمان ، بیش از هشتصد روزنامه نگار سال گذشته در ترکیه بازداشت شدند و صدها روزنامه نگار دیگر تهدید شده اند .
در پایان این گزارش آمده است در حالی که اردوغان جهان را علیه نظام سوریه بسیج کرده است و آن را دیکتاتوری توصیف می کند ، مخالفان اردوغان می گویند او دستگاههای امنیتی خود را برای بستن دهان افرادی بسیج کرده است که خواستار آزادی در ترکیه هستند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد