به نوشته روزنامه دیلی تلگراف، اظهارات پرویز مشرف، رئیسجمهور سابق پاکستان در تضاد با ادعاهای دولت پاکستان در انکار دادن مجوز به آمریکا برای انجام حملات هواپیماهای بدون سرنشین است.
این اظهارات در حالی مطرح میشوند که شواهد نسبت به همکاری سازمان اطلاعات پاکستان با همتای آمریکایی خود رو به افزایش است.
پرویز مشرف در مصاحبهای به شبکه خبری سی.ان.ان گفت: تنها با حملات پهپادهای آمریکایی در موارد معدودی که هدف بسیار دور افتاده بوده و حملات آسیبهای جانبی در پی نداشت موافقت کردم.
پرویز مشرف سه هفته پیش به پاکستان بازگشت. اولین حمله پهپادهای آمریکایی در خاک پاکستان در سال 2004 پنج سال پس از ریاست جمهوری مشرف رخ داد و باعث کشته شدن رهبر یک قبیله دشمن با دولت پاکستان شد. از آن پس تاکنون بیش از 300 حمله پهپادهای آمریکایی در پاکستان رخ داده و در نتیجه آن بیش از 3000 تن کشته شدهاند.
اسلامآباد به طور علنی این حملات را محکوم کرده و آنها را ناقض حاکمیت ملی این کشور خوانده است.
حملات پهپادهای آمریکایی همچنین باعث افزایش احساسات ضدآمریکایی مردم پاکستان شده است با وجود این از مدتها پیش این ظن وجود داشته که دولت پاکستان با این حملات موافقت کرده است.
اسنادی که از سوی وب سایت ویکی لیکس منتشر شد عنوان داشت که در سال 2008 سفیر آمریکا در اسلامآباد رضایت یوسف رضا گیلانی، نخستوزیر وقت پاکستان را کسب کرده و گیلانی در این زمینه گفته است، برای من اگر که این حملات افراد درست را هدف قرار بگیرند چندان اهمیتی ندارد که آنها حملات را انجام دهند ما در مجمع ملی به وقوع آنها اعتراض میکنیم و سپس آن را نادیده میگیریم.
اظهارنظرهای مشرف ظاهرا تایید میکند که در زمینه حملات پهپادهای آمریکایی توافقی میان واشنگتن و اسلامآباد وجود دارد. پرویز مشرف به دنبال پیروزی در انتخابات پارلمانی پاکستان و کسب کرسی در پارلمان است.
مشرف تاکید کرد: حملات پهپادهای آمریکایی در سطح سازمانهای اطلاعاتی ارتش مورد بحث قرار گرفت و تنها در صورتی با آنها موافقت شد که نیروهای عملیات ویژه پاکستانی و ارتش این کشور زمان کافی برای اقدام علیه تروریستها نداشته باشند.
این اظهارات پرویز مشرف باعث آسیب دیدن شانس وی برای پیروزی در انتخابات و همچنین نارضایتی مقامات نظامی پاکستان و خشم گروههای شبه نظامی این کشور خواهد شد. این گروهها دولت پاکستان را متهم به خودفروختگی به واشنگتن کردهاند.
چند روز پیش، یک سازمان خبری آمریکا شواهدی را منتشر کرد که نشان میداد سازمان سیا و سازمان اطلاعات ارتش پاکستان به اشتراک اطلاعات و همکاری در خصوص تعیین اهداف حملات پهپادها میپردازند. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد