محصولات «ارگانوسیلیکون» ماده اولیه تولید پوششهای ضدآب کننده مصالح ساختمانی است که در حضور اسید سولفوریک به عنوان کاتالیزور در صنعت تولید میشوند.
به دلیل مشکلات فراوان استفاده از این کاتالیزور مانند سمیت بالا، خورندگی، آلودگی محیط زیست ودشواری در بازیافت، استفاده از کاتالیزورهای جامد، سبز و سازگار با محیط زیست ضروری است از این رو توجه تعداد زیادی از محققان را به خود جلب کرده است.
اخیرا گروه پژوهشی دانشگاه آزاد مشهد با همکاری دانشگاه الزهرا و فردوسی مشهد در تحقیقات خود به نوع خاصی از پلیمر ارگانوسیلیکون در ابعاد نانو دست یافتند که از آن میتوان به عنوان پوششهای ضدآب برای مصالح ساختمانی با استفاده از کاتالیزور سبز و غیر خورنده هتروپلی اسید به کار میروند. این محققان با استفاده از این کاتالیزور موفق به انجام فرآیندهای ضدآب کردن مصالح ساختمانی با بازده بسیار خوبی شدند.
در این پروژه با استفاده از کاتالیزور جامد، سبز و سازگار با محیط زیست هتروپلی اسید، نوع خاصی از پلیمرهای ارگانوسیلیکون در ابعاد نانومتری تولید شده و در تستهای انجام شده ضد آب شدن مصالح ساختمانی چون آجر، سنگ، بتن، و سیمان به اثبات رسید.
پوششهای ساختمانی تولید شده در این پروژه ضمن آنکه باعث دفع آب شده و جذب کثیفی را به حداقل میرسانند، نمای ساختمان را در مقابل اشعه UV (ماورا بنفش) مقاوم میکند و به علت نامرئی بودن پوششها میتوان از آنها با حفظ زیبایی در محلهای داخلی و خارجی بنا استفاده کرد.
کاتالیزور مورد استفاده در این پروژه کاملا پایدار، غیرخورنده، قابل بازیافت وغیرسمی است.
با استفاده از نتایج حاصل از این طرح میتوان بتن، سیمان، بلوکههای سیمانی، ورقههای سیمانی سقف، ملات، موزاییک، انواع سنگهای طبیعی و مصنوعی، خاک، دوغاب، آجر، کاشی و محصولات سفالی را در برابر آب محافظت کرد و گامی موثر در جهت حفظ و نگهداری ظاهر ساختمانهای نوساز برداشت.(مهر)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد