تیغ دولبه نرم‌افزارهای امنیتی

احتمال سرقت ابزارهای دیجیتال نظیر گوشی تلفن‌همراه یا لپ‌تاپ و تبلت که کاربر حجم انبوهی از اطلاعات ارزشمند را در آن ذخیره می‌کند موضوعی است که همیشه موجب نگرانی کاربران دنیای دیجیتال بوده است.
کد خبر: ۵۵۵۴۹۱
تیغ دولبه نرم‌افزارهای امنیتی

 این نگرانی‌ها کارشناسان و متخصصان این حوزه را بر آن داشته است برای اطمینان خاطر کاربران راه چاره‌ای بیندیشند.

یکی از این راهکارها امکان نصب برنامه‌های کاربردی اختصاصی برای سیستم‌های‌عامل مختلف است که ردیابی ابزار سرقت شده را برای کاربر امکان‌پذیر می‌کند.

با نصب این برنامه به محض روشن‌شدن گوشی یا تبلت از سوی شخصی غیر از صاحب آن و برقراری ارتباط دستگاه با اینترنت، ایمیلی برای صاحب آن ارسال می‌شود که این فرد را از موقعیت جغرافیایی دستگاه مطلع می‌کند.

این نرم‌افزار می‌تواند فعالیت‌های کاربر لپ‌تاپ را نیز نمایش دهد یا از طریق دوربین داخلی هنگام استفاده از لپ‌تاپ از او عکس بگیرد، اما این نرم‌افزار می‌تواند بسیاری از افرادی که ندانسته و بی‌خبر از همه جا یک گوشی تلفن‌همراه یا تبلت سرقتی خریده‌اند، به دردسر اندازد. درست شبیه ماجرای لپ‌تاپ سرقتی شهروند انگلیسی که در تهران ردیابی شده است.

گویا یک مک‌بوک در لندن به سرقت می‌رود و یک ماه پس از آن‌که صاحب اصلی گزارش سرقت را رد کرده بود، ایمیلی ازنرم‌افزار ضد سرقت لپ‌تاپ خود دریافت می‌کند که حاوی تصاویر یک خانم بوده است. دست برقضا این خانم ساکن تهران است.

خبرهای عجیب و غریب این روزها درباره ایران، صاحب مک‌بوک را به فکر می‌اندازد تا از خیر مک‌بوک خود گذشته و از سرک کشیدن دزدکی در زندگی خصوصی یک خانم ایرانی که به تصور او دزد لپ‌تاپش بوده، لذت ببرد.

 او پا را فراتر نهاد و این تصاویر را در یک وبلاگ منتشر کرد بنابراین از یک‌سو می‌توان استفاده از این نرم‌افزارها و برنامه‌ها را اقدامی مثبت برای اطمینان خاطر کاربران دانست، اما از سوی دیگر گاهی این نرم‌افزارها بلای جان کاربرانی می‌شود که بدون داشتن آگاهی در دامی که کلاهبرداران پهن کرده‌اند، می‌افتند و مجبور به پرداخت تاوان کاری می‌شوند که در آن تقصیری جز نداشتن آگاهی نداشته‌اند.

مهم‌تر از همه این‌که این برنامه‌ها و نرم‌افزارها به صاحب فناوری این امکان را می‌دهد بدون کسب اجازه به حریم خصوصی دیگران قدم گذاشته و زندگی آنها را در معرض تهدیدهای جدی قرار دهد، بنابراین به نظر می‌رسد در اینجا حلقه گمشده‌ای وجود دارد که باید به آن هم توجه شود.

گویا بانوی ایرانی داستان ما که بشدت حریم خصوصی خود را لگدمال شده احساس می‌کرد با صاحب اصلی مک‌بوک تماس گرفته و اعلام کرده که از مسروقه‌بودن این دستگاه اطلاعی نداشته است. آقای لندن‌نشین هم از کرده خود درباره انتشار تصاویر زندگی خصوصی این خانم پشیمان شده و تصمیم می‌گیرد مک‌بوک را به عنوان عذرخواهی به ایشان واگذار کند.

فرانک فراهانی‌جم - گروه دانش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
همیلا
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۲
۰
۰
به نظر من حتی اگر این خانم سارق هم بوداون انگلیسی حق نداشت عكسهای یك خانم را روی وب منتشر كند.چرا این خانم به پلیس شكایت نمی كند؟

نیازمندی ها