با مدیریت بهینه مصرف، تلفن‌های همراه دیرتر خاموش خواهند شد

مسابقه‌ای برای مصرف کمتر باتری

باتری، پاشنه آشیل تمام فناوری‌های همراه است. فناوری‌ها که پیچیده‌تر و کاربردها که متنوع‌تر می‌شود، اشتیاق برای مکیدن شیره باتری‌ها هم افزایش پیدا می‌کند. تا چند سال پیش که موبایل‌ها هنوز هوشمند نشده بود و ارتباطات موبایلی مبتنی بر نسل اول یا حداکثر نسل دوم یا همان 2G بود، می‌شد انتظار داشت هر دو تا سه روز یکبار نیاز شود موبایل را شارژ کنیم.
کد خبر: ۵۶۳۶۰۱
مسابقه‌ای برای مصرف کمتر باتری

اما این روزها که موبایل‌ها هم گوشی تلفن هستند و هم دوربین عکاسی، هم کامپیوتر شخصی هستند و هم ابزار جابه‌جایی فایل، هم رادیو هستند و هم پخش‌کننده موزیک و ویدئو و از طرفی سیستم وایرلس و گیرنده‌های GPS آنها همیشه روشن است، باتری‌ها را انگار به یک مکنده وصل کرده باشند، صبح که موبایل را شارژ می‌کنید، عصر نشده آن پیغام ترسناک دوباره سر و کله‌اش پیدا می‌شود و اخطار می‌دهد تا چند دقیقه دیگر راز نگهدارترین همراه زندگی شما خاموش خواهد شد و چه لحظه‌ای غم‌انگیز‌تر از این می‌تواند وجود داشته باشد.

شرکت‌های بزرگ تولید‌کننده تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و رایانه‌های همراه برای رهایی شما از این لحظات حزن‌انگیز و جهت جلب رضایت مشتریان خود، مسابقه‌ای بزرگ را آغاز کرده‌اند تا از یک‌سو میزان مصرف باتری توسط دستگاه را کاهش داده یا با مدیریت هوشمند آن از مصرف برق در لحظات غیرضروری جلوگیری کنند و از سوی دیگر باتری‌هایی قوی‌‌تر، سبک‌تر، کوچک‌تر و ارزان‌تر بسازند.

تلاش‌ها در هر دو سوی این مسابقه بزرگ باعث می‌شود هر روز شاهد انتشار خبرهایی دلگرم‌کننده باشیم.

یک روز آلیاژهای جدیدی برای ساخت باتری پیدا می‌شود، روز دیگر نرم‌افزاری برای کنترل هوشمند مصرف برق و یک روز هم بزرگ‌ترین مصرف‌کننده برق این قبیل تلفن‌ها یعنی نمایشگرها بهینه‌سازی می‌شود.

اما آخرین دستاورد این حوزه که همه رقبا را کیش کرد، فناوری نمایشگرهای IPS شرکت کره‌ای ال‌جی بود که مصرف برق نمایشگر گوشی جدید اپتیموس G این شرکت را تا ۷۰ درصد کاهش داده است.

باتری جدید این گوشی که تولید شرکت شیمیایی ال‌جی (LG Chem) است، عمر طولانی‌تری به میزان ۸۰۰ چرخه در مقایسه با دیگر گوشی‌های هوشمند دارد.

پردازنده چهار هسته‌ای Snapdragon ساخت شرکت کوالکوم که روی این گوشی نصب شده است، خیلی‌ها را نسبت به چگونگی بلعیده شدن انرژی الکتریکی مشکوک کرده بود.

مشخص نبود آیا این غول پردازنده‌ای که آمده پردازنده‌های معروف شرکت آیفون را به مبارزه دعوت کند به دلیل سرعت و عملکرد عالی خود موجب صرفه‌جویی در مصرف باتری خواهد شد یا با اشتهای بی‌پایانش، کمر باتری لیتیوم پلیمری 2100 میلی‌آمپری اپتیموسG را خم خواهد کرد.

اما اولین آزمایش‌های عملی این سوپرتلفن شرکت ال.جی نشان داد که علی رغم استفاده از یک باتری استاندارد مشابه رقیب کره‌ای دیگرش، گالکسی‌اس‌2، دوام باتری‌های آن یک سر و گردن بالاتر از همه رقبای جهانی‌اش قرار می‌گیرد تا جایی که بازار آیفون‌ ‌5 را در کشور ایالات متحده تحت تاثیر خود قرار داده است.

شما می‌توانید با یک‌بار شارژ این گوشی بیش از 15 ساعت مداوم با تلفن صحبت کنید، چهار فیلم سینمایی نگاه کنید یا بیش از پنج ساعت به گشت و گذار در اینترنت بپردازید یا آن را دو هفته به حال خود بگذارید تا کم‌کم باتری ته بکشد. همه اینها نشان از آن دارند که این گوشی با جمع‌کردن فناوری‌های مختلف در درون خود، عملکرد باتری را تا 1.5 برابر افزایش داده است.

اما همه این موفقیت‌ها علاوه بر این‌که حاصل فناوری منحصر به‌فرد نمایشگرهای ساخت کارخانه ال‌جی دیسپلی است که به 70 درصد کاهش مصرف برق منجر می‌شود، به مدیریت هوشمند برق در کار با داده‌ها و نرم‌افزارها نیز برمی‌گردد که مرهون تلاش‌های تیم توسعه سیستم‌عامل اندروید است.

اندروید نصب شده روی اپتیموس G از نوع بستنی حصیری است که انتظار می‌رود با ارتقای آن به لوبیا ژله‌ای عملکرد باتری‌ها باز هم بهتر شود.

بهروز یزدان‌پناه - جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها