یکی از نکاتی که رهبر انقلاب به نامزدها توصیه فرمودند به وعدههای نامزدها مربوط است. ایشان تاکید کردند نامزدها وعدههای نشدنی ندهند و طوری حرف نزنند که اگر خرداد آینده نوار صحبتهایشان را برایشان پخش کردند، شرمنده بشوند.
این توصیه رهبر معظم انقلاب بر این حقیقت تاکید داشت که کسانی که امروز وعده میدهند و ایدههای خلقالساعه ارائه میکنند، حتما در آینده دچار شکست میشوند.
این توصیه، توصیهای بود که قبل از شروع تبلیغات نیز به نامزدها داده شده بود و آنها بخوبی آگاهند که این وعدهها شامل چه وعدههایی هستند.
نامزدها میدانند بسیاری از تصمیمات در کشور اصولا در جایگاه ریاست جمهوری نیست و اساسا رئیسجمهور نمیتواند درباره آنها به تنهایی تصمیم بگیرد که از جمله آنها وعدههایی درباره رابطه با آمریکا، نظام وظیفه و..... است که بارها نسبت به آن اشاره شده است.
اما در این میان وعدههایی نیز وجود دارد که گرچه رئیسجمهور میتواند در آنها دخیل باشد؛ اما بسرعت تحققپذیر نیست و وعده حل فوری مسالهای که مدتها کشور را به خود مشغول داشته است خیلی منطقی به نظر نمیرسد.
حل مساله اقتصادی کشور، ایجاد تولید ملی و اشتغالایی، مدرن کردن صنایع و کشاورزی، افزایش یارانهها، افزایش ارزش پول ملی و مسائلی از این قبیل گرچه همگی نیاز امروز جامعه است؛ اما در خصوص زمانبندی انجام این اقدامات باید به گونهای نباشد که از توان رئیسجمهور و امکانات کشور فراتر باشد.
بیان آرزوها در قالب شعار تبلیغاتی، نتیجهای نصیب مردم نمیکند و مردم انتظار شنیدن سخنانی واقعی، صمیمی، متکی بر اطلاعات درست و صادقانه دارند. آنها از نامزدها میخواهند که فقط واقعیت را درباره اوضاع کشور و هم درباره توانایی خودشان بگویند.
امروز همه نامزدها تاکید میکنند که به تمام وعدههای خود عمل میکنند بنابراین بدانند که مردم نمیپذیرند که دولت آینده، مشکلات را به دیگران نسبت دهد و اگر این طور شود، جز شرمندگی برای نامزدی که منتخب مردم خواهد بود، ندارد.
کتایون مافی - گروه سیاسی
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد