به گزارش ایرنا، سیدعادل مولا در بازدید از جنگل کرخه محل زیست گوزن زرد ایرانی افزود:با هجوم گونهای از مگس و شیوع بیماری میاز در دو هفته گذشته 21 گوزن زرد ایرانی در جنگل کرخه شوش تلف شده یا در معرض تلفشدن قرار گرفتند. وی با اشاره به نصب دوربین در پناهگاه کرخه هنگام شب برای مشاهده و زندهگیری گوزنها گفت: اداره حفاظت محیطزیست تلاش میکند با زنده گیری گوزنها نسبت به مداوا و حفاظت آنها در برابر مگسهای مهاجم اقدام کند.
به گفته معاون محیط طبیعی اداره کل محیطزیست استان خوزستان، تاکنون شش گوزن زندهگیری شده و درمان آنها از سوی تیم مجرب دامپزشکی اعزامی از تهران، یزد، شوش، دزفول و اهواز آغاز شده است.
وی تعداد گوزنهای زرد در پناهگاه کرخه را طبق آخرین سرشماری سال گذشته بین 60 تا70 راس عنوان کرد و گفت: از زمان تلفشدن نخستین راس گوزن در دو هفته پیش تاکنون نیروهای حفاظت محیطزیست استان خوزستان به همراه دامپزشکان به طور شبانهروزی در تلاش هستند تا با زندهگیری گوزنها از تلفشدن تعداد بیشتری از آنها جلوگیری کنند، اما به دلیل وسعت 200 هکتاری جنگل کرخه و پوشش گیاهی منطقه این کار بسختی پیش میرود.
وی افزود: با اتمام کار زندهگیری گوزنها، کار سمپاشی و ضدعفونی جنگل علیه مگسهای مهاجم آغاز خواهد شد.
وی اظهار کرد: مگس میاز با تخمریزی در جاهای نرم بدن گوزن، قسمت سر و گردن حیوان را مورد هجوم قرار داده و وارد بافت درونی حیوان میشود. این مگس در شبانهروز با تکثیر صد هزار تخم روی بدن حیوان و تبدیل آنها به کرم، چشم، سر و در نهایت مغز گوزن را میخورد و در مدت سه روز گوزن تلف میشود. به منظور جلوگیری از انقراض نسل گونه نادر و در حال انقراض گوزن زرد ایرانی، طرح تکثیر اینگونه نادر در پناهگاه دز و کرخه در شمال استان خوزستان از چند سال پیش آغاز شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر