با گذشت مدت زمانی طولانی از بحران سوریه و کشتار در این کشور، برگزاری کنفرانس ژنو 2 با ابتکار عمل آمریکا و روسیه و در پی دیدار جان کری و سرگئی لاوروف وزرای خارجه دو کشور، کلید خورد.
آمریکا در همین زمان تلاش کرد خود را حامی تعامل و گفتوگو نشان دهد و از این رو بر حضور تمام طرفهای درگیر در این اجلاس تاکید کرد، اما در کشاکش تعیین زمان این کنفرانس، اوباما سیاست دیگری را در پیش گرفت و ارسال سلاح به مخالفان سوریه را به رسمیت شناخت.
چنین رویکردی حکایت از آن داشت که کاخ سفید در پی ایجاد گفتوگویی فراگیر و ایجاد روند تغییر قدرت به شکل دموکراتیک در سوریه نیست بلکه میخواهد تا موازنه قدرت را به نفع مخالفان سوری تغییر دهد و سرانجام کار را به نفع مخالفان سوریه پایان بخشد.
چنین تلاشی از جانب آمریکا در حالی صورت میگیرد که بخش اعظمی از مخالفان که مبارزه مسلحانه را علیه دولت سوریه ترتیب دادهاند، مخالفانی نیستند که اعتقادی به روند دموکراتیک در سوریه داشته باشند بلکه براساس آمارها در راس معارضان مسلح، گروههای تروریستی و در راس آنها القاعده قرار دارند و همین چندی پیش بود که رئیس ستاد ارتش آزاد سوریه هشدار داد اگر کمکهای تسلیحاتی غرب به تاخیر بیفتد، نیروهای این ارتش نیز به القاعده خواهند پیوست.
یادمان باشد که آمریکا برای مبارزه با القاعده به افغانستان حمله کرد و هزاران نفر از مردمان بیگناه این کشور را به کشتن داد. حالا امروز در سوریه خود به کسانی سلاح میرساند که از اعضای همین سازمان هستند؛ سازمانی که زمانی آمریکا برای سر رهبرش، بن لادن جایزه تعیین کرده بود.
کتایون مافی - گروه سیاسی
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد