
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
داریوش طاهرخانی در گفتوگو با ایسنا به تکلیف قانونی وزارت بهداشت برای سیاستگذاری در حوزه سلامت و همچنین نظارت بر امور درمان اشاره کرد و گفت: همچنین بر اساس بند «ن» ماده 3 قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی، این اختیار به سازمان نظام پزشکی داده شده که نسبت به صدور و تمدید پروانههای مطب و مجوز فعالیت پزشکان و حرف وابسته در موسسات اقدام کند. البته در همین بند قانونی تصریح شده سازمان نظام پزشکی میتواند در زمینه صدور سایر مجوزهای قانونی فعالیت نیز مطابق مقررات وزارت بهداشت اقدام کند.
وی افزود: بر این اساس قانونگذار با نگاه دقیق خود این امکان را فراهم کرده که وزارت بهداشت امور مربوط به پروانههای اشتغال را به منظور کاهش تصدیگری دولت به سازمان نظام پزشکی واگذار کند و سازمان نظام پزشکی نیز مطابق مقررات حوزه سلامت کشور نسبت به این مساله اقدام کند.
طاهرخانی به جلسات کارشناسی سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت جهت تصمیمگیری درباره حذف پروانه دائم و موقت جامعه پزشکی اشاره کرد و گفت: به دنبال برگزاری این جلسات در نهایت، کارشناسان هر دو طرف به این نتیجه رسیدند که حذف پروانه دائم و موقت جامعه پزشکی اختلالی در حوزه سلامت کشور ایجاد نمیکند. به دنبال این نظر کارشناسی، بر اساس شنیدههای ما حذف پروانه دائم و موقت از تصویب شورای معاونان وزارت بهداشت نیز گذشته است.
وی ادامه داد: در این میان خلایی احساس میشد و آن اینکه پزشکان و گروههایی که مجوز دفاتر کار را دریافت میکردند، برای تمدید پروانه مطب و مجوزهای خود به گذراندن دورههای بازآموزی ملزم بودند و به این ترتیب طی سالها خدمت خود، دانش خود را نیز با دانش روز منطبق میکردند، اما درباره سایر افراد که در این گروهها قرار نمیگرفتند، با حذف پروانه دائم و موقت هر چند یک فرآیند اضافی تعدیل میشد؛ ولی هیچ دستاوردی برای حوزه سلامت کشور ایجاد نمیکرد.
طاهرخانی یادآور شد: به این ترتیب تمام فارغالتحصیلان گروه پزشکی برای فعالیت در حیطه حوزه سلامت ملزم به اخذ پروانه صلاحیت اشتغال شدند. همچنین در این توافقها مقرر شد که تمام مراکز دولتی، خیریه و غیردولتی موظف شوند که در زمان استخدام یا انعقاد قرارداد و همچنین در زمان تمدید قرارداد از شاغلان گروههای پزشکی پروانه صلاحیت اشتغال را به عنوان یکی از مدارک مورد نیاز اخذ کنند. البته برای حذف فرآیندهای اضافی، طرفین به این توافق رسیدند که آن دسته از شاغلان پزشکی که از پروانه مطب و مجوز دفتر کار برخوردارند و تاریخ آن نیز تمدید شده و معتبر است، نیازی به اخذ پروانه صلاحیت اشتغال نداشته باشند.
مدیرکل امور پروانههای سازمان نظام پزشکی با اشاره به فعالیت 106 سازمان نظام پزشکی در سطح کشور علاوه بر تهران در حوزه صدور پروانه عنوان کرد: از آنجا که تمام این 106 سازمان نظام پزشکی اکنون پروانه مطب و مجوز دفاتر کار شاغلان حرف پزشکی را صادر میکنند، سازمان نظام پزشکی آمادگی دارد طی 48 ساعت پس از ابلاغ این آییننامه از سوی وزیر بهداشت، نسبت به آغاز صدور پروانه صلاحیت اشتغال تمامی فارغالتحصیلان گروه پزشکی و گروههای دیگر که از سوی وزیر بهداشت به سازمان نظام پزشکی تفویض شود، اقدام کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد