هرچند آمار این آسیب اجتماعی گهگاهی در کشور منتشر میشود، اما این اطلاعات همیشه روی کاغذ میماند و آنطور که باید و شاید نهاد یا مقام مسئولی از آنها در جهت بهبود شرایط استفاده نمیکند. انگار آمارها فقط منتشر میشود تا جدولها و نمودارها خلق شده و مسئولان آنها را مواقع بحران بهعنوان گزارش کار ارائه کنند. این در حالی است که با توجه به این آمارها میتوان برای آینده جوانان کشور برنامهریزی و راهکارهای مختلفی را برای حل مشکلات اجتماعی مانند طلاق و کاهش آن ارائه کرد.
برای نمونه یکی از دلایلی که سبب بالا رفتن طلاق در کشور شده، استقبال کم جوانان و خانوادهها از خدمات مشاوره قبل از ازدواج است، در این میان یکی از دلایل موجود، بالا بودن هزینههای مشاوره قبل از ازدواج است که در برخی مراکز خصوصی به صد هزار تومان برای یکساعت مشاوره میرسد.
درخصوص مراکز دولتی نیز باید یادآور شد کیفیت پایین مشاوره و شلوغی این مراکز سبب شده جوانان تمایل کمی برای بهره بردن از این خدمات از خود نشان دهند.
با توجه به این مساله میتوان گفت یکی از راهکارهایی که مسئولان میتوانند به کمک آن آمار طلاق را در کشور پایین بیاورند، بیمه کردن خدمات مشاوره قبل از ازدواج است.
روز گذشته معاون امور فرهنگی و تربیتی وزارت ورزش و جوانان دراین باره به ایسنا گفت: با توافقاتی که با بیمه مرکزی شده، امیدواریم این خدمات بزودی مشمول بیمه شود. البته باید یادآور شد که تحت پوشش بیمه قرار گرفتن این خدمات سبب توسعه خدمات مراکز مشاوره ازدواج نیز خواهد شد، بنابراین باید مسئولان در این زمینه پیگیریهای بیشتری انجام داده و این خبر در حد وعده نمانده یا با تغییر و جابهجایی مدیران به فراموشی سپرده نشود، زیرا با عملیشدن این راهکار جوانان میتوانند بدون دغدغه هزینههای سنگین از خدمات مشاوره قبل از ازدواج استفاده کرده و با آگاهی بیشتر زیربنای اولین نهاد جامعه را بنا کنند.
مهدی آیینی - گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب