شهردار پایتخت به جلسات دولت دعوت می‌شود؟

یک روز فرصت کافی بود تا پس از استقرار وزرای دولت جدید و گرفتن رای اعتماد 15 وزیر از نمایندگان ملت، توجه‌ رسانه‌ها از میدان بهارستان به خیابان بهشت جلب شود؛ جایی که قرار است بزودی پارلمان اختصاصی شهر تهران دست به انتخاب شهردار بزند و از میان گزینه‌هایی که راست و چپ قبای ریاست به تن‌شان دوخته‌اند، یکی بر کرسی ریاست شهر تهران تکیه بزند، اما در میان این هیاهوی آمدن رئیس‌جمهور جدید و بزودی شهردار جدید، شاید کمتر کسی حواسش به رابطه بین این دو دستگاه باشد.
کد خبر: ۵۹۰۸۲۱
شهردار پایتخت به جلسات دولت دعوت می‌شود؟
به گزارش جام‌جم آنلاین، دولت و شهرداری تهران که رابطه‌شان از سال 82 با شهردار شدن احمدی‌نژاد رو به تیرگی گذاشت، هنوز نتوانسته‌اند مشکلات خود را به نفع مشکلات مردم کنار بگذارند و حالا مردی به ریاست دولت رسیده که شعار اعتدال سر داده است و به احتمال زیاد در مشی او تنگ‌نظری جایی نخواهد داشت. حالا شاید برای خیلی از تهرانی‌ها بیشتر از آن که بدانند شهردار چه کسی و از کدام گروه و دسته خواهد بود، مهم باشد که این رابطه بهبود پیدا کند و بار دیگر شهردار تهران در کنار دیگر وزرای دولت، روزهای یکشنبه در خیابان پاستور باشد.

رئیس کمیسیون شورا و امور داخلی مجلس با تاکید بر ترمیم رابطه شهرداری تهران و دولت، معتقد است حضور شهردار در جلسات هیات دولت می‌تواند در توسعه و پیشرفت پایتخت تاثیر بسزایی بگذارد.

امیر خجسته می‌گوید: تهران 14 تا 15 میلیون جمعیت دارد. خدمات شهری از بحث‌های بسیار مهم این شهر است و نیاز به کمک ویژه دولت وجود دارد. در حمل و نقل و در بخش‌های خدمات شهری و همه بحث‌هایی که مبتلا به مباحث شهری است، دولت باید مستقیما کمک کند تا شهردار نیز بتواند رفاه خوبی برای مردم ایجاد کند.

مهرداد لاهوتی، نماینده مردم لنگرود نیز با اشاره به اهمیت این موضوع می‌گوید: اگر شهردار در هیات دولت نباشد، مردم در بحث حمل و نقل عمومی، مشقت و سختی‌های بسیاری را متحمل می‌شوند، چنان که در دولت قبل نیز شهرداری به تنهایی شهر را اداره کرد. ولی وقتی این ارتباط با این حسن‌نیت ایجاد شود قطعا در هیات دولت بحث‌های تخصصی انجام می‌شود و در آنجا شهردار می‌تواند اهمیت مباحث را توجیه کند و بودجه‌های لازم را برای رفع مشکلات مردم دریافت کند.

نماینده مردم لنگرود می‌افزاید: پیش‌بینی‌ من این است که با توجه به حرکت منطقی و با عقلانیت دولت، قطعا شهردار در جلسات هیات دولت حضور خواهد داشت.

شورای شهر نقش خودش را ایفا کند

هادی قوامی، نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر افزایش همکاری‌ها در شهرداری و دولت آینده، شانس شهردار آینده برای تعامل بهتر با دولت را خوب ارزیابی می‌کند و می‌افزاید: شورای شهر تهران با طیف نمایندگانی نزدیک به دولت می‌تواند نقشی موثر در بهبود روابط گذشته داشته باشد. این حق مردم تهران است که شهردار خود را در کنار وزرا و رئیس‌جمهور ببینند تا به حل مشکلاتی نظیر حمل و نقل عمومی امیدوار شوند.

تجربه تلخ گذشته تکرار نشود

شهباز حسن‌پور، نماینده سیرجان این مشکل را در دولت و شهرداری جدید حل شده می‌داند: وقت این مسائل گذشته که بحث شهرداری و دولت را مطرح کنیم. من فکر می‌کنم با این شادابی و نشاطی که در جامعه ایجاد شده، در بحث مدیریت کشور و شهر، همه باید دنبال هم‌افزایی باشیم و با هر آنچه در توان داریم تلاش کنیم تا بر مشکلات مردم فائق آییم. اگر بین دولت و شهرداری تعامل باشد، کوچک‌ترین مسائل شهری هم قابل بحث و قابل حل است.

حسن‌پور می‌افزاید: اصل و اساس همه بحث ما، بحث مردم است. ما شأن و منزلتی غیر از خدمت به مردم نداریم. حضور شهردار تهران در کنار وزرا در دولت می‌تواند در جهت تعامل هر چه بیشتر نسبت به مسائل و مشکلات کلانشهر تهران کمک کند. شاید بعضی‌ها بگویند این مسائل را می‌شود با بخشنامه و آیین‌نامه حل کرد.

بنده معتقدم حضور شهردار کلانشهری مثل تهران که 20 درصد از جمعیت کشور را باید خدمات بدهد قطعا مقرون به ثواب است و تاکید می‌کنم، بهتر است دولت جناب آقای دکتر روحانی همان‌گونه که در بسیاری از مسائل ابتکارات زیبا و خوبی در بحث تعاملات داشتند، این کار خوب را هم در دستور کار خود قرار دهند. تجربه تلخ گذشته، اما نکته‌ای است که نماینده بابلسر به آن اشاره می‌کند: در دولت آقای خاتمی، آقای احمدی‌نژاد تلاش زیادی کرد تا به هیات دولت برود، اما دولت اصلاحات به این درخواست تن نداد. اما وقتی خودش به پاستور رفت، همه چیز فراموش شد.نجف‌نژاد با اشاره به رویکرد مثبت دولت روحانی در هم‌افزایی اجتماعی با اطمینان از پایان روابط تیره دولت و شهرداری خبر داد.

دولت تدبیر، همکاری می‌کند

ایرج ندیمی دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی نیز با اطمینان خبر از حضور شهردار در هیات دولت می‌دهد و می‌گوید: با مشی‌ای که ما از آقای روحانی سراغ داریم، فارغ از این که شهردار تهران چه کسی باشد، می‌توان به حضور شهردار در هیات دولت امیدوار بود.

وی می‌افزاید: من از دیدگاه فرهنگی و ارزشی به این موضوع نگاه می‌کنم. این رویکردها در جهت حل و فصل مشکلات مردم بسیار موثر و تاثیرگذار است. کلانشهر تهران، نیازمند همراهی و همکاری همه دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله دولت، مجلس، قوه قضاییه و تک‌تک آحاد مردمی است که در این کلانشهر زندگی می‌کنند پس باید رویکردی مشارکتی و عمومی در این موضوع وجود داشته باشد.

با وجود امیدواری که بین نمایندگان مجلس از بهبود رابطه دولت و شهرداری موج می‌زند، باید تا دوازدهم شهریور منتظر ماند تا تکلیف شهردار تهران روشن شود یا به قول یکی از نمایندگان مجلس، رئیس دولت می‌تواند برای این ‌که حسن‌نیت خود را نشان دهد و بگوید برای دولتی اهمیتی ندارد شهردار از کدام جریان سیاسی انتخاب می‌شود، پیش از دوازدهم شهریور دعوتنامه به پاستور را به آدرس خیابان بهشت پست کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها