زخم سفید بر چهره امدادگران
جزئیات تیراندازی مرگبار به سمت آمبولانس اورژانس در دلگان

زخم سفید بر چهره امدادگران

فوریت پزشکی

وظایف اورژانس پیش​بیمارستانی

بسیاری از ما با موارد اورژانسی روبه‌رو شده‌ایم؛ مواردی که نیاز به انتقال بیماران پیدا می‌کنیم. گاهی از اورژانس 115 درخواستی داریم که می‌گویند در محدوده کار آنها نیست.
کد خبر: ۵۹۶۰۸۵
وظایف اورژانس پیش​بیمارستانی

نمی‌دانیم چه چیزی در محدوده کار آنها هست و چه چیزی نیست. در بسیاری از موارد همراهان بیمار تمایل به انتقال بیمار به بیمارستانی خاص دارند یا می‌گویند بیمارشان پرونده در بیمارستانی خاص دارد، در حالی ‌که اورژانس قبول انتقال بیمار را به مرکز موردنظر انجام نمی‌دهد. همچنین آمبولانس‌های 115 اجازه انتقال بیمار به مرکزی خصوصی را ندارند.

وظایف اورژانس پیش بیمارستانی (115):

ـ انجام کمک‌های اولیه پزشکی در مورد بیماران و مجروحان تا از مرگ فوری نجات یابند.

ـ معاینه بیمار و گزارش وضع اولیه او به پزشک مربوط تا براساس شواهد محل وقوع حادثه، وضعیت بالینی بیمار در بیمارستان مقصد تصمیم‌گیری شود.

ـ ایجاد اطمینان خاطر در بیمارانی که اضطراب فراوان دارند.

ـ یکی از مواردی که اگر در تمامی بیماران انجام شود، سیر درمانی را می‌تواند دگرگون کند رگ‌گیری از بیمار است. این اقدام بخصوص در بیماران تصادفی، افراد دچار خونریزی و بیماران قلبی موثر است، چراکه تا رسیدن آنها به بیمارستان ممکن است آنچنان فشارخون بیمار افت کند که امکان رگ‌گیری مقدور نباشد.

ـ یکی از اقدامات مهم در برخورد با بیماران مبتلا به توقف قلبی تنفسی شروع سریع احیاست. هر دقیقه که از دست می‌رود شانس بازگشت فرد به زندگی هفت هشت درصد کاهش می‌یابد.

ـ تعدادی دارو در اختیار کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی است که با اجازه و گاهی بدون اجازه پزشک می‌توان آنها را تجویز کرد. به فرض نیتروگلیسیرین زیرزبانی و آسپیرین به دلیل عوارض کم و توانایی نجات جان بیماران، بدون اجازه پزشک استفاده می‌شود.

ـ یکی از مشکلات مراکز درمانی، نداشتن اطلاع از وضع بیماران اعزامی از سوی اورژانس 115 است. اگر امکان اطلاع وضع بیمار قبل از رسیدن به اورژانس وجود داشته باشد، کارکنان بیمارستان با داشتن آگاهی، امکانات لازم را قبل از رسیدن بیمار مهیا می‌کنند.

ـ رانندگی وسیله نقلیه برای رسیدن سریع به محل مأموریت و همچنین حمل بیمار به مراکز درمانی شاید کم‌اهمیت‌ترین وظیفه این قشر زحمتکش باشد. متأسفانه گاهی افراد به اشتباه آمبولانس را با تاکسی تلفنی آژیردار اشتباه می‌گیرند!

دکتر بهروز هاشمی - متخصص طب اورژانس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
یك همكار آسیب دیده
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
۰
۰
سلام من خودم از پرسنل پرستاری هستم و سالها در اورژانس بیمارستان كار كردم و متاسفانه چند روز قبل تصادف شدیدی كردم كه در صحنه حادثه بیهوش بودم - همكاران آمبولانس حتی به خود زحمت بستن هد تروما ، ندادند . پس از انتقال به اورژانس بیمارستان امام حتی تریاژ هم نشدم و تا حدود نیم ساعت در اورژانس روی برانكارد بلاتكلیف بودم و جالبه چند ساعتی كه اورژانس بودم حتی یك فشار خون هم از من گرفته نشد و با بخیه و چند تا عكس بالاخره قبل از اینكه جنازه من از اون مركز بیرون بیاد با اجبار مرخص شدم. اگر حتی بیمار معمولی هم داشته به بیمارستان امام و اورژانس مراجعه نخواهم كرد چون حتما جنازه اون رو به من تحویل میدن - اصلا حجم مراجعه كننده رو قبول ندارم مشكل بزرگ عدم مدیریت بود نه كمبود پرسنل - نیروی انتظامی هم قبلا بیمار تصادفی رو در صورتی كه ضارب حضور داشت با گرفتن كارت و مشخصات و مدارك به كلانتری معرفی میكرد كه متاسفانه در مورد من هم اصلا همچین اتفاقی نیافتاد و متاسفانه ضارب من حتی بیمه هم نداشت - متاسفم كه همكاران خود من در اورژانس ها كمترین ارزش رو به بیمار نمیدهند - خدا به داد مردم برسد

نیازمندی ها