به گزارش واحد مرکزی خبر، حمید چیتچیان گفت: تعرفهها به گونهای اصلاح خواهد شد که ممکن است برای بخشی از مشترکان افزایش قیمت صورت نگیرد.
وی با بیان آنکه خدمات وزارت نیرو گستردهترین خدماتی است که به جامعه ارائه میشود، افزود: ارزش این خدمات معمولا در زمان خاموشی برق یا قطع آب بیشتر مشخص میشود.چیتچیان نامتوازن بودن هزینه و قیمت فروش آب و برق را هشدار و زنگ خطر دانست و اظهار کرد: هماکنون تفاوت معنیداری بین قیمت تمام شده برق بدون احتساب هزینه سوخت مصرفی نیروگاهها و عایدی وزارت نیرو از فروش برق وجود دارد و تداوم کاهش درآمدها موجب میشود کیفیت ارائه خدمات آسیب ببیند و مردم متضرر شوند.
وزیر نیرو گفت: در قانون بودجه سال 92، افزایش قیمت حاملهای انرژی پیشبینی شده و قانونگذار دولت را مکلف کرده است که از تیر امسال، افزایش قیمتها را عملیاتی کند اما متاسفانه این اقدام صورت نگرفت و هنوز تصمیم جدیدی برای افزایش قیمتها گرفته نشده است.
وی قیمت تمام شده هر کیلووات ساعت برق را بدون در نظر گرفتن هزینه سوخت نیروگاه ها، حدود 680 ریال اعلام کرد و افزود: در سال 90، دولت تصمیم گرفت که بابت هر کیلووات ساعت برق به طور متوسط 430 ریال از مصرف کنندگان بخشهای مختلف دریافت کند که این قیمت تفاوت معناداری با قیمت تمام شده برق دارد ضمن آنکه 166ریال از قیمت فروش برق نیز باید به حساب سازمان هدفمندی یارانهها برای پرداخت یارانه مستقیم به مردم واریز شود که در عمل عایدی وزارت نیرو از فروش برق به 264 ریال میرسد و این مبلغ با 680 ریال قیمت تمام شده برق تفاوت قابل ملاحظهای دارد.
چیتچیان تصریح کرد: کاهش درآمدهای وزارت نیرو موجب میشود کیفیت ارائه خدمات آسیب ببیند و این امر به کاهش سرمایهگذاری در صنعت و در نهایت خاموشی منجر خواهد شد.وی افزود: نامتوازن بودن قیمت فروش و هزینه تمام شده موجب خواهد شد که مردم متضرر شوند، بنابر این باید قیمتها بتدریج و به صورت منطقی افزایش یابد تا کیفیت ارائه خدمات نیز بهتر شود.
وزیر نیرو با بیان آنکه با اصلاح تعرفههای آب و برق ممکن است برای بخشی از مشترکان افزایش قیمتی اعمال نشود، اظهار کرد: برای بخشهای مختلف مصرفی، سیاستهای قیمتی مختلفی در نظر گرفته خواهد شد.
وزیر نیرو درخصوص درآمدهای وزارت نیرو از محل اجرای گام نخست قانون هدفمندی یارانهها، گفت: اگرچه با اجرای این مرحله از قانون، قیمت متوسط فروش هر کیلووات ساعت برق از 170 ریال به 430 ریال افزایش یافت و از این میزان، 166 ریال به حساب سازمان هدفمندی یارانهها واریز میشود، اما هزینههای تولید برق نیز افزایش یافت ضمن آنکه در برخی موارد نیز با وصول نشدن مطالبهها مواجه هستیم.
به گفته وی، درمجموع هماکنون عایدی وزارت نیرو از محل فروش برق حدود 200 ریال در هر کیلو وات ساعت است، اما در عوض هزینههای تولید برق بیش از دو برابر افزایش یافته و با این حساب، اجرای قانون هدفمندی یارانهها تاکنون موجب افزایش منابع مالی این وزارتخانه نشده است.چیت چیان همچنین درخصوص افزایش 30 ریالی قیمت برق که بتازگی در قبوض اعمال شده است، گفت: در قانون بودجه 92، نمایندگان به توسعه کاربرد انرژیهای نو و توسعه برقرسانی به روستاهای فاقد برق توجه داشتهاند و مقرر شده است به ازای مصرف هر کیلووات ساعت برق، 30 ریال از مشترکان دریافت و برای برقرسانی به روستاها سرمایهگذاری شود که در برابر کل قیمت برق، هزینه ناچیزی است.
افزایش عوارض گاز مصرفی
از سوی دیگر سخنگوی شرکت ملی گاز ایران از دریافت عوارض صد ریالی از مشترکان به ازای هر مترمکعب گاز مصرفی براساس قانون بودجه سال 1392 خبر داد و گفت: 1600 میلیارد تومان منابع حاصل از این عوارض صرف توسعه گازرسانی در کشور و همچنین استانداردسازی سیستم گرمایش مدارس خواهد شد.
مجید بوجارزاده گفت: وزارت نفت موظف است علاوه بر دریافت نرخ گاز، بهازای مصرف هر مترمکعب گاز طبیعی، یکصد ریال به عنوان عوارض از مشترکان دریافت و پس از واریز به خزانهداری کل کشور عین وجوه دریافتی را تا سقف 16 هزار میلیارد ریال صرفا برای احداث تأسیسات و خطوط لوله گازرسانی به شهرها و روستاها با اولویت مناطق سردسیر، نفتخیز، گاز خیز و استانهایی که برخورداری آنها از گاز کمتر از متوسط کشور است، هزینه کند.وی ادامه داد: براساس این قانون، منابع مذکور به عنوان درآمد شرکت ملی گاز محسوب نمیشود و مشمول مالیات نیست.
بوجارزاده افزود: ه براساس تبصرهای در این قانون 2 هزار میلیارد ریال از منابع یاد شده متناسب با وصولیها، برای تامین و استانداردسازی سامانه گرمایشی مدارس با اولویت مدارس روستاها به وزارت آموزش و پرورش(سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور) اختصاص یافته است.
وی با اعلام این که قانون بودجه بیستم خرداد به تصویب شورای نگهبان رسید و پس از ابلاغ از سوی رئیسجمهور، در اول تیر در شرکت ملی گاز اجرایی شده است، گفت: احکام قانون بودجه در سال 1392 براساس آنچه در آن ذکر شده، قابل اجراست.سخنگوی شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: براساس قانون یادشده قیمت گاز CNG نیز به ازای هر مترمکعب، صد ریال افزایش یافته است.
بوجارزاده آبونمان برای هر واحد مسکونی در مدت 30 روز را حدود 8000 ریال اعلام کرد و گفت: همچنین حق بیمه مشترکان گاز همانند سال گذشته محاسبه شده است.
وی میانگین مصرف ماهانه مشترکان گاز کشور را 12 میلیارد مترمکعب اعلام کرد و افزود: میانگین مصرف سالانه گاز مشترکان براساس پیشبینیهای شرکت گاز 145 میلیارد مترمکعب و براساس قانون بودجه، 160 میلیارد مترمکعب محاسبه شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با حجتالاسلام مصباحی مقدم دکتر پیغامی و دکتر صمصامی مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید