درباره دیداری که انجام نشد

روند تحولاتی که از حدود ده روز قبل در روابط ایران و آمریکا شروع شده، همچنان ادامه دارد و حضور امروز وزیران امورخارجه ایران و آمریکا دور یک میز (البته در قالب گفت‌وگوهای ایران و 5+1) می‌تواند حلقه‌ای دیگر از این زنجیره دیپلماتیک باشد.
کد خبر: ۶۰۰۹۴۲
درباره دیداری که انجام نشد

این تحولات از بیست‌وچهارم شهریور با اعلام رد و بدل شدن نامه میان اوباما و روحانی شروع شد، با اظهارات مثبت روسای‌جمهور آمریکا و ایران ادامه یافت و با طرح برخی شایعات و احتمالات درباره برنامه‌های رئیس‌جمهور در نیویورک به اوج رسید.

برخی مسائل دیگر از جمله لغو تحریم کشتیرانی ایران از سوی دادگاه اروپا نیز برروند مثبت ایجاد شده در روزهای اخیر افزود و ارز و طلا نیز روندی نزولی را طی کرد و هم‌افزایی همه این موارد، چنان شتابی به تحولات داد که خیلی‌ها با علم به همه موانع، دیدار روسای‌جمهور آمریکا و ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل را امکان‌پذیر می‌دیدند.

این در حالی بود که خیلی از کارشناسان که هنوز می‌توانستند فارغ از هیجانات حاکم بر فضای خبری، روابط ایران و آمریکا را تحلیل کنند، تاکید داشتند که هنوز زمان چنین دیداری فرانرسیده است اما با وجود این، منابع غیررسمی در همان خط خبری، ضیافت ناهار بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل را بهترین موقع برای انجام این دیدار و خوش و بش اعلام کرده بودند، ولی بر اساس آنچه اعلام شد هیات ایرانی به دلیل سرو مشروبات الکلی بر سر میز ناهار، در این ضیافت حضور نیافت و دیداری هم اتفاق نیفتاد و روسای‌جمهور ایران و آمریکا به همان گفت‌وگوی غیرمستقیم از پشت تریبون مجمع عمومی سازمان ملل اکتفا کردند.

دلیل حضور نیافتن هیات ایرانی در این ضیافت چه همان دلیلی باشد که اعلام شده است، چه به دلیل این بوده باشد که کارها آن‌طور که مقامات کشورمان می‌خواستند پیش نرفته است، اما نشان داد که روحانی می‌تواند در شرایط حساس، تصمیمات قاطع بگیرد و خود را به جریان ایجاد شده از سوی رسانه‌ها نمی‌سپرد.

این موضوعی بود که پیش از این هم بخصوص در همان روزهای ابتدایی پس از انتخابات شاهد بودیم؛ روزهایی که توقعات برخی گروه‌ها و جریان‌ها و بعضی اقشار مردم از روحانی بشدت بالا رفته بود، اما روحانی با کنترل شرایط و انتخاب‌ها و انتصاب‌هایی که انجام داد توقعات را متعادل کرد و پایبندی خود را به برخی اصول نشان داد البته اگرچه رئیس‌جمهور از ابتدای فعالیت خود نشان داده که در چنین مواردی می‌تواند با وجود فشارهای افکار عمومی و رسانه‌ها، کنترل اوضاع را همچنان به دست داشته باشد، اما تیم رسانه‌ای دولت و وزارت خارجه می‌توانند با اطلاع‌رسانی بموقع و درست، خودشان نبض خبری را به دست بگیرند و از افزایش توقعات و فشارها جلوگیری کنند.

برای چنین کاری توجه به این نکته لازم است که اطلاع‌رسانی‌های مقطعی و بشدت دیپلماتیک نمی‌تواند در رقابت با حجم بالای اخبار غیررسمی که از احتمالاتی هیجان‌انگیز صحبت می‌کنند شانسی برای پیروزی داشته باشد.

حسین نیک‌پور - دبیر گروه سیاسی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

مجرمان در قاب شوک

در گفت‌وگو با تهیه‌کننده مستند معروف شبکه سه اولویت‌های موضوعی فصل جدید بررسی شد

مجرمان در قاب شوک

نیازمندی ها