امروزه با افزایش استفاده از وسایل الکترونیکی همراه، تامین انرژی مورد نیاز این دستگاه ها به یک چالش مهم برای دانشمندان تبدیل شده است. از این رو محققان در تلاش هستند با استفاده از فعالیت های روزمره منبع جدیدی برای شارژ این دستگاه ها فراهم کنند.
یک کفش معمولی در لحظه برخورد با زمین انرژی را به شکل گرما هدر می دهد اما در فناوری دانشمندان نیوزیلندی، از ژنرانورهای نازک برای تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی برق استفاده می شود.
ایده اصلی این فناوری توسط موسسه بین المللی «SRI» تحقیقات آمریکا مطرح شده است اما مهندسان دانشگاه «اوکلند» از این شیوه برای ساخت ژنراتورهای کوچک تر و سبک تری بهره گرفته اند که راحتی بیشتری را در زمان تولید انرژی برای کاربر فراهم می آورد.
محققان امیدوارند طی یک سال این فناوری را به صورت واقعی و عملی به بازار عرضه کنند و از انرژی حرکت برای شارژ وسایل الکترونیکی مانند تلفن هوشمند، آی پاد، مانتیورهای ضربان قلب ورزشکاران استفاده شود.
دو دانشجو از همین ساختار مکانیکی برای ساخت حسگرهای عضلات مصنوعی استفاده کردند که حرکات بدن انسان را اندازه گیری و ثبت می کند.
آنها شرکتی را تاسیس کرده و حسگرهایی را ساخته اند که نرم و سبک است و از این رو حرکات طبیعی را مختل نمی کند. به این ترتیب حسگرهای این دو دانشجو عملیاتی شدن کفش های تولید کننده برق را تایید می کند.(مهر)
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سعیده لعلی، مدیر کتابخانه مرکزی سازمان صداوسیما از ویژگیهای منحصر بهفرد این مکان فرهنگی برای ما گفته است
سفیر ایران در لبنان در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه «جامجم» از پیامهای مراسم با شکوه بیروت میگوید
به بهانه نمایشگاه «مشق دل» در گالری صداوسیما
در گفتوگوی «جامجم» با یک مشاور خانواده مطرح شد