این روزنامه در پایگاه اینترنتی خود و در تحلیلی به قلم «پل ریشتر» افزود: کاخ سفید باید در مذاکرات با ایران که قرار است اواسط اکتبر در ژنو از سر گرفته شود، با دو چالش بزرگ کنار آید. مقامات دولت اوباما هم باید ایران را ترغیب کنند تا غنی سازی اورانیوم خود را متوقف کند و هم بتوانند حمایت کنگره را که هنوز درمورد تخفیف تحریم های ایران تردید دارد، به دست آورند.
لس آنجلس تایمز مینویسد: درحالی که اعضای کنگره آمریکا تقریبا در هر زمینهای با هم اختلاف نظر دارند اما مخالفت با ایران نیز تقریبا وجه مشترک همه نمایندگان کنگره است. از آنجایی که فقط کنگره قادر است تحریمهای ایران را لغو کند، نمایندگان هرگاه احساس کردند کاخ سفید امتیاز زیادی به ایران میدهد، قادر خواهند بود مانع پیشبرد هر توافقی با این کشور شوند.
«اد رویس»، رئیس کمیته سیاست خارجی مجلس نمایندگان گفت: ما قدرت زیادی برای اعمال نفوذ داریم. اگر سنا لایحهای را که مجلس نمایندگان در ژوئیه تصویب کرد به تصویب برساند، آمریکا درصدد برخواهد آمد با مجازات خریداران نفت ایران صادرات این کشور را تقریبا به صفر برساند.
رویس مدعی شد به اقدامات آشتی جویانه ایران اعتمادی ندارد.
این در حالیست که به گفته دیپلماتها بر اساس یک توافق احتمالی به ایران اجازه داده خواهد شد به غنی سازی اورانیوم با خلوص پایین برای اهداف صلح آمیز و تحت نظارت دقیق آژانس بین المللی انرژی اتمی ادامه دهد یا سوخت هستهای مورد نیاز خود را از روسیه یا دیگر کشورها وارد کند.
سناتور مارک استیون کرک در بیانیهای گفت: تا زمانی که ایران به فعالیتهای هستهای ادامه میدهد و موشکهای بالستیک دوربرد میسازد، سنا بیشترین فشارهای اقتصادی ممکن را بر این کشور اعمال خواهد کرد.
نویسنده در ادامه با بیان این که قدرت عمل دیپلماتیک اوباما بدون حمایت کنگره خیلی محدود خواهد بود، نوشته است: رئیس جمهور آمریکا میتواند با یک فرمان اجرایی تحریمهای اعمال شده را متوقف کند و حتی میتواند اجرای تحریمها را به طور موقت به حال تعلیق درآورد اما اگر وی بخواهد به تعلیق تحریمها بدون حمایت کنگره ادامه دهد با حملات سیاسی شدیدی مواجه خواهد شد. به احتمال زیاد اوباما پیش از آن که نمایندگان تحریمها را به طور دائمی لغو کنند باید کنگره را متقاعد کند که ایران به طور کامل از خواستههای آمریکا تبعیت کرده است.
لس آنجلس تایمز در پایان مینویسد: کنگره آمریکا همچنین قادر است با تحریمهایی که تصویب میکند، اتحادیه اروپا را نیز تحت فشار قرار دهد. ایران مشتاق است بار دیگر به نظام مبادلات مالی بین المللی موسوم به SWIFT بپیوندد. اما اگر به ایران اجازه چنین کاری داده شود شرکتهایی که میخواهند با تهران همکاری کنند نگران مجازاتهای آمریکا خواهند بود، مگر آن که آمریکا به آنها اجازه چنین کاری را بدهد.(باشگاه خبرنگاران)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد