در مقصد که میرسد باید انتظار بکشد با رفتن به دستشویی بستهها را دفع کند! این روش حمل مواد، روشی فراگیر در دنیا بوده و مختص ایران نیست.
عدهای از قاچاقچیان با وعده مبالغی بالا به افراد، آنها را وادار به خوردن مواد افیونی و غیرقانونی کرده تا بتوانند این مواد را بدون دردسر بین شهرها و حتی بین کشورها انتقال دهند؛ در حقیقت مواد در بستهبندیهای انسانی قاچاق میشود.
اگر این بستهها در بدن باز شود، با توجه به وجود مقادیر بالای مواد افیونی و سرازیر شدن ناگهانی آن به بدن، فرد ممکن است در زمانی کوتاه دچار مسمومیت شدید و گاهی مرگ در ساعات اولیه شود. بسته به نوع ماده شیمیایی استفاده شده، اینکه بستهبندی سالم مانده یا آسیبدیده، روش برخورد و درمان متغیر است و گاهی کار به جراحی میکشد.
اگر فرد خودش عنوان نکند چیزی خورده معمولا شناسایی نمیشود، اما اگر فرد دچار علامتی شود یا دفع مواد به تأخیر بیفتد، کارش به بیمارستان میکشد و در صورت اعتراف یا شک پزشک و استفاده از روشهایی مانند تصویربرداری تشخیص داده میشود.
تعدادی از این افراد از سوی ماموران زبده نیروی انتظامی در گشتهای بین راهی شناساییشده و پس از اقرار به بیمارستان انتقال داده میشوند.
فردی که مواد را بلعیده باید تحت نظر قرار گیرد. برای دفع این بستهها گاهی از مواد مسهل استفاده میشود. اگر بستهها در محلی در شکم گیر بیفتد، ممکن است جراحی لازم باشد.
در فردی که به صورت حرفهای اقدام به حمل کوکائین میکند اگر نیاز به درآوردن مواد باشد آندوسکوپی روش مناسبی نیست، چرا که ممکن است بستهها در بدن باز شود.
در این افراد از جراحی استفاده میشود. پس از پاکسازی دستگاه گوارش باید دوباره تصویربرداری از رودهها از نظر خروج تمام بستهها انجام شود.
در مورد افرادی که ناشیانه میزان اندکی از مواد را با بستهبندی غیرحرفهای و از ترس گیرافتادن در دست پلیس بلعیدهاند، اندکی وضعیت فرق میکند.
در این افراد معمولا میزان خوردهشده، کم و معمولا در حد مصرف معمول یا دو تا سه برابر مصرف روزانه است. با این حال در این دسته از بیماران به دلیل بستهبندی نامناسب، خطر باز شدن از گروه اول بیشتر است.
این افراد باید در بیمارستان تحت نظر باشند تا مواد خورده شده دفع شود. گاهی در ساعات اولیه بسته حاوی مواد باز میشود و بیمار بسرعت علامتدار میشود. در این شرایط لازم است بیمار بسرعت تحت درمان با پادزهر اختصاصی برای ماده افیونی قرار گیرد.
دکتر بهروز هاشمی - متخصص طب اورژانس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب