مرکز آمار ایران نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان سال جاری را اعلام کرد که بر اساس آن بررسی نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت) جمعیت 10 ساله و بیشتر نشان می دهد که 39.1 درصد جمعیت در سن کار 10 ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بوده اند یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته اند.
همچنین نتایج می دهد نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شرعی نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور حاکی از افزایش 1.1 درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان 91) و کاهش 0.2 درصدی آن نسبت به فصل گذشته (بهار 1392) است. بررسی نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر نشان می دهد که 10.4 درصد از جمعیت فعال در تابستان امسال بیکار بوده اند و تعداد بیکاران نیز دو میلیون و 563 هزار و 624 نفر بوده است.
بر اساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان می دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در تابستان سال گذشته 1.9 درصد و نسبت به فصل گذشته 0.2 درصد کاهش داشته است.
همچنین بررسی نرخ بیکاری جمعیت 15 ساله و بیشتر نشان می دهد که 10.4 درصد از جمعیت فعال بیکار بوده اند. بر اساس این نتایج نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
سهم اشتغال ناقص نشان می دهد که 7.6 درصد جمعیت شاغل دارای اشتغال ناقص بوده اند. این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است.
بررسی اشتغال در بخش های عمده اقتصادی نیز نشان می دهد که بخش خدمات با 46.5 درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش های صنعت با 33.9 و کشاورزی با 19.5 درصد قرار دارد.
بر پایه گزارش مرکز آمار ایران و بررسی نرخ بیکاری جوانان 15 تا 24 ساله حاکی از آن است که 23.9 درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان 15 تا 24 ساله کل کشور نشان می دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته 2.9 درصد کاهش و نسبت به فصل قبل یک درصد افزایش یافته است.
نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله نیز حاکی از آن است که 21.1 درصد از جمعیت فعال 15 تا 29 ساله بیکار بوده اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله نشان می دهد که این شاخص نیز نسبت به فصل مشابه در سال گذشته 3.5 درصد کاهش و نسبت به فصل گذشته 0.8 درصد افزایش پیدا کرده است.
همچنین بررسی سهم شاغلین 15 ساله و بیشتر با ساعت کار معمول 49 ساعت وبیشتر نشان می دهد 43.5 درصد شاغلین به طور معمول بیشت از 49 ساعت در هفته کار می کنند. این شاخص که یکی از نماگرهای کار شایسته است نشان می دهد در کشور سهم زیادی از شاغلین بیشتر از استاندارد کار می کنند.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب