این از حد گذشتن به این دلیل است که بتازگی این قطعات به خط تولید برخی خودروسازان بزرگ نیز وارد شده و کیفیت محصولات آنها را پایین آورده است البته خودروسازان، برخی قطعهسازان را در این ماجرا مقصر میدانند و میگویند برخی از این واحدها به خاطر سود بیشتر و کاهش هزینههای تولید بویژه بعد از ماجرای افزایش قیمت ارز، عطای تولید را به لقایش بخشیدهاند و اقدام به سفارش برخی قطعات خودروی بیکیفیت به چین کرده و در نهایت این قطعات را با نام و بستهبندی خود هم به بازار و هم به خطوط تولید خودروسازان عرضه کردهاند و در نبود سیستم بازرسی و نظارت کیفی موثر، این قطعات روی خودروهایی که امروز قیمتهایشان افزایش یافته، نصب شده و هنگام مصرف، صدای مردم را درآورده است.
با این حال، جالب اینجاست که تعمیر قطعه یا تعویض آن نیز مشکلی از مردم حل نکرده و فقط هزینه تحمیل میکند؛ زیرا قطعات یدکی هم، همان قطعات بیکیفیت چینی است.
در تائید موضوع، رئیس اتحادیه مکانیسینهای اتومبیل اطلاعات درخور توجهی ارائه داده است. به گفته رضا نیکآیین، هماکنون 95 درصد قطعات خودروی موجود در بازار چینی و از نوع بیکیفیت و نامرغوب آن است.
وی این قطعات را «یکبار مصرف» توصیف کرده و از انبوه شکایات مردمی رسیده به این اتحادیه برای استفاده از این قطعات در خودروها خبر میدهد.
از این رو، به نظر میرسد سازمان حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده که کار بازرسی از بازار را به عهده دارد، به همراه سازمان استاندارد که وظیفه کنترل کیفی کالاهای تولید داخل و وارداتی را به دوش میکشد، باید طرحی هماهنگ برای جلوگیری از ورود و عرضه قطعات خودروی بیکیفیت چینی به بازار به اجرا گذاشته و جلوی ضرر دیدن مداوم مردم را بگیرند.
همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز به قطعهسازان و خودروسازان برای محصولات گران شده خود اتمام حجت کند تا بازار پرمشتری و پرمتقاضی لوازم یدکی خودرو که مستقیما با منافع مردم عادی سر و کار دارد تاحدی سامان یابد.
سید علی دوستی موسوی - دبیر گروه اقتصاد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان