وقف احسان ماندگار و اقدام خداپسندانهای است که از طریق آن میتوان روح تعاون و همدلی را در جامعه اشاعه داد، به کرامت انسانها ارج نهاد و به شکل دائم و مستمر اثر نیک خود را بر محرومیتزدایی از اجتماع تسری بخشید.
اثرات و ثمرات وقف در جامعه بر کسی پوشیده نیست. این عمل صالح سبب کاهش تبعیض، نابرابری و محرومیت جامعه، تعدیل و توزیع ثروت و در نهایت گسترش عدالت اقتصادی و اجتماعی میشود. با توجه به شرایط امروزین حاکم بر زندگی و ظهور نیازهای نوین در عرصه اجتماع میبایست با تعریف کارکردهای جدید وقف و احصاء نیازها و موضوعات مبتلا به کشور، پاسخگوی این نیازها بود و سرمایههای وقفی را در این جهت به جریان انداخت.
مصادیق بارزی در این خصوص وجود دارد که از جمله آنها میتوان به احداث خوابگاههای دانشجویی، مراکز نگهداری سالمندان و از کار افتادگان، آزادی زندانیان دیه و نیازمند، تامین جهیزیه و هزینه ازدواج جوانان کمبضاعت، کمک به دانشجویان نیازمند، احداث کتابخانه، کمک به نشر کتب علمی، فرهنگی، ایجاد موسسات تحقیقاتی و تولید علم، خدمات اشتغالزایی و... اشاره کرد.
لذا ضروری است با تشریح این رویکرد برای افراد خیر و ارائه مشاوره صحیح و کافی به مردم همچنین اعتمادسازی نسبت به عمل امینانه وقف و انعکاس صحیح آثار و برکات و دستاوردهای عظیم وقف به اقشار مختلف، جامعه زمینه را برای بهبود بهرهوری موقوفات مهیا کرد و گامی استوار در جهت حماسه اقتصادی برداشت.
به این منظور وظیفه اصحاب هنر بویژه رسانهها مهم و برجسته است. فرهنگ وقف باید هنرمندانه و عالمانه و با تدبیر مناسب تشریح شود و طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید سعی کنیم وقف را زنده نگه داریم.
هنرمندان و اصحاب رسانه بهترین مروجان فرهنگ وقف در جامعه میتوانند باشند چرا که در قالب هنر این فرهنگ بخوبی و با چهرهای زیبا تبیین و تشریح میشود. معرفی خدمات ارزشمند واقفان و خادمان عرصه وقف، تشویق عمومی مردم به این سنت حسنه، جهتدهی وقف به امور ضروری و نیازهای روز جامعه از جمله وظایف رسانههاست.
رسانه ملی نیز با توجه به فراگیری و جلب اعتماد عمومی میتواند نقش تاثیرگذار خود را در این عرصه بیش از پیش جلوهگر سازد.
احمد مهدوی / صداوسیمای مرکز خراسان شمالی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد