10 نکته طلایی درباره تکامل نوزاد تا 4 ماهگی

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: بالا بردن سر، گردن ‌گرفتن کودک، خنده اجتماعی و تعقیب اجسام رنگی با چشم از کلیدهای طلایی شناخت تکامل طبیعی کودک است.
کد خبر: ۶۳۳۶۰۹
10 نکته طلایی درباره تکامل نوزاد تا 4 ماهگی

ساسان ساکت، در مورد کلیدهای طلایی شناخت تکامل طبیعی کودکان، اظهار داشت: عملاً فرایند تکامل کودک از زمان لقاح شروع می‌شود و تا قبل از تولد، تکامل کودک صرفاً تحت تأثیر عوامل ژنتیک است که بعد از تولد عوامل محیطی، تغذیه و محرک‌های اجتماعی در تکامل کودک نقش دارند.

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: هرگونه اختلال از زمان تشکیل تخم تا زمان زایمان و هرگونه حادثه‌ای که حول و حوش این محدوده زمانی صورت پذیرد می‌تواند تأثیرات جبران‌ناپذیری در تکامل نوزاد باقی بگذارد.

ساکت، تکامل را شامل یکسری تغییرات سازنده و تمایزی انسان در طول حیات برشمرد و افزود: هر آنچه در جهت ارتقاء حرکتی، ذهنی، گفتاری و اجتماعی کودک اتفاق بیفتد، تکامل نام دارد. نکته اصلی آن این است که تکامل در تمام طول عمر ادامه دارد اما سیر تکامل در کودکی سریعتر است.

متخصص بیماری‌های کودکان و نوزادان تصریح کرد: در دو سال اول سیر تکاملی کودک سریع‌ترین روند را دارد. این سیر در سال اول مهمتر است. مهمترین زمان رشد تکاملی کودک ماه اول تولد است که بالاترین سرعت تکامل کودک را به دنبال دارد.

وی به بررسی‌های انجام شده بر روی مغز انسان اشاره داشت و گفت:‌ در این تحقیقات مشخص شده که مغز انسان تا قبل از 6 سالگی 90 درصد رشد خود را انجام داده است.

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: حیطه‌های تکاملی در 4 سطح بررسی می‌شود تکامل حرکتی، تکامل گفتاری یا زبانی، تکامل رفتار اجتماعی و تکامل شناختی و ذهنی.

این استاد دانشگاه تکامل حرکتی را در دو گروه از حرکت‌ها بسته‌بندی کرد و گفت: در دسته اول حرکت‌های بزرگ و عمده‌تر قرار دارند مانند گردن گرفتن طفل، خزیدن، چهار دست و پا رفتن، نشستن، راه افتادن و حرکت‌های ظریف مانند گرفتن قلم با دست.

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان تصریح کرد: تکامل کلامی و گفتاری بسیار مهم است چرا که وابستگی شدید با سیستم شنوایی دارد و در نظر گرفتن و سنجش این روند می‌تواند از نکات طلایی برای تکامل کودک محسوب شود.

وی تکامل طبیعی نوزاد در ماه دوم بعد از تولد را تشریح کرد و گفت: اگر کودک به شکم خوابیده باشد می‌تواند سر را بالا برده و 10 ثانیه در این حالت نگه دارد.

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: اگر نوزاد در ماه دوم زندگی باید بتواند صدای زنگ تلفن یا در را بشنود و می‌تواند با بستن چشم و حرکت اندام‌ها واکنش نشان دهد.

وی تصریح کرد: کودک نرمال باید در پایان دو ماهگی لبخند اجتماعی داشته باشد یعنی با دیدن پدر و مادر خود چهره‌اش عوض شود و صدایی در حد اَه از خود تولید کند.

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت:‌ در ماه سوم نوزاد به دست‌هایش نگاه می‌کند و با یک دست دست دیگر را لمس می‌کند و اگر یک جسم رنگی یا توپ در مقابل چشمانش بگیریم تا 180 درجه با چشم، جسم را تعقیب می‌کند.

متخصص بیماری‌های کودکان و نوزادان ادامه داد: در ماه سوم کودک با دیدن غریبه‌ها لبخند اجتماعی از خود بروز می‌دهد.

ساکت ماه چهارم را ماه مهمی ارزیابی کرد و افزود: در این ماه انتظار داریم که کودک، گردن بگیرد، یعنی در وضعیت خوابیده و شکم، سرش را بالا بیاورد و گردن را نگه دارد یعنی به صورت کامل توانایی نگهداری گردنش را داشته باشد که این یک مشخصه مهم در تکامل حرکتی کودک محسوب می‌شود.

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: در این ماه کودک می‌تواند دست‌هایش را داخل دهان ببرد و هر دست را با دهان خود امتحان کند؛ همچنین خنده صدادار در این ماه به چشم می‌خورد و اگر والدین و خواهر و برادر با کودک بازی کنند، کودک می‌تواند خنده طولانی به حالت قهقهه داشته باشد.

وی افزود: در انتهای ماه چهارم کودک می‌تواند فوت کردن را تقلید کند. (فارس)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۴
غزل
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۹
۰
۰
باعرض سلام وخسته نباشی مطالبتون واقعا اموزندست ممنون
مریم
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۷
۰
۰
عالی بود...
الی
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
۰
۰
دقیقا گفته ی شما مطابق كارهای پسرم علی سینا ست مچكرم
حق وردی
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۶
۰
۱
از شما به دلیل اطلاعات خوبی كه در اختیار والدین قرار میدهید تشكر می نمایم.

نیازمندی ها