افزایش قیمت گاز در سال آینده

معاون وزیر نفت با تشریح سازوکار جدید قیمت‌گذاری گاز طبیعی مشترکان خانگی در سال 93 از افزایش عوارض قبوض گاز به 13 تومان به ازای هر مترمکعب خبر داد.
کد خبر: ۶۴۹۱۶۶
افزایش قیمت گاز در سال آینده

حمیدرضا عراقی درباره جزئیات افزایش قیمت گاز طبیعی در سال 1393 گفت: شرکت ملی گاز به نمایندگی از وزارت نفت پیشنهاد و سناریوهای قیمتی خود را برای افزایش قیمت گاز طبیعی به دولت ارسال شده است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر این‌که هنوز زمان افزایش قیمت گاز توسط دولت ابلاغ نشده است، تصریح کرد: زمان‌بندی افزایش قیمت گاز باید توسط دولت تعیین و برای اجرا به شرکت ملی گاز ایران ابلاغ شود.

وی با تاکید بر این‌که پیش‌بینی می‌شود برای دوره تابستانی تغییری در افزایش تعرفه قیمت گاز مشترکان خانگی اعمال نشود، اظهار کرد: اما برای دوره زمستانی در صورت تصویب دولت تغییراتی در قیمت گاز مشترکان اعمال خواهد شد.

این مقام مسئول همچنین با اشاره به افزایش عوارض قبوض گاز مشترکان خانگی از 10 به 13 تومان به ازای هر مترمکعب گاز مصرفی از سال آینده، گفت: بخش عمده‌ای از این افزایش عوارض گاز، صرف گازرسانی و تجهیز سامانه‌های گرمایشی مدارس خواهد شد.

پس از اجرای مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها، مطابق با فرمول جدید قیمت‌گذاری گاز خانگی دوازده ماهه سال به دو بخش هفت ماهه و پنج ماهه پایانی سال تقسیم‌بندی شده است که الگوهای مصرف این حامل انرژی در هر یک از این دو دوره زمانی تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند.

از این رو همزمان با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها محل سکونت مشترکان از نظر آب و هوایی به پنج و سپس چهار اقلیم (سرد یک، دو، سه، معتدل و گرمسیری) تقسیم‌بندی شده و 12 دامنه جدید مصرف گاز هم در این بخش مطابق با نوع اقلیم تعریف و اعمال خواهد شد.

با توجه به اجرای سیاست شهرستانی ـ منطقه‌ای در محاسبه گازبهای مشترکان بخش خانگی، متوسط مصرف گاز طبیعی در 363 شهر ایران مطابق با پنج اقلیم آب و هوایی تعیین شد که بر این اساس شهرهای سردسیر مجاز به مصرف گاز بیشتری نسبت به شهرهای گرمسیری هستند.

در همین حال از ابتدای امسال تاکنون با اضافه شدن بندی به نام عوارض بهای هر مترمکعب گاز طبیعی مشترکان خانگی و تجاری 10 تومان افزایش یافت تا عملا متوسط قیمت گاز طبیعی مشترکان خانگی از 70 به 80 تومان به ازای هر متر مکعب افزایش یابد.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها