اما در میان انبوه بازارهای رسمی و غیررسمی که با نام بازارچههای نوروزی راه افتادهاند، بازارچه های خیریهای هم وجود دارند که تمام عواید فروش محصولات غرفهها به افراد نیازمند میرسد.
در این غرفهها، انواع خوراکی، پوشاک و خریدهای نوروزی به چشم میخورد و افراد میتوانند با خرید از این غرفه ها، هم نیازهای عید خود را برطرف کنند و هم در امری خیر مشارکت داشته باشند.
درواقع، این فعالیت انساندوستانه، یک بازی برنده ـ برنده است که هم به نفع افراد نیازمند است و آنها میتوانند با فروش محصولات و دسترنج خودشان، بخشی از مشکلاتشان را برطرف کنند و هم به نفع مردمی است که میخواهند خریدهای شب عیدشان با فعالیتی معنوی گره بخورد. تعداد این بازارچههای خیریه هم کم نیست و در ایام منتهی به عید، انجمنهای مختلفی به برپایی غرفههای نوروزی اقدام کردهاند.
به طور مثال، غرفه بازارچه خیریه انجمن اماس در روزهای هشتم و نهم اسفند در کانون پرورشی قدس واقع در شهرک غرب برگزار میشود.
بازارچه خیریه انجمنهای مختلف حامی بیماران صعبالعلاج، کودکان بیسرپرست و کودکان کار نیز از دیگر غرفههایی است که در اغلب شهرهای کشور برپا شده است و خرید از این غرفهها میتواند جایگزین کمکهای خیرخواهانه ولی بیهدف باشد که حتی گاه مورد سوءاستفاده قرار میگیرد. البته بدیهی است که باید در خرید از این نوع بازارچهها نیز کاملا محتاطانه عمل کرد و فقط در بازارچه مراکز خیریه معتبری که مطمئن هستیم عواید فروش محصول به دست نیازمندان میرسد، خرید کنیم و به هر غرفهای با نام و نشان بازارچه خیریه، اعتماد نکنیم.
آوید طالبیان - جامجم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد