به گزارش خبرگزاری «نووستی»، ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه طی گفتوگویی تلفنی با باراک اوباما همتای آمریکایی خود اوضاع در اوکراین را مورد بررسی قرار داده و توجه وی را به اقدامات جنایتکارانه ناسیونالیستهای افراطی که قدرت را در کییف بدست آوردهاند، جلب کرد.
دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد که در جریان این مذاکرات تلفنی، رهبر روسیه تاکید کرد که در شرایطی که خشونت علیه روس زبانان در شرق اوکراین و منطقه کریمه در جنوب این کشور در حال افزایش است، مقامات مسکو این حق را برای خویش قائل هستند که از منافع خود و از شهروندان روس زبان در این کشور دفاع کنند.
رئیسجمهوری روسیه همچنین با یادآوری این واقعیت که زندگی اتباع روسی و بسیاری از هم وطنان وی که در حال حاضر در اوکراین بسر میبرند، در معرض خطر قرار دارد، تاکید کرد که در صورت ادامه و گسترش خشونتها در مناطق شرقی و منطقه کریمه در جنوب خاک اوکراین، روسیه قطعا دست به اقدامات لازم برای دفاع از مردم روس زبان منطقه خواهد زد.
فرانک والتر اشتن مایر وزیر خارجه آلمان تحولات اخیر اوکراین را خطرناک خواند و بر لزوم اتخاذ موضع مشترک اتحادیه اروپا در قبال این کشور تاکید کرد.
به گزارش دویچه وله، وزیر خارجه آلمان در ادامه با تاکید بر لزوم خویشتنداری طرفین درگیر در خشونت ها در اوکراین گفت: افزایش خشونت ها به نفع هیچ کس نیست و باید مانع اقداماتی شد که باعث افزایش تنش ها در اوکراین می شود.
خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی با اشاره به تماس تلفنی رئیس جمهوری فرانسه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه گزارش داد فرانسوا اولاند با تاکید بر لزوم عدم دخالت نظامی مسکو در کی یف از همتای روسی خواست تا همگام با جامعه بین الملل برای خروج اوکراین از بحران در این کشور تلاش کند.
ژرار آرو سفیر فرانسه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره بحران اوکراین با اشاره به تلاشهای کشورش برای برقراری ثبات در این کشور از زمان آغاز ناآرامی ها تاکید کرد باید از اقداماتی که باعث می شود اروپا دو فاجعه بزرگ یعنی جنگ جهانی اول و دوم را در قرن گذشته تجربه کند، جلوگیری کرد.
وی در ادامه موافقت شورای فدراسیون روسیه با استقرار نیروهای نظامی این کشور در اوکراین را تهدیدی برای تمامیت ارضی این کشور و اقدامی خطرناک برای صلح خواند و در ژستی دموکراتیک خواهانه ادعا کرد: فرانسه در تلاش برای حل بحران اوکراین به شیوه ای دیپلماتیک و احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت این کشور است.
"سامانتا پاور" سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز اقدامات روسیه در اوکراین را ناقض استقلال و تمامیت ارضی و از بین برنده صلح و امنیت بین المللی خواند و بر لزوم استقرار فوری ناظران بین المللی سازمان ملل و سازمان امنیت و همکاری در اروپا در اوکراین با هدف آرام کردن اوضاع این کشور تاکید کرد.
این اظهارات درحالیست که والنتینا ماتفیینکو رئیس مجلس عالی فدراسیون روسیه (مجلس اعلی) ارسال نیروهای محدود به منطقه کریمه اوکراین را با هدف حفاظت از پایگاه دریایی روسیه و شهروندان روسی مستقر در آن منطقه معرفی کرد.
در همین حال دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس ضمن غیر قابل توجیه خواندن مداخله نظامی در اوکراین خواستار تلاش تمام طرفین درگیر در بحران این کشور برای پایان دادن به خشونت ها در این کشور شد.
به نوشته رویترز، همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست اضطراری این اتحادیه درباره تحولات اوکراین تصمیم پارلمان روسیه درباره صدور حکم اجازه اعزام نیروهای روسی به منطقه خودمختار کریمه را عامل تشدید غیرموجه تنش ها در اوکراین معرفی و بر لزوم استفاده از راه حل دیپلماتیک در این کشور تاکید کرد.
اشتون همچنین از گفتگو با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه پس از نشست فوق العاده روز گذشته وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا با هدف بررسی وضعیت اوکراین خبر داد.
رویترز همچنین از نشست اضطراری باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا با تیم امنیتی ایالات متحده در کاخ سفید درباره تحولات اوکراین خبر داد.
ریانووستی نیز به اظهارات "آندرس فوگ راسموسن" دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی درباره نشست فوق العاده شورای ناتو در امروز یکشنبه در بروکسل درباره اوضاع اوکراین پرداخت.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد