علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی در مراسم گرامیداشت خانوادههای شهدای هستهای تصریح کرد که اخراج دانشمندان هستهای کشور از این سازمان از اساس کذب است و این نوع برخورد با سازمان انرژی اتمی نه نقد بلکه بداخلاقی است. وی البته جابجایی نیروها را حداقل کار مدیریت دانست.
صالحی با بیان اینکه برخی صحبتها نقد نیست بلکه اتهام است ابراز داشت: سازمان انرژی اتمی 15 هزار پرسنل دارد که تقریبا 5 هزار نفر استخدام دولتی هستند و رسمی محسوب شده و ما نمیتوانیم آنها را اخراج کنیم. اگر هم بخواهیم اخراج کنیم مسیر خودش را دارد. اگر موردی هست بیایند عنوان بکنند که فلانی استخدام بوده و از سازمان اخراج شده! بیایند به ما بگویند.
وی در ادامه افزود: در این میان 10 هزار نفر از نیروهای ما شرکتی هستند که سالانه عقد قرداد میشوند و استخدام نیستند و ما با شرکتهای متعددی همکاری داریم که بستگی به پروژه هر ساله دارد. این شرکتها بر اساس نیازشان نیرو را جذب میکنند یا عذر آن را میخواهند.
صالحی با بیان اینکه تمام جنجالها درباره اخراج نیروها مربوط به 6 نفر است تاکید کرد که هیچکدام از این 6 نفر استخدام رسمی سازمان نیستند. 3 نفر از این نیروها هنوز در حال همکاری هستند و در سمتهای خود ابقا شدهاند. حکم آنها تمام شده بود ولی من آنها را ابقا کردم. میماند ۳ نفر دیگر که یکی از این ۳ نفر هم تا چند هفته قبل در سمتش بود و ما او را ابقا کرده بودیم. ایشان در دوره قبلی که من ریاست سازمان را داشتم ما او را مدیر یکی از شرکتها قرار دادیم و این بار هم حکم ابقای وی را دادم.
وی تصریح کرد که اطلاعات لازم در این خصوص در اختیار آیتالله جنتی، دبیر شورای نگهبان قانون اساسی قرار گرفته است. آیتالله جنتی پیشتر از اخراج دانشمندان هستهای کشور در خطبههای نماز جمعه تهران انتقاد کرده بود.
آقای صالحی همچنین ابراز داشت که بحث محافظت از دانشمندان هستهای نه در اختیار سازمان انرژی اتمی بلکه مربوط به وزارت کشور است.
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین به کسانی که سخنان مزبور را مطرح میکنند هشدار داد که اگرچه ممکن است در بازی سیاسی برنده شوند اما این برد، بردی معاویهای است نه علیوار.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد