ساعت زمین یک رویداد جهانی سازماندهی شده توسط صندوق جهانی طبیعت (World Wide Fund for Nature) است که بر اساس آن در آخرین شنبه ماه مارس هر سال برگزار میشود.
در این رویداد خانوادهها با خاموش کردن چراغها و سایر دستگاههای الکتریکی غیر ضروری به مدت یک ساعت، مصرف محتاطانه انرژی را یادآوری میکنند.
این رویداد برای اولین بار در سیدنی استرالیا توسط «Leo Burnett» و صندوق جهانی طبیعت (wwf) در حالی برگزار شد که نزدیک به 2.2 میلیون نفر در آن شرکت کردند و چراغ های غیر ضروری خود را خاموش کردند.
در سال 2013 برای اولین بار در جهان ساعت زمین در جنگلهای اوگاندا آغاز شد که با اجرای آن در اولین گام برای مبارزه با شش هزار هکتار تخریب جنگل ماهیانه در این کشور برداشته شد به گونهای که گروهی اقدام به شناسایی حدود 2700 هکتار از زمینهای تخریب شده جنگلی در اوگاندا کردند ضمن آنکه مقامات دولتی تصمیم به احیا آن با کاشت 50 هزار درخت در سال گرفتند.
این رویداد جهانی نیز در سال جاری در ایران برگزار میشود و طی آن پنج کلانشهر تهران، اهواز، کرمان، رشت و ارومیه در شامگاه امشب 9 فروردین ماه از ساعت 20:30 تا 21:30 همزمان با سراسر دنیا در برنامه جهانی ساعت زمین شرکت خواهند کرد.
این برنامه جهانی با هدف صرفهجویی در مصرف انرژی، مقابله با تغییرات آب و هوایی و جلوگیری از گرمایش زمین است و بر این اساس دو نشانه مهم شهری پایتخت، برج میلاد و برج آزادی در روز ساعت زمین خاموش میشوند.
بر این اساس، شهرداریهای شهرهای اهواز، کرمان، رشت و ارومیه آمادگی خود را برای یک ساعت خاموش کردن نشانههای مهم شهری اعلام کردهاند.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد