چنین است که ادعای مشارکت حمید ابوطالبی، سفیر جدید کشورمان در سازمان ملل در تسخیر سفارت آمریکا در سال 58 باعث شده تا تندروهای آمریکایی تلاش کنند کاخ سفید را وادار سازند برای اولینبار پروتکلهای دیپلماتیک درباره ضرورت صدور ویزا برای هیاتهای نمایندگی کشورها در سازمان ملل را زیرپا گذاشته و با سوءاستفاده از میزبانی سازمان ملل متحد، تهران را برای انتخاب یک مقام دیپلماتیک، تحت فشار قراردهند.
اقدامی که البته با مقاومت دستگاه دیپلماسی کشورمان به نتیجه نرسیده و ایران اعلام کرده ابوطالبی را بهترین گزینه برای برعهده گرفتن نقش نمایندگی سازمان ملل میداند.
گرچه مصوبه اخیر سنا نیازمند تائید مجلس نمایندگان آمریکا و امضای رییسجمهور است و بهنظر نمیرسد واشنگتن حاضر باشد به قیمت تن دادن به خواست لابی جریانات تندرو، پروتکلهای دیپلماتیک را زیرپا گذاشته و به افکار عمومی جهان ثابت کند تا چه اندازه از سازمان ملل به عنوان یک گروگان سیاسی استفاده میکند، اما همین واکنشهای اولیه نسبت به معرفی سفیر جدید ایران نیز نشان میدهد برخی نهادهای غربی همچنان از تحولات سیاسی خاورمیانه و ایران عقبمانده و حاضر نیستند واقعیات درباره نقش پررنگ ایران در تعاملات بینالمللی را بپذیرند.
صدور قطعنامه پارلمان اروپا و نیز مصوبه سنا برای محدود کردن انتخاب سفرای کشورها در سازمان ملل، هر دو نشان میدهد که لابیهای تندرو آخرین تلاشهای خود را برای برهم زدن تعاملات تهران و جامعه جهانی انجام داده و امیدوارند با گلآلود کردن آب، در دقیقه 90 ماهی سیاسی خود را صید کنند.
در چنین فضایی، تاکید ایران بر ادامه خطمشی راهبردی خود برای دفاع از منافع ملی با کمک گرفتن از منطق دیپلماتیک و بهدور از حاشیهسازی، نشان میدهد که توپ گشایش روابط دیپلماتیک اکنون در زمین دولتهای غربی است تا تلاش کنند با مهار تندروها، اعتماد مردم ایران را جلب کنند.
مصطفی انتظاریهروی - گروه سیاسی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد