به گزارش فارس، نوشآبادی در ابتدای این نشست به وظیفه خطیر رسانهها در سالی که با فرهنگ و اقتصاد عجین شده پرداخت و با تاکید بر اینکه عزم ملی در این عرصه بیش از گذشته نمود خواهد داشت، گفت: معتقدیم مطبوعات باید از آزادی عمل در چارچوب قانون بهرهمند شوند اما این آزادی نباید بهانهای برای آسیب به حقوق عمومی جامعه شود. اما دسترسی آزاد به اطلاعات، امروز یک حق عمومی و از مهمترین حقوق بشر است.
او در ادامه از نهایی شدن لایحه نظام جامع مالکیت فکری، ادبی و هنری برای تصویب در هیات دولت خبر داد و گفت: همچنین پیشنویس الحاق به کنوانسیون برن و رم از پیامدهای این همایش است.
نوشآبادی گفت: یکی از مسائل موجود تعرض به حقوق مالکیت ادبی است که در فضای مجازی مشاهده میشود اما در لایحه نظام جامع حمایت از مالکیت ادبی این مساله پیشبینی شده است و با تصویب این لایحه ما ابزار قدرتمندی را برای دفاع از اینگونه موارد خواهیم داشت.
معاون وزیر ارشاد، با بیان اینکه وزارت ارشاد اسلامی متولی اصلی حقوق مالکیت ادبی و هنری شناخته شده است، ابراز کرد: در قانون اهداف و وظایف سازمانها که در سال 65 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده، تصریح شده است که وزارت ارشاد عهدهدار این موضوع است، اما ما باید در این حوزه فعالیت خود را کامل کنیم.
نوشآبادی از تهیه سه لایحه و پیشنویس خبر داد و افزود: بیش از صد جلسه تاکنون برای بررسی این لایحه در کمیسیونهای اصلی و فرعی دولت برگزار شده است و کارشناسان بسیاری درگیر این لایحه هستند. حتی قرار بود در هفته آخر اسفند این لایحه در دولت بررسی شود که به تعویق افتاد، اما من تصور میکنم در همین ماههای نخست سالجاری شاهد تصویب این لایحه باشیم.
پرسش دیگر خبرنگاران مبنی بر وضع بررسی لایحه نظام جامع رسانهای در مجلس شورای اسلامی و حذف بند مربوط به مجازات حبس برای خبرنگاران بود که نوشآبادی در پاسخ به آن گفت: ما در دولت فقط لایحه تنظیم میکنیم و مجلس است که طرح را دنبال میکند. در برنامه پنجم توسعه دولت مکلف بوده تا لایحه جامع رسانهای را تقدیم مجلس کند که در حال تقدیم پیشنویس است و ما آن را دنبال خواهیم کرد.
نوشآبادی درباره ثمرات الحاق به کنوانسیون برن بیان کرد: وظیفه اصلی ما تهیه پیشنویس بوده است، اینکه در دولت چگونه تصمیمگیری شود به ما چندان ارتباطی ندارد، طبعا این لایحه هم منافعی دارد و هم ممکن است دغدغهها و نگرانیهایی را بوجود آورد، بندهایی برای مقابله با این آسیبها پیشبینی شده که پیرامون ملاحظات دیگر مقامات باید تصمیم بگیرند.
دبیر همایش حقوق مالکیت فکری ادبی و هنری در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره پرداخت حقوق هنرمندان که اغلب ضایع میشود هم افزود: پدیدآورندگان ما اکثرا در قراردادها با ناشران جوانب را به دقت رعایت نمیکنند. این موارد در قراردادها وجود ندارد و دولت نمیتواند به بخش خصوصی ورود داشته باشد، هرچیزی که در حوزه حق مولف وجود دارد، منوط به شکایت پدیدآورنده است، اگر پدیدآورنده حقوق خود را نشناسد هیچ کس نمیتواند به احقاق حقوق آنها بپردازد.
او ادامه داد: بخشی از موانع نیز محدودیت قانونی است که در حال تلاش برای رفع این محدودیتها هستیم. زیرا قانون مصوب سال 48 در زمان خود مناسب بوده است و با توجه به رشد فناوری امروزه بخشی از حقوق تضعیف میشوند و قانونی برای تعیین مصادیق آنها وجود ندارد. قانون جدید متناسب با رشد جهانی تنظیم شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد