آینده نگری به جای حمایت کوتاه مدت

نقدی بر پرونده یارانه‌های کشاورزی

قیمت 14 قلم محصولات اساسی کشاورزی ثابت می‌ماند

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی، گفت: پس از آغاز مرحله دوم هدفمندسازی یارانه‌ها، قیمت 14 قلم محصول اساسی کشاورزی افزایش نخواهد یافت.
کد خبر: ۶۶۵۵۷۹
قیمت 14 قلم محصولات اساسی کشاورزی ثابت می‌ماند

به گزارش ایرنا، عبدالمهدی بخشنده عصر دوشنبه در گردهمایی مشترک معاونان برنامه‌ریزی و اشتغال و مدیران کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری‌های سراسر کشور، افزود: با اجرای مرحله دوم هدفمندسازی یارانه‌ها و براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قیمت 14 محصول کشاورزی تا اول تیر سال جاری افزایش نخواهد یافت.

وی بر ضرورت تامین منابع مالی مورد نیاز بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: با اجرای این مرحله 10 درصد از منابع مالی صندوق توسعه ملی پس از تبدیل به ریال به صورت تسهیلات از طریق بانک‌های عامل در اختیار بخش کشاورزی قرار می‌گیرد.

بخشنده تصریح کرد: سود این تسهیلات در مناطق برخوردار 15 درصد و در مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته که 65 درصد کشور را شامل می‌شود، 11 درصد خواهد بود که در ازای آورده 15 درصدی در اختیار بخش کشاورزی قرار می‌گیرد.

معاون وزیر جهادکشاورزی در عین حال تاکید کرد: علاوه بر تسهیلات صندوق توسعه ملی، در بودجه سال جاری تکلیف شده که بانک‌های دولتی 25 درصد تسهیلات خود را به بخش کشاورزی اختصاص دهند.

وی یادآور شد: به‌رغم این‌که در قانون بودجه سال گذشته مقرر شده بود بانک‌های دولتی 25 درصد تسهیلات خود را به بخش کشاورزی اختصاص دهند، اما آمارها نشان می‌دهد سال گذشته در این بخش کمتر از 9 درصد تسهیلات پرداخت شده است.

بخشنده با بیان این‌که به‌رغم اجرای مرحله دوم هدفمندسازی یارانه‌ها، تعیین نرخ‌های ترجیحی در بخش کشاورزی ادامه خواهد داشت، گفت: دولت در بودجه سال 93 زمینه پرداخت 1300 میلیارد تومان اعتبار با هدف تجهیز اراضی کشاورزی به آبیاری تحت‌فشار را فراهم آورده تا 200 هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی تحت‌پوشش این سیستم قرار گیرند.

معاون برنامه‌ریزی وزیر جهادکشاورزی، خاطرنشان کرد: علاوه بر منابع یادشده پرداخت یک میلیارد و 500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به مدت سه سال در اختیار بخش کشاورزی قرار می‌گیرد تا بتدریج سیستم‌های آبیاری مکانیزه در برخی از استان‌های کشور افزایش یابد.

وی با بیان این‌که طی هفت تا ده سال گذشته همواره در بودجه استانی، اعتبارات بخش کشاورزی 50 درصد کاهش پیدا کرده است، گفت: در حالی که در سال 83 اعتبارات استانی بخش کشاورزی 18 درصد بود، اما در سال گذشته این میزان به 5‌/‌7 درصد کاهش یافت.

بخشنده بر ضرورت افزایش تولید محصولات کشاورزی برای تامین موادغذایی پایدار در کشور تاکید و اظهار کرد: بخش کشاورزی از ظرفیت‌های زیادی در کشورمان برخوردار است و باید با برنامه‌ریزی‌های دقیق و حمایت استانداری‌ها بتوانیم به تولید پایدار محصولات غذایی در کشور کمک کنیم.

معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: به‌رغم وجود این ظرفیت ها، طی دو سال گذشته بیش از 14 میلیارد دلار محصولات کشاورزی وارد کشور شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها