محمد باقر نوبخت در حاشیه بازدید از بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوی و پروژه های پیرامون حرم در پاسخ به سئوالی در خصوص اینکه" آیا این امکان برای دولت هست که یارانه حمل و نقل را همانند یارانه نان به مردم بدهد" گفت: پرداخت این مبلغ ناچیز به همه مردم مشکلی را حل نمی کند و دولت از این موضوع استقبال نمی کند.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم به جای اینکه پول را نقدی بدهیم که مانند قطراتی از دریاچه است و مشکلی را حل نمی کنداین مبلغ جمع شود و در اختیار برنامه های عمومی قرار بگیرد در این صورت می تواند به اجرای پروژهای از این دست کمک کند.
نوبخت تاکید کرد: برای کمک به این برنامه های عمومی بود که از مردم درخواست شد تا با انصراف از یارانه به فعالیتهای زیر بنایی کمک کنند.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور بیان کرد: از تجزیه بودجه حمل و نقل به اجزای کوچک و ناقابل استقبال نمیکنیم تا بتوانیم کارهای عمرانی از این دست را انجام دهیم.
چهار هزار و 800 میلیارد تومان توزیع منابع به بهداشت و درمان
وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در خصوص تخصیص بودجه ای خاص به بخش بهداشت و درمان در پایتخت معنوی ایران با توجه به اینکه از هر سه نفر دریافت کننده خدمات درمانی در مشهد یک نفر زائر است گفت: چهار هزار و 800 میلیارد تومان توزیع منابع شد برای بخش بهداشت و درمان فقط ناشی از مبلغی که از هدفمندی یارانه ها به دست خو.اهد آمد.
وی در ادامه پاسخ به این سئوال گفت: همین تغییر قیمت در سوخت و برخی حاملهای انرژی قرار شد؛ عمدتا در سه حوزه که از این مبلغ پنج هزار و 400 میلیارد تومان برای تولید و حمل و نقل و حوزه دیگر بهداشت و درمان و هزینه های بیمارستانی چهار هزار و 800 میلیارد تومان تعلق بگیرد.
دو هزار و 400 میلیارد تومان برای امنیت غذایی دهکهای کم در آمدتر جامعه
وی همچنین افزود: دو هزار و 400 میلیارد تومان نیز برای امنیت غذایی دهک های پایین جامعه در نظر گرفته شده است.
نوبخت تاکید کرد: علاوه بر 45 هزار تومان این مبلغ بودجه نیز برای تامین کالاهای اساسی و تامین امنیت غذایی اقشار کم درآمدتر تعلق خواهد گرفت.
وی توضیح داد: یعنی دولت آنچه از تغییر قیمت ها به دست می آورد را به مسائل عمومی کشور اختصاص می دهد، یعنی 11 هزار و 300 میلیارد از خرانه دولت کمک می کند.
نوبخت تاکید کرد: دولت به تصمیم مردم برای انصراف از یارانه احترام می گذارد
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه دولت علاقمند بود پرداخت یارانه ها به سمت کارهای اجتماعی برود افزود: در هر حال دولت به تصمیم مردم احترام میگذارد.
نوبخت با تاکید بر اینکه دولت خادم مردم است ابراز امیدورای کرد تا در حوزه حمل و نقل بهداشت ودرمان و تولید کشور با انصراف از یارانهها کمک شود.
وی همچنین در پایان تأکید کرد: در بحث افزایش قیمت بنزین نیز قرار نیست فشاری بر مردم تحمیل کنیم و به یک باره بنزین گران شود و افزایش قیمت کنونی رشد چندانی نسبت به کشورهای همسایه ما نیست.
نوبخت ابراز امیدواری کرد تا پایان سال با کمک مردم افزایش نرخ تورم به زیر 25 درصد برسد.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
بنزین رو با كشور همسایه مقایسه میكنید ، مقایسه كردن خوبه ولی گفتن همه چیز بهتره ، بنزین اونا گرون هست نسبت به ایران ولی در مقابل حقوقی كه میگیرند ، قیمت بنزین ناچیزه، مثل همین تركیه، حقوق ها بالاست.
مردم دیگه تو خرج روزانه خودشون هم موندن .
خدااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا به ما مردم رحم كن.
آقای نیكبخت شما هم كه با ادبیات دولت قبل صحبت می كنید.
گرونی كه ریشه همه گرونی هاست ، از دیروز تو این كشور همه قیمت ها تغییر كرده
این انصاف نیست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اگه قراره دولت تدبیر و امید عدالت رو هم تو برنامه هاش اجرا كنه ،پس مقایسه با كشورهای دیگه رو از همه جهات ببینه نه فقط افزایش قیمت
حقوق های امسال خیلی كم اضافه شده (به ظاهر 20% در صورتیكه در عمل خیلی كمتر اضافه شده است تقریبا 15%) اما بنزین 75% و كرایه تاكسی ها 25% و ... گرون شدن !!!
بهتره آقایونی كه تو راس مملكت هستن قدردان صبر مردم ایران كه زبانزد هستش، باشند
سخنگوی كمیسیون تلفیق گفت: با تصویب 63 هزار میلیارد از محل هدفمندی یارانهها در سال آینده، به دولت اجازه داده شد قیمت حاملهای انرژی را در سال بعد به طور میانگین 33 درصد افزایش دهد.
پس چرا در مقابل فشارهایی كه به ما مردم وارد می شود، خاموشید؟؟؟؟
لطفا به اقای احمدی نژاد بگید كمـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــك...!!
گهگاهی از تلویزیون از زبان مسئولین میشنویم كه بنزین توی ایران ارزون هست و یك لیتر بنزین از یك لیتر اب معدنی ارزونتره و باید به قیمت جهانی و فوب خلیج فارس بنزین بفروشیم و ...
دولت در صورتی میتونه بنزین رو به قیمت كشورهای پیشرفته بفروشه كه حداقل دستمزد رو هم به قیمت كشورهای پیشرفته یعنی ساعتی ۱۰ یورو (۴۰ هزار تومن) پرداخت كنه
گرونی و ارزونی دو شاخص نسبی هستن كه باید با نیاز مردم به یك كالا و متوسط درامد مردم یك كشور سنجیده بشه.مثلا در المان كه پیشرفته ترین سیستم حمل و نقل عمومی رو داره مطمئنا یه فرد بنزین كمتری در سال مصرف میكنه نسبت به ایران.بذارید با مثال توضیح بدم (امارها براساس امارهای بانك جهانی)
فرض میگیریم هر فردی توی كشورهای مختلف دنیا در سال ۱۰۰۰ لیتر بنزین نیاز داره
در ایران : متوسط درامد یه ایرانی ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومن (۴۵۰۰ دلار) در سال هست یعنی اگه یه ایرانی بخواد ۱۰۰۰ لیتر بنزین ۷۰۰ تومنی در سال بخره باید ۵ صدم درصد از حقوقش رو بابت بنزین هزینه كنه
در امریكا : متوسط درامد ۵۲ هزار دلار در سال (۱۵۷ میلیون تومن) و قیمت بنزین یك دلار هست یعنی اگه یه امریكایی بخواد بنزین یك دلاری (۳ هزار تومنی) بخره باید ۲ صدم درصد از حقوقش رو بابت بنزین بده یعنی یك امریكایی نسبت به درامدش ۲.۵ برابر بنزین رو ارزونتر از یك ایرانی میخره! به عبارت ساده تر اگه یه ایرانی كه حقوق ۱ میلیونو ۱۲۵ هزار تومنی در ماه داره بنزین لیتری ۲۸۰ تومن بزنه براش هم قیمت یه فرد امریكایی در میاد
در المان : متوسط درامد ۴۵ هزار دلار (۱۳۵ میلیون تومن) و قیمت بنزین ۲ دلار هست. یعنی اگه یه ایرانی بنزین با لیتری ۶۰۰ تومن بزنه معادل فشاری هست كه به یه المانی با بنزین ۲ دلاری (۶ هزار تومنی) میاد
در كویت : درامد سالیانه ۴۴ هزار دلار (۱۳۲ میلیون تومن) و قیمت بنزین ۰.۲۳ دلار هست (به نیم دلار هم نمیرسه) یعنی یك لیتر بنزین برای یك كویتی مانند این هست كه یك ایرانی بنزین رو لیتری 68 تومن بخره
در قطر : درامد سالانه ۸۱ هزار دلار (۲۴۰ میلیون تومن) و قیمت بنزین ۰.۲۷ (۲۷ صدم) دلار هست یعنی یك لیتر بنزین برای یك قطری مانند این هست كه یك ایرانی بنزین رو لیتری ۴۵ تومن بخره
نتیجه میگیریم
نه تنها بنزین لیتر ۷۰۰ تومنی ارزون نیست بلكه در رده قیمتی متوسط رو به گرون هم هست.
چگونه باید دولت حداقل حقوق رو ۶۰۹ هزار تومن تعیین كنه و بخواد بنزین رو لیتری ۱۰۰۰ یا ۲۰۰۰ تومن به مردم بده در صورتی كه بنزین لیتری ۱۰۰۰ تومن بشه ایران در كنار كشورهایی مثل زامبیا، موزامبیك، هاییتی، هند، مالدیو، كره شمالی، نیكاراگوئه، پاكستان، یمن و ویتنام جزو ۱۰ تا كشوری میشه كه قیمت بنزین نسبت به درامد سرانه مردمش گرونترین قیمت رو داره
حالا بگو چیكار كنیم ما قشرضعیف ؟ فكرنكن باخنده ولبخندایت ملت میشن خوشبخت
آخه چرا بنزین را اینقدر كردید گران؟ با این گرانی زندگی شده برمردم بسیار سخت
مگه چه خبر داریدشما ازوضع مردم؟ وقتی شماهانشستیدجای بسیارخوب پایتخت
آخه ماقشرضعیف دردمان رابه كی بگیم؟ مسئولین محترم درآمدمردم راببین چرامقایسه میكنی بااونور آب؟ از نداشتن نمیتونن برای خود بخرن حتی یك تخت
آخه چطورفرزندان را كنیم زیاد؟ وقتی یك خانواده داره چندین بچه بیكارو دم بخت
بگوچطورشاد باشیم ماقشرزحمتكش كارگر بایك جمعوضرب ساده میشه فهمیدهشت ماهست گروی هفت
خواهشن فقط تجدیدنظركنید متشكرم
مردمو نادون فرض كردین از اینكه مقایسه های بیجا میكنین
از اینكه این همه به مردم بیچاره ظلم میكنین شرم نمیكنین؟
...