رهبر معظم انقلاب دیروز تاکید کردند: «هر جایی که به توانایی دست پیدا کنیم، تحریمها را برمیدارند... مثال واضح آن، اورانیوم 20درصد بود که بعد از آنکه جمهوری اسلامی تولید کرد، حالا میگویند بیایید از ما بخرید اما خودتان تولید نکنید.»
این تاکیدات نشان میدهد برای پیروزی در عرصههای بینالمللی نیازمند توسعه سرمایههای درونی کشور هستیم که از جمله آن میتوان به سرمایه انسانی و اجتماعی و همبستگی داخلی اشاره کرد.
امروزه همه نخبگان سیاسی از ضرورت کسب تواناییهای بیشتر داخلی سخن میگویند و کسی نیست در این ضرورت تردیدی داشته باشد.
با این حال رسیدن به این خودکفایی در سطوح مختلف، به اجماعنظر، وحدت نخبگان و نیز همراهی نیاز دارد و بدیهی است این مسیر با برخی تندرویها و ایجاد گسستهای سیاسی ممکن نمیشود.
وقتی رهبر انقلاب بارها بر خودکفایی اقتصادی تاکید کردهاند، براستی چه ضرورتی دارد که عدهای فضای همدلی را بر هم زده و بهانهای برای اختلاف نیروهای سیاسی ایجاد کنند؟ مگر نه آنکه همه لااقل در کلام خود اصرار دارند که تفرقهافکنی درونی، خواست دشمنان نظام است، پس چرا به بهانههای مختلف، برخی اخبار بیمبنا و بزرگنمایی شده، فرصتی برای کسانی فراهم میآورد که به قیمت سقوط اخلاق سیاسی، تخریب رقیب را در پیش گرفته و انحراف افکارعمومی را در اولویت خود قرار میدهند؟ روشن است بیگانگان همانطور که با پیشرفت داخلی و استحکام ساخت درونی نظام مجبور به عقبنشینی میشوند، با احساس تفرقه و اختلاف داخلی، گامی به پیش مینهند و بنابراین افراطیونی که امروز از روشهای مختلف، شکاف درونی را القا کرده و رویارویی نخبگان سیاسی را موجب میشوند، اگر نگوییم آگاهانه، دستکم از سر بیاطلاعی در زمینی بازی میکنند که بیگانگان طراحی آن را عهدهدار هستند.
اکنون دیگر بار باید یادآوری کرد که براساس فرمایشات رهبر انقلاب، پرداختن به تولید و حفظ استقلال اقتصادی از جمله اولویتهای کشور بوده و بهتر است آنان که دلسوز توسعه ایران هستند با کوتاه آمدن از برخی موضوعات اختلافانگیز، شرایط را برای رسیدن به این اولویت مهیا کنند.
مصطفی انتظاری هروی - گروه سیاسی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت