به گزارش پایگاه ساینس، گروهی از شهروندان آلمانی با راهنمایی یک فیلسوف و هنرمند مدرن به نام جاناتان کیتس، یک پروژه جاسوسی 100 ساله موسوم به دوربین قرن را آغاز کردند.
در این پروژه عجیب، 100 عدد دوربین فیلمبرداری در اختیار داوطلبان ساکن شهر برلین قرار می گیرد. هریک از داوطلبان باید دوربین خود را در مکان مناسبی جاسازی کند تا از دسترسی سایر شهروندان در امان بماند و در عین حال بتواند نمای مناسبی را از شهر را تهیه کند. چرا که نصب دوربین هایی که از اماکن عمومی فیلمبرداری می کنند، اقدامی غیرقانونی محسوب می شود.
این دوربین ها که توسط کیت اختراع شده اند، سرعت نور پردازی بسیار کمی دارند و قادرند در طول یکصد سال تنها یک عکس بگیرند.
تصویر حاصل از این دوربین ها روی یک صفحه سیاه رنگ و با سرعت بسیار آهسته ضبط می شود.
این دوربین ها به گونه ای طراحی شده اند که قادرند تمام تغییرات ایجاد شده در مقابل آن ها را ثبت کنند.
نحوه ضبط تصویر با استفاده از این دوربین ها به گونه ای است که اگر فرضا پس از 30 سال ساختمانی در قسمتی از شهر ساخته شود، تصویر مربوط به آن در مقایسه با تصویر ساختمان های قدیمی تر، تار و محو خواهد بود.
در این پروژه بلند مدت، هر داوطلب باید در تمام طول زندگی خود، از دوربین تحت اختیارش محافظت کند و مکان و نحوه نگهداری از آن را به فرزندان و نوه های خود نیز بیاموزد.
کیت و داوطلبان معتقدند، کارگذاشتن دوربین هایی با دوره تصویربرداری یکصد ساله اقدامی است که می تواند شهروندان را به فکر کردن درباره محیط زندگی و عوامل موثر در آن وا دارد.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد