دانش جعفری اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی یعنی به کارگیری مجموعهای از سیاستها، قوانین و تدابیر اجرایی که در مجموع خطرپذیری و ریسک اقتصاد ایران را در برابر آسیبهای خارجی(تحریم) و داخلی(سیاستها) به حداقل برساند.
وی افزود: منظور از ریسک و خطرپذیری، آنجاهایی است که پیامدهای یک اقدام و سیاست را نمیتوان از قبل پیشبینی کرد. یعنی نتیجه کار همراه با نااطمینانی است. اگر در اقتصاد ایران میخواهیم به نتیجه مورد نظر برسیم، باید در حوزههایی که پیامدها توام با ریسک است، خطرپذیری به حداقل برسد.
دانش جعفری خاطر نشان کرد: محور اقتصاد مقاومتی، شناسایی حوزههای خطرپذیر اقتصاد ایران است. این صرفا از منظر تحریم نیست. بلکه اداره اقتصادی کشور ایجاب میکند که خطرپذیری اقتصاد کشور شناسایی و به حداقل برسد. لذا به طور کل در اقتصاد مقاومتی، باید اولا حوزههای ریسکپذیر شناسایی شود، ثانیا ریسک در این حوزهها به حداقل برسد و ثالثا در بلند مدت اقتصاد کشور از حوزه های خطرپذیر خارج گردد.
وزیر سابق اقتصاد و دارایی در دولت احمدی نژاد با بیان اینکه یکی از حوزه های آسیب پذیر کشور اقتصاد کشور، درآمدهای نفتی است، گفت: نفت در اقتصاد ایران دو کارکرد دارد. یکی اینکه درآمدهای حاصل از فروش نفت، بودجه دولت را تامین می کند. کارکرد دوم آن است که ارز مورد نیاز برای واردات را تامین میکند. یعنی اگر منابع ارزی حاصل از فروش نفت کاهش یابد و ارز در اقتصاد کمتر تزریق بشود از آنجا که با حجم انبوهی از تقاضای وارداتی مواجهیم لذا قیمت ارز افزایش خواهد یافت.
وی در ادامه افزود: وقتی که 65 درصد از درآمد دولت از محل فروش نفت تامین می شود، لذا اقتصاد ایران در این حوزه آسیب پذیر است. حدود 3 سال پیش نامه ای به مجمع تشخیص مصلحت نظام قبل از تشدید تحریم ها نوشتم و در آن با اعداد و ارقام اثبات کردم که در این حوزه آسیب پذیر هستیم. لذا باید راه کار مناسب را اندیشید.(تسنیم)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: