این فناوری قدرتمند می تواند روزی برای تهیه تصاویر مجرمان از ذهن شاهدان به کار گرفته شود.
این سیستم توسط پژوهشگران دانشگاه نیویورک و ییل در آمریکا، ساخته و برای بازسازی دقیق چهره انسان فقط بر اساس داده های اسکن مغزی استفاده شده است.
دانشمندان می گویند همین راهبرد می تواند به آنها در بازسازی تصاویر خاطرات، رویاها و تخیلات مردم کمک کند.
این دانش پژوهان می گویند شیوه آنها راهبرد نوین و امیدوار کننده ای برای بررسی درک چهره و همچنین راهی برای بازسازی تجربیات بصری «آفلاین» از جمله رویاها، خاطرات و تخیلات است.
محققان در این مطالعه به شش داوطلب که در زیر یک دستگاه MRI دراز کشیده بودند، 300 چهره نشان دادند و توانستند دریابند چگونه مغز این افراد به دهها ویژگی مختلف از موهای طلایی و چشمان آبی گرفته تا پوست تیره و تا ریش و سبیل، واکنش نشان می دهد.
پس از آنکه در چندین ناحیه از مغز، پایگاه داده ای را برای این واکنش ها ایجاد کردند،، دوباره مجموعه جدیدی از چهره ها را به داوطلبان نشان دادند.
سپس میزان واکنش مغزی داوطلبان را به تصاویر جدید اندازه گیری کرده و این واکنش های جدید را با واکنش های موجود در پایگاه داده مقایسه کردند. آنها توانستند با این روش تصاویری را که این داوطلبان مشاهده کرده بودند، بازسازی کنند.
دانش پژوهان دانشگاه نیویورک و ییل معتقدند استخراج تصاویر چهره از مغز افراد، نخستین گام از فرایندی است که می تواند روزی به ساخت دستگاه هایی منجر شود که می تواند ذهن را به شیوه دقیق تری بخواند.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد