معمار بناهای جاودان در خاک

تصورش سخت است که معمار بناهای باشکوه ایران زمین، حالا باید برای همیشه در خاک آرام بگیرد. درگذشت هوشنگ سیحون را باید ضایعه‌ای در عالم هنر قلمداد کرد. مردی که در طول حیات طولانی‌اش، آرامگاه بسیاری از نامداران و مشاهیر کشور را بنیاد نهاد.
کد خبر: ۶۷۸۱۹۱
معمار بناهای جاودان در خاک

هوشنگ سیحون نه تنها آرامگاه ابوعلی سینا در همدان، خیام و کمال الملک در نیشابور و نادرشاه افشار در مشهد را معماری کرد، بلکه بازسازی آرامگاه شکوهمند حکیم ابوالقاسم فردوسی در توس نیز برعهده او بود.

سیحون همچنین آرامگاه کلنل پسیان در کنار آرامگاه نادرشاه را طراحی کرد. طراحی بنای موزه توس و همچنین ساختمان بانک سپه در میدان توپخانه تهران برخی دیگر از فعالیت‌های این معمار فقید است.

سیحون در خانواده‌ای آشنا با موسیقی به دنیا آمد. پدربزرگ او میرزا عبدالله فراهانی از پیشگامان موسیقی سنتی و معروف به پدر موسیقی سنتی ایران بود.

مادرش، مولود خانم، از نوازندگان تار و سه‌تار و نیز دایی او مرحوم احمد عبادی، استاد بزرگ سه‌تار بود.

با این حال او پس از پایان تحصیل معماری در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، به دعوت آندره گدار (رییس اداره باستان‌شناسی وقت ایران) برای ادامه تحصیل راهی پاریس شد و در دانشسرای عالی ملی هنرهای زیبای پاریس (بوزار) طی حدود سه سال تحت تعلیم اوتلو زاوارونی به تکمیل دانش معماری خود پرداخت و در سال ۱۹۴۹ به درجه دکترای هنر رسید.

او رییس سابق دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران نیز بود و در کنار معماری، نقاشی هم می‌کرد.

هوشنگ سیحون سرانجام دوشنبه پنجم خرداد در کشور کانادا و در نود و چهار سالگی چشم از جهان فروبست. چه کسی بنای مزار این هنرمند را طراحی خواهد کرد؟

سجاد روشنی - گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
بنده
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
۰
۰
از دوستان جام جم تقاضا می شود سوابق و گذسته ایشان را بررسی فرموده و نتیجه را به آقای سجاد روسنی ( نویسنده متن فوق ) و همچنین جهت تنویر افكار عمومی منتشر نیز بفرمایند.

نیازمندی ها