به گزارش ایسنا، حسن روحانی در دیدار کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست و نهادهای مدنی که در آستانه روز جهانی محیط زیست انجامشد، اظهار کرد: بسیاری از پیشرفتهای علمی، شرایط زندگی را برای بشر آسان کرده است، اما باید اقدامات جبرانی هم در کنار آن انجام میدادیم؛ مثلا زمانی که اتومبیل ساخته شد، اشکال از اینجا شروع شد که وقتی سوار ماشین شدیم، پیادهروی را به نحو دیگر جبران نکردیم.
رئیسجمهور همچنین با بیان اینکه در مکانیابی برای مسکن، صنعت و جادهسازی خطا کردهایم، تصریح کرد: باید مکانی را برای مسکنسازی و صنعت انتخاب میکردیم که کمترین صدمه به محیط زیست را بزنیم، اما زمینهای زراعی و باغها را به مسکونی تبدیل کردیم و اشکال از همین جا آغاز شد.
رئیسجمهور با اشاره به آلودگی هوای تهران گفت: در سالهای اخیر هوای تهران راه رفتن را برای مردم سخت کرده بود، همچنین مساله دریاچه ارومیه به مشکل بزرگ تبدیل شد که البته قدمهایی برای حل این مشکل برداشته شده و شرایط جوی نیز تا حدی کمک کرده است، چون اگر به دریاچه رسیدگی نشود، زندگی 14 میلیون نفر به خطر میافتد و اگراین دریاچه خشک شود توفانهای نمک شروع میشود که زندگی مردم را به خطر میاندازد.
روحانی در ادامه با بیان اینکه برخی میگویند این روزها آب و هوای تهران خوب شده است و این کار خداست، گفت: البته باد و باران از نعمتهای خداوند است و حتی اگر دولت توفیقاتی پیدا میکند
از رحمتها خداوند است، اما دولت بر مساله محیط زیست به عنوان مساله اصلی برای سلامت و زندگی سالم مردم به عنوان اولویت بسیار مهم تاکید میکند و در این باره برای عوض کردن بنزین در وزارت نفت کارهای خوبی انجام شد که خانم ابتکار هم واقعا در این رابطه احساس مسئولیت میکنند، اقدامات مفیدی انجام دادند و آثار تغلیظ بنزین را امروزه در تهران میبینیم که البته باد هم به آن کمک کرده است.
وی با بیان اینکه برای حل مشکلات محیط زیستی اولین قدم فرهنگ است، خاطر نشان کرد: باید از دبستان برای فرهنگسازی جوانانمان کار کنیم که آموزش و پرورش در این رابطه وظیفه سنگینی دارد چون همه باید زندگی با زیست سالم را بیاموزند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه در دورهای شاهد مشکلاتی در آب آشامیدنی مردم تهران بودیم، گفت: وقتی پیگیری کردیم متوجه شدیم که روی دریاچه سد کرج، خانههای شناور ساختهاند و زندگی میکنند؛ تعداد آنها حدود 240 خانه بود که من نمیگویم متعلق به چه کسانی بود.
روحانی افزود: در آن زمان به عنوان شورای عالی امنیت ملی وارد عمل شدیم و همه رستورانهای لبه دریاچه را تخریب کردیم و خانههای روی دریاچه را جمع کردیم؛ به خاطر دارم که در آن روزها تلفن دفترم زنگ میخورد که چرا این اقدامات انجام میشود، اما بعد از یک سال خون دل خوردن، همه آنها را از بین بردیم.
وی با اشاره به نقش صدا و سیما و رسانهها در فرهنگسازی برای حفظ محیط زیست گفت: مشارکت مردم نیز برای حل این مشکل از اهمیت ویژهای برخوردار است و در این باره سازمانهای مردمنهاد بسیار تاثیرگذارند.
روحانی با بیان اینکه مشارکت مردمی است که میتواند محیط زیست را حراست کند، گفت: در برخی کشورهای اروپایی اگر فرد یک آشغال در خیابان بریزد، خود مردم اعتراض میکنند و کاری میکنند که فرد خاطی پشیمان شود و آشغالی را که ریخته است جمع کند، پس این همان نهی از منکر است.
وی با اشاره به اینکه منکر به عمل غیرشایسته و غلط گفته میشود و عمل صحیح و شایسته، همان معروف است خاطرنشان کرد: گروههای مردمنهاد باید در امر به معروف و نهی از منکر در مسائل محیط زیستی وارد عمل شوند.
مساله محیط زیست از مرز سیاسی فراتر رفته است
رئیسجمهور با اشاره به اینکه کشور ما از لحاظ انرژی آمادگی بسیار خوبی دارد، گفت: اگر در جنوب کشور نیروگاه خورشیدی درست کنیم هم برق و آب منطقه تامین میشود هم مسائل محیط زیستی در نظر گرفته میشود.
وی همچنین به مشکل تالاب هامون و دریاچه ارومیه و ریزگردها اشاره کرد و گفت: این مشکلات به دست مردم قابل حل است.روحانی با تاکید بر اینکه مساله محیط زیست از مرز سیاسی فراتر رفته است، افزود: در ملاقاتی که با نخست وزیر عراق داشتم بیشتر زمان بحث ما در مورد ریزگردها بود و در حالی که درباره تروریسم صحبت میکرد، من میگفتم با تروریسم ریزگردها چه کنیم چون آن هم نوعی تروریسم است.
رئیسجمهور با بیان اینکه در رابطه با موضوعات محیط زیستی بسیاری از امور مربوط به یک کشور نمیشود و باید همکاری بینالمللی و منطقهای سامان پذیرد، خاطرنشان کرد: دولت این کار را با جدیت پیگیری میکند و در این باره در سفری که عید به افغانستان داشتیم در دیدار دو جانبه با رئیسجمهور افغانستان، صحبتهای زیادی درباره رودخانههای مشترک داشتیم، چون اگر هامون زنده شود منطقه زنده شده است و در منطقه شمال غرب کشور هم اگر دریاچه ارومیه احیا شود خطر بزرگ از منطقه رفته است پس محیط زیست مساله دنیای ما، زندگی مردم و وظیفه دینی ماست.
رئیسجمهور در ادامه از رسانههایی که مشکلات محیط زیستی را فریاد میزنند، تشکر کرد و گفت: رسانهها در آموزش فرهنگ محیط زیستی به مردم بسیار تاثیرگذار هستند و دولت یازدهم هم محیط زیست را جزو اولویتهای برنامههای خود قرار داده و خواهد داد.
دین را نباید به دست دولت داد
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت : دولت دینی، خوب است، اما در مورد دین دولتی باید بحث کنیم؛ به اعتقاد من دین را نباید به دست دولت داد، چون دین در دست کارشناسان، علما، صاحبنظران و دلسوزان است و آنها باید دین را تبلیغ کنند و وظیفه دولت، حمایت است.
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت حضور مردم در عرصههای مختلف تصریح کرد: در ساختن اقتصاد و عبور از رکود و ایجاد رونق اقتصادی، مردم باید به صحنه بیایند و دولت موانع را از پیش پای مردم بردارد و چارچوبهای آینده اقتصاد را ترسیم کند؛ هرچه صنعت به مردم واگذار شود، سرعت بیشتری به سمت هدف خواهیم گرفت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در دورهای هنوز همه به این باور نرسیده بودند که باید در محیط زیست سرمایهگذاری کرد؛ در گذشته به بهداشت هم همینطور نگاه میشد و زمانی که قرار شد در خزینهها، دوش آب درست کنند، عدهای میگفتند نصف دین از بین میرود.
روحانی با بیان اینکه بعضی بیکار هستند و دچار توهمات میشوند، خاطرنشان کرد: عدهای دائم غصه دین و آخرت مردم را میخورند، در حالی که نه میدانند دین چیست و نه آخرت؛ اما همیشه غصه آخرت را میخورند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد