12 خرداد، سالروز درگذشت آیت سید محسن حکیم

امروز 12 خرداد 1393 خورشیدی برابر با 4 شعبان 1435 هجری و 2 ژوئن 2014 میلادی است. اتفاقات مهمی که در چنین روزی در تاریخ رخ داده، بدین شرح است:
کد خبر: ۶۸۰۰۱۸
12 خرداد، سالروز درگذشت آیت سید محسن حکیم

هجری شمسی

12 خرداد 1349

آیت‏ اللَّه العظمی سیدمحسن حکیم زعیم حوزه علمیه نجف اشرف درگذشت. وی سال (1306 ق) در نجف اشرف به دنیا آمد و پس از فراگیری مقدمات و سطوح حوزه، در 20 سالگی به درس خارج آیات عظام آخوند خراسانی، آقا ضیاء عراقی و میرزای نایینی وارد شد و به اجتهاد رسید. آیت‏اللَّه حکیم پس از رحلت آیت‏اللَّه بروجردی به عنوان یکی از مراجع مطرح و برجسته مطرح گردید و بسیاری از مردم عراق و شیعیان مناطق اطراف از ایشان تقلید می‏کردند. ایشان با تمام جریاناتی که در جهت مخالفت با اسلام شکل می‏گرفت به مبارزه بر می‏خاست و از خود مسامحه‏ای نشان نمی‏داد. فتوای معروف ایشان درباره الحادی بودن کمونیسم، تحول بزرگی در عراق به وجود آورد. همچنین فتوای جهاد علیه اسرائیل و تقویت نیروهای مبارز ضدرژیم صهیونیستی از ایشان صادر گردید. ساخت و تأسیس کتابخانه‏ها، مدارس، حسینیه‏ها و مکان‏های فرهنگی و تألیف کتبی از قبیل مُستمسِک عروةالوثقی، نهج الفقاهه و شرح تبصره و... از جمله خدمات این مرجع بزرگ به حوزه نجف و عالم تشیع است.

12 خرداد 1379

حجة الاسلام سید علی اکبر ابوترابی نماینده مردم تهران در دوره های چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی و نماینده ولی فقیه در امور آزادگان در یک حادثه رانندگی به همراه پدرش آیت الله عباس ابوترابی درگذشت.

12 خرداد 1352

بامداد امروز سرهنگ هاوکینز آمریکایی از افسران ارشد هیئت مستشاری امریکا در ایران در عباس آباد خیابان مینا توسط دو موتور سوار مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به قتل رسید.

هجری قمری

4 شعبان 26

حضرت اباالفضل العباس(ع ) فرزند برومند امام علی(ع) از مادری مشهور به ام‏البنین متولّد شد. حضرت اباالفضل(ع) از محضر پدری چون امیرالمؤمنین و برادرانی همچون امام حسن(ع) و امام حسین(ع)، فیوضات علمی، معنوی و اخلاقی برگرفت و در کمالات گوناگون به جایگاه رفیعی دست یافت. حضرتش پس از شهادت پدر از همراهی و یاری برادرانش فروگذار نکرد و سرانجام به همراه امام و پیشوای خود، حضرت امام حسین(ع) در صحرای کربلا به شهادت رسید.

4 شعبان 440

ابوسعید ابوالخیر عارف و شاعر معروف درگذشت. وی از کودکی ریاضات سخت کشید و به خدمت جمعی از بزرگان صوفیه رسید. ابوسعید ابوالخیر پس از تَحمّل رنج فراوان در این راه، از دست بعضی از بزرگان، خرقه خلافت گرفت و در خانقاه خود در میهنه و نیشابور به ارشاد سالکان و وعظ و هدایت مردم پرداخت. وی از اولین کسانی است که نظریه‏ی وحدت وجود را در خراسان پراکند و قول و سماع را در میان خانقاهیان متداول ساخت و از این حیث در تاریخ تصوف، مقامی خاص دارد اسرار التوحید فی مقامات الشیخ ابوسعید، شرح مفصلی از احوال اوست که توسط محمدبن منور یکی از نوادگان ابوسعید تالیف شده است.

میلادی

2 ژوئن 1942

عملیات روباه صحرا از سوی آلمان علیه انگلستان در شمال افریقا آغاز شد. در دوم ژوئن در جریان جنگ جهانی دوم، ضد حمله بزرگ مارشال رومل آلمانی معروف به روباه صحرا علیه نیروهای انگلیسی در شمال افریقا آغاز شد. قبل از این حمله، انگلیسی‏ها با تهاجم به لیبی، این منطقه را از ارتش آلمان نازی پس گرفته بودند. اما در جریان ضد حمله مارشال رومل که نزدیک به یک ماه به طول انجامید، نیروهای تحت فرماندهی وی علاوه بر تصرف مجدّد لیبی، تا نزدیکی بندر سوئز را از دست متفقین خارج ساختند. با این حال، در حمله متقابل انگلیسی‏ها در نوامبر 1942م، رومل شکست خورد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها