14 خرداد، ارتحال امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران

امروز 14 خرداد 1393 خورشیدی برابر با 6 شعبان 1435 هجری و 4 ژوئن 2014 میلادی است. اتفاقات مهمی که امروز در تاریخ رخ داده، بدین شرح است:
کد خبر: ۶۸۰۵۶۱
14 خرداد، ارتحال امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران

هجری شمسی

14 خرداد 1291

صمصام السلطنه وزیران جدید را به این شرح به نایب السلطنه معرفی کرد: محتشم السلطنه وزیر داخله - وثوق الدوله وزیر خارجه - سردار محتشم وزیر جنگ - معاون الدوله وزیر مالیه - ممتاز الدوله وزیر عدلیه - مستشار الدوله وزیر پست و تلگراف - علاء السلطنه وزیر علوم و اوقاف

14 خرداد 1315

شیخ خزعل فرمانروای شورشی خوزستان در زمان رضاخان پهلوی درگذشت. وی در سن 75 سالگی توسط عده‏ای ناشناس که ظاهراً از مأموران امنیتی بودند خفه شد.

14 خرداد 1368

امام خمینی(ره) بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران رحلت کردند. حضرت امام خمینی(ره) در زادروز حضرت زهرا(س) در 20 جمادی‏الثانی 1320 ق برابر با اول مهر 1281 ش در خمین به دنیا آمدند. هنوز پنج ماه از تولد این عزیز نگذشته بود که پدرشان، سیدمصطفی، از علمای آن دیار به دست خوانین منطقه به شهادت رسید. آن حضرت تحت تکفُّل مادر، عمه و برادر بزرگ خود، پس از تحصیل مقدمات در خمین راهی اراک گردید و از محضر حاج شیخ عبدالکریم حائری استفاده برد. با مهاجرت استاد به قم، حضرت امام نیز به قم رفتند و به تکمیل تحصیلات خود پرداختند. پس از ارتحال آیت‏اللَّه بروجردی، زندگی سیاسی امام، وارد مرحله جدیدی شده و حوادث آینده، ایشان را به دشمن شماره یک رژیم پهلوی تبدیل کرد. سخنرانی‏های پرشور و افشاگری‏های کوبنده ایشان، رژیم را رسوا می‏نمود تا این که در اعتراض به تصویب لایحه کاپیتولاسیون، سخنرانی شدیداللحنی علیه رژیم ایراد فرمود و چند روز بعد از آن در آبان 1343 به ترکیه و سپس عراق تبعید شدند. این تبعید بیش از 14 سال به طول انجامید. امام که از خارج از کشور حوادث ایران را تعقیب می‏نمودند و انقلاب را هدایت می‏کردند، بر اثر پایداری مردم، سرانجام در 12 بهمن سال 57 وارد ایران شده و پس از چند روز، به رهبری ایشان، نظام شاهنشاهی ساقط شد. حوادث سال‏های پس از انقلاب اسلامی تا رحلت معظم‏له، فصل پرشوری در تاریخ حماسی جمهوری اسلامی ایران را تشکیل می‏دهد. سرانجام رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، پس از سال‏ها مبارزه در راه حق و متجلی ساختن اسلام حقیقی در میان جوامع اسلامی و بشری و ستیز دائم با کفر و استکبار جهانی، در شامگاه روز سیزدهم خرداد سال 1368ش به ملکوت اعلی پیوست.

14 خرداد 1368

آیت ‏اللَّه سیدعلی خامنه‏ای به رهبری انقلاب اسلامی توسط مجلس خبرگان انتخاب شدند. پس از ارتحال جانسوز رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره)، خبرگان ملت، طی اجلاس ویژه‏ای، تصمیم تاریخی و تعیین کننده خود را درباره جانشینی حضرت امام و انتخاب رهبر جدید اتخاذ کردند و حضرت آیت‏اللَّه خامنه‏ای را به این سمت خطیر برگزیدند. بینش روشن درباره اسلام و علوم اسلامی، قدرت استنباط در فقه و حقوق اسلامی، آگاهی و شناخت وسیع در مورد مسائل زمان و مقتضیات عصر حاضر و نیز شجاعت، تدبیر و مدیریت قوی در حضرت آیت‏اللَّه خامنه‏ای، موجب این انتخاب مجلس خبرگان بود

هجری قمری

6 شعبان 1350

میرزا لطفعلی نصیری عالم، ادیب و شاعر صاحب نام معاصر درگذشت. میرزا لطفعلی بن محمدکاظم تبریزی نصیری ملقب به صَدرُالافاضل، عالم و فاضل از مشاهیر صاحب کمال قرن چهاردهم هجری، در رمضان 1268ق در شیراز به دنیا آمد. در کودکی همراه پدر به تهران رفت. در ابتدا به اصول خط و ادبیات روی آورد و سپس به فراگیری اصول و فقه و حدیث و تفسیر و نیز منطق و ریاضیات و الهیات پرداخت. از صدر الافاضل تالیفات متعددی به جای مانده است از قبیل: اساطیر، دستور البلاغه، کَلِم و حِکَم و قصاید گوناگون. وی در شعر به "فانی" تخلص می‏کرد. وفات میرزا لطفعلی در سال 1350 ق در 82 سالگی واقع شد و در جوار مزار شیخ صدوق (ابن بابویه) در ری مدفون شد.

4 ژوئن 1989

اعتراض دانشجویان چینی در میدان تیان آن من پکن با خشونت سرکوب شد. در سال 1986م دانشجویان ایالت شانگهای چین، طی راهپیمایی و تظاهرات آرام خود، خواهان آزادی مطبوعات و دگرگونی‏های سیاسی شدند که این تظاهرات، با عکس‏العمل شدید نیروهای امنیتی روبرو و سرکوب شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها