گفتگو با ستارگان فوتبال جهان در «جام از نگاه دو»

نخستین استودیوی ایرانی مستقر در جام جهانی

به بهانه پخش «مسابقه جام جهانی صد درصد» در رادیو تهران

برنامه‌های مسابقه محور نه‌تنها از لحاظ سرگرم‌کنندگی و ایجاد هیجان برای مخاطبان دیدنی و شنیدنی است، بلکه به این سبب که می‌تواند به طور غیرمستقیم در اطلاع‌رسانی و ارتقای دانش و آگاهی به آنها کمک کند، نیز حائز اهمیت است.
کد خبر: ۶۸۱۴۷۶
به بهانه پخش «مسابقه جام جهانی صد درصد» در رادیو تهران

اما هر مسابقه‌ای نمی‌تواند جای خود را دل مخاطبان باز کند، اجتناب از بخش‌ها و اجرای کلیشه‌ای و روتین، برخورداری از ایده و اجرای نو، بخش‌های متنوع و جدید، طرح‌های بکر و تازه و... می‌تواند مخاطب خود را جذب و لحظات شاد و مفرحی برای شنوندگان یا بینندگان فراهم کند.

مسابقه »صددرصد» از شبکه رادیویی تهران، از آن برنامه‌هایی است که توانسته شنوندگان را راضی و درگیر برنامه کند تا فضایی متفاوت ایجاد شود. این مسابقه می‌کوشد ضمن ایجاد هیجان، سرگرمی و طنز، استعداد شنوندگان را کشف و به رشد و شکوفایی خلاقیت در آنها کمک کند.

میثم عبدی یکی از تهیه‌کنندگان برنامه از ویژگی‌های شاخص‌ مسابقه صددرصد می‌گوید: طراحی و اجرای بخش‌های متنوع و جذاب، ایده‌ها و طرح‌های نوی آن باعث شده تا مخاطبان جزئی از برنامه باشند. مسابقه شامل چند فصل است، شرکت‌کنندگان مسابقه باید از فصل دوراهی، بازیگری، ادامه ترانه، شهروند گزارشگر، صحنه تصادف، تقلید صدا، سرعت غیرمجاز (ضرب‌المثل) و... عبور کنند تا با کسب امتیازهای بیشتر، برنده مسابقه شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که امتیازهای شرکت‌کنندگان بر چه مبنایی تعیین می‌شود، می‌افزاید: حداکثر امتیاز صددرصد و لازم است هر شرکت کننده برای برنده شدن درصد بیشتری امتیاز کسب کند، در پایان هفته به برندگان این مسابقه که امتیازهای بیشتر را کسب کرده باشند، جوایزی اهدا می‌شود.

او ادامه می‌دهد: امتیاز‌های هر شرکت‌کننده در جدول رتبه بندی ثبت می‌شود. بیشترین رتبه‌ها در صدر جدول قرار می‌گیرند و امتیاز‌های پایین نیز حذف می‌شوند. در طول برنامه نیز امتیاز رتبه برتر اعلام می‌شود تا شرکت‌کننده‌ها بدانند نفر اول جدول چه امتیازی دارد تا برای کسب امتیاز بالاتر یا نزدیک به او بیشتر تلاش کنند. در پایان هفته شش شرکت‌کننده با بالاترین امتیاز برنده خواهند بود، یعنی ممکن است در یک روز هر سه شرکت‌کننده برنده نهایی هفته باشند یا در یک روز، هیچ شرکت‌کننده‌ای رتبه مناسب کسب نکند و از دور رقابتی حذف شود.

عبدی یادآور می‌شود: در این برنامه شنونده‌ها نیز فراموش نشده‌اند و با مخاطب همفکری شده است. مسابقه ویژه شنونده‌ها به این ترتیب که سه یا چهار افکت (جلوه صوتی) پخش شده و از آنها خواسته می‌شود داستانکی حداکثر در یک دقیقه خلق کنند و در پایان روز نیز روایت‌کننده بهترین داستان به عنوان برنده اعلام و جایزه‌ای نیز به رسم یادبود اهدا می‌شود.

رقابت نهایی

اکبر محمدی‌خانی مدیر گروه اجتماعی و خانواده شبکه رادیویی تهران نیز با اعلام فینال مسابقه صددرصد که بیست‌وسوم و بیست‌وچهارم خرداد پخش می‌شود، می‌گوید: مسابقه صددرصد هر روز از ساعت 19 تا 20 و 30 از رادیو تهران، موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز پخش می‌شود. برنامه صددرصد که از نوزدهم مرداد سال 92 همزمان با عید سعید فطر آغاز شد، تاکنون نیز بیش از 38 هفته شرکت‌کننده‌ها به رقابت پرداختند و در هر هفته یک جدول شش نفره از برترین‌های هفته شکل گرفته است.

وی درباره روال اجرای مسابقه می‌افزاید: در این مسابقه هر روز سه نفر و در هفته 18 نفر شرکت می‌کردند و شش نفر از کسانی که بالاترین امتیاز را کسب کرده بودند در جدول شش‌تایی‌ها (برترین‌ها ) قرار می‌گرفتند که هم اکنون سرگروه‌های 32 هفته برای رسیدن به فینال و مسابقه نهایی با هم رقابت می‌کنند.

/Media/Image/1393/02/13/635347508462579635.jpg

در حال حاضر هر روز فقط یک شرکت‌کننده به مرحله بعدی صعود می‌کند و مانند مسابقات حذفی در مرحله بعد 16 نفر صعودکننده با یکدیگر رقابت می‌کنند تا برندگان در یک جدول هشت نفره رقابت را پیش از رسیدن به فینال برگزار کنند و در روز فینال با حذف دو نفر از این هشت نفر، شش نفر برتر با همدیگر رقابت خواهند کرد.

محمدی‌خانی ادامه می‌دهد: نحوه رقابت به این صورت است که هر شرکت‌کننده باید بالاترین امتیاز پنج مرحله را پشت سر بگذارد، مرحله اول جدول شهری است که بر حسب داستانی کوتاه، مجریان شرکت‌کننده را در یک موقعیت فرضی قرار داده و از او پرسش‌هایی درباره داستان می‌پرسند و پاسخ‌ها با یکی از حروف الفبا آغاز می‌شود. مرحله دوم، فصل روایات و حکایات است که حکایتی از متون ادبی نقد می‌شود و از داخل آن متن 2 سوال پرسیده می‌شود. مرحله سوم، فصل ترانه است که در آن ترانه‌ای پخش می‌شود و ادامه ترانه به صورت سه گزینه‌ای به مسابقه گذاشته می‌شود.

فصل چهارم، چهارراه چه کنم است که در آن خواننده در چهار انتخاب آزاد است؛ بازیگری، دوبله حیات‌وحش، گزارشگری و خوانندگی برای آقایان و آشپزی برای خانم‌هاست.

فصل پنجم، سرعت غیرمجاز است، یک ضرب‌المثل با دور تند پخش می‌شود. این بخش برای سنجش شرکت‌کنندگان طراحی شده و یکی از ویژگی‌های برنامه‌های رادیویی این است که فقط یک بار شنیده می‌شود و مخاطب باید با تمرکز بالا به برنامه‌های رادیو گوش کند.

احترام به شنوندگان

وحید رونقی که از سال 87 کار گویندگی در رادیو را آغاز کرده است، از مجریانی است که با اجرای شاد و پرانرژی خود توانسته جذابیت برنامه را دوچندان کند، او توضیح می‌دهد: اجرای مسابقه‌های رادیویی انرژی و شور و شوق مضاعفی می‌طلبد. در این گونه برنامه ها، حضور ذهن و بداهه‌پردازی حرف اول را می‌زند.

رونقی یادآور می‌شود: به دلیل این که برنامه زنده است و اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی در لحظه رخ می‌دهد بشدت به ذهنی بداهه‌پرداز نیاز دارد تا برنامه به بهترین شکل اجرا شود. نکته‌ای که در این گونه برنامه‌ها باید توجه داشت و بسیار حائز اهمیت است، حرمت نگه داشتن و احترام به شنوندگان است.

یکی دیگر از شاخص‌ترین وجوه برنامه مسابقه صددرصد تاکید آن بر جنبه‌های شهر تهران و حقوق شهروندی است، حتی در این مسابقه از لحاظ فرم از همه امکانات صوتی رادیویی استفاده شده است و از فرم‌ها و قالب‌های رادیویی یا عناصر و اجزای برنامه‌سازی رادیویی نظیر قابلیت‌های صوتی و افکت رادیویی، نمایش رادیویی، ترانه و... بهره می‌برد.

پرسش‌های برنامه نیز بسیار متنوع و در زمینه‌های علمی، تاریخی و ادبی و... طراحی شده است. )مریم کریمی/ ضمیمه قاب کوچک)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
تهدید مذاکرات از درون آمریکا

جام‌جم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهم‌ترین چالش‌های پیش‌رو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد

تهدید مذاکرات از درون آمریکا

نیازمندی ها