محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست خبری که ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیأت دولت با حضور استانداران سراسر کشور در کاخ سعدآباد برگزار شد، اظهارداشت: پس از مهار نسبی تورم که جزء برنامههای هشت ماهه دولت تدبیر و امید بود هماکنون خروج از رکود در کوتاهمدت و رونق اقتصادی در دستور کار دولت قرار دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به جایگاه استانداران در توسعه ملی از همه آنها دعوت شد که با حضور در جلسه دولت ابتدا مشکلات خود را منتقل کنند و از سیاستهای دولت تدبیر و امید اطلاع داشته باشند تا مشارکت خوبی در رونق بخشی به اقتصاد میان هیأت وزیران و استانداران شکل بگیرد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه نمایندگان استانداران در ابتدای این جلسه مشکلات خود را مطرح کردند، افزود: رویکرد دولت را درباره رونق اقتصادی و مشارکت در تهیه و تنظیم برنامه ششم برای استانداران منعکس کردند و چگونگی اموری که برای پیشرفت کشور لازم است در این جلسه مورد بحث قرار گرفت.
تشکیل کارگروهی برای نقش بیشتر استانداران در توسعه کشور
نوبخت همچنین از تشکیل کارگروهی برای نقش بیشتر استانداران در توسعه کشور با حضور روسای کمسیونهای تخصصی دولت نمایندگان استانداران و وزیر کشور طی هفته آینده خبر داد و گفت: در آن کارگروه پیشنهادات استانداران که بیشتر مبنی بر تفویض اختیار بالاتر به آنها بود مورد بحث قرار میگیرد.
وی با تأکید بر نظر هیات وزیران بر کوچکسازی دولت، تصریح کرد: استانداران نمایندگان عالی دولت در استان هستند و امید داریم که بتوانند منویات دولت را پس از اطلاع از کوتاه مدت و میان مدت بودن آن با توجه به نقشه راه استان خود تهیه کنند تا به بخشی از اهداف با محوریت اقتصاد مقاومتی برسیم.
نوبخت با اشاره به جلسه مشترک استانداران و هیات دولت، اظهار داشت: در این جلسه پرسشهای استانداران از وزرا مطرح شد و آنها نیز به این سوالات پاسخ دادند؛ این جلسه و مطالب بسیاری که در آن مطرح شد نشان میداد که ما نیازمند بیشتر شدن این جلسات هستیم.
سازمان برنامه و بودجه به زودی احیا میشود
نوبخت با اشاره به نقش استانداران در برنامهریزی اقتصادی کشور، افزود: سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور که قرار است به زودی احیا شود اختیارات آن پس از انحلال و تبدیل به معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی به استانداران تفویض شد و هماکنون که این سازمان قرار است احیا شود که البته ممکن است نام آن در زمان احیا چیز دیگری باشد، هیچ نهادی را در استانها ندارد.
وی ادامه داد: این مسئله که این نهاد چه نقشی در استان داشته باشد، مورد بحث قرار گرفت و کارگروه تشکیل شده اینگونه موارد را برای روزآمدی و کارآمدتر شدن برنامههای دولت مورد بررسی قرار میدهد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات وین و اهمیت این دور از مذاکرات برای ایران گفت: این آخرین دور مذاکرات است و این مذاکره قرار است به یک توافق دائمی تبدیل شود و تمام موارد درباره برخورداری ایران از چرخه کامل سوخت هستهای و ادعاهای طرف مقابل و بهانههای مطرح شده مورد بحث قرار میگیرد که بحثهای حساسی است.
وی ادامه داد: انتظار داریم وزیر خارجه و تیم مذاکرهکننده که تاکنون نیز بر اساس منافع ملی عمل کردهاند این بار نیز با در نظر گرفتن منافع کشور حرکت کنند تا مردم از این مسئله نفع ببرند.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره تحولات عراق و موضع ایران در این زمینه گفت: وزارت خارجه و سخنگوی این وزارتخانه در این زمینه اطلاعرسانی کردهاند ولی در کل ایران با توجه به حساسیت موضوع با دقت رخدادهای عراق را زیر نظر دارد.
نمایندگان عراق مانع اجرای نقشه رژیمصهیونیستی در تجزیه عراق شوند
نوبخت با اشاره به برگزاری انتخابات پارلمان عراق تصریح کرد: امیدواریم نمایندگان مردم عراق به درستی و با توجه به حساسیت رخدادهای عراق که میتواند باعث بیثباتی منطقه شود و با توجه به لحظهشماری رژیم صهیونیستی برای تجزیه عراق به منافع کشور خود فکر کنند.
وی روابط صمیمانه میان ایران و ملت عراق را یادآور شد و افزود: ما با دولت جدید عراق نیز همکاری خواهیم کرد و درباره مبارزه با تروریسم نیز کمکهای مناسب و توافقشدهای را انجام خواهیم داد.
برای خروج از رکود باید سرمایهگذاری مناسبی در زمینه صنعت، معدن و کشاورزی داشته باشیم
سخنگوی دولت درباره لزوم سرمایهگذاری کشور برای خروج از رکود نیز گفت: همه میدانید که خروج از رکود نیاز به سرمایهگذاری دارد و ما باید سرمایهگذاری مناسبی را در زمینههای صنعت، معدن و خدمات و بحث کشاورزی داشته باشیم.
نوبخت اظهارداشت: در بودجه 9 ماهه سال 93 برنامه ما برای حمایت از تولید 41 هزار میلیارد تومان از منابع عمومی دولت برای طرحهای عمرانی بوده، بیش از 90 هزار میلیارد تومان از طریق شرکتهای دولتی برای طرحهای توسعهآی اختصاص دادیم و بالغ بر 35 میلیارد دلار فاینانس برای سرمایهگذاری در طرحهای زیربنایی و بالغ بر 20 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی بدون اینکه دولت در آن دخل و تصرفی داشته باشد برای حمایت از دولت اختصاص دادیم.
در دولت برنامه ویژهای برای خروج از رکود تعریف شده است
سخنگوی دولت همچنین با اشاره به برنامههای دولت برای اشتغال گفت: در دولت برنامه ویژهای برای اشتغال در سال 93 و 94 تعریف شده است.
وی ابراز امیدواری کرد با توجه به برنامهریزی واقعبینانه دولت طی ده ماهه گذشته که منجر به کاهش 30 درصدی نرخ تورم شد، تورم سالانه نیز کاهش پیدا کند و افزود: این کاهش تورم مسئول سیاست های پولی و مالی دولت یازدهم بوده و مسئلهای اتفاقی نیست.
نوبخت در پاسخ به سوالی درباره افزایش قیمت شیر در چند روز اخیر، گفت: با توجه به نقش شیر در سلامت جوامع در زمستان سال 92 بیش از 300 میلیارد تومان یارانه شیر دادیم و در سال 93 نیز دولت تصویب کرد تا به شیر یارانه بدهیم تا قیمت شیر افزایش پیدا نکند.
وی تصریح کرد: البته صنایع وابسته به شیر که میخواهند اقداماتی را بر روی این محصول انجام دهند مشمول یارانه نمیشوند ولی در کل خود شیر مشمول یارانه بوده و ما موظف به پرداخت آن هستیم.
یارانه نقدی به خانوارهای متقاضی تعلق میگیرد
نوبخت در پاسخ به سوالی درباره اظهار نظر نمایندگان مجلس مبنی بر اتمام مهلت دولت برای تعیین تکلیف یارانهبگیران و مشخص کردن افراد نیازمند، گفت: در تبصره 21 قانون هیچ زمانی در این رابطه تعیین نشده و بند «و» این تبصره تصریح دارد یارانه نقدی باید به خانوادههای متقاضی نیازمند که این مسئله را اعلام نموده و ثبتنام کردهاند پرداخت کند.
نوبخت با اشاره به بررسیهای دولت در زمینه مشخص کردن متقاضیان واقعی دریافت یارانه با توسل به پایگاههای اطلاعاتی تصریح کرد: ما این بررسی را شروع کردیم ولی این مسئله را مقتضی نمیدانیم که هر روز این موارد را اعلام کنیم چون به محض اعلام افراد نیازمند دچار نگرانی میشوند.
سخنگوی دولت اضافه کرد: ما هماکنون از منابع حاصل از افزایش قیمت حاملهای انرژی و هم 11 هزار میلیارد تومان که قانون به ما اجازه داده تا برای پرداخت یارانه نقدی تلاش کنیم نه تنها پرداخت یارانه نقدی را در مرحله دوم انجام دادیم بلکه طرح تحول سلامت را نیز اجرا کردیم.
وی اضافه کرد: همه شاهد هستید ما همانطور که قول دادیم قصد نداریم از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی برای جبران کسری بودجه دولت استفاده کنیم بلکه قصد ما این است که این منابع را برای خدمات بیشتر به جامعه و مهمترین خدمت به عنوان بحث درمان استفاده کنیم.
نوبخت با تأکید بر اینکه اقدامات ما در چارچوب قانون است، تصریح کرد: منابعی که از آنها استفاده میکنیم قطعا منابعی است که بودجه سال 93 برای ما تعیین کرده است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره مشکلات اخیر بازار بورس، اظهار داشت: با توجه به اینکه بورس یک بازار مالی و مردم در آن نقش دارند ولی دولت به هیچ عنوان نمیتواند خود را نسبت به نوسانات بازارهای مختلف از جمله بورس و ارز بیتوجه باشد و خود را کنار بکشد.
وی تصریح کرد: اگر این مکانیزمها به هم بخورد باید سیاستهای مناسب پولی و مالی اتخاذ شود و حال طبیعی است که شاهد نوسانات و افت شاخصها در بازار بورس بودهایم مسئولان اقتصادی کشور باید به دلیل منافع مردم وارد شده و با بخشهای مختلف همفکری کنند.
نوبخت تصریح کرد: این کار انجام شده و جلساتی نیز در این زمینه گذاشته شده و مسئولان مربوطه پیشنهادهای خود را اعلام کردند.
سازمان محیط زیست در حال بررسی آلودگی اخیر هوای تهران و ارائه راهکار است
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره آلودگی هوای تهران و تصمیمات دولت برای مهار این مسئله گفت: مأموریت اصلی سازمان محیط زیست این است که به مسائلی نظیر آلودگی هوا و مشکلات زیستمحیطی ورود کند و قطعاً در زمینه آلودگی هوای تهران نیز برنامههایی وجود دارد که از سوی این سازمان اعلام خواهد شد.
طرح مجلس برای افزایش جمعیت نباید حقوق شهروندی را نقض کند
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره طرح افزایش نرخ باروری و تصویب آن در مجلس و وجود مواردی که ناقض حقوق شهروندی در این طرح گفت: پس از ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت و اشاره به کم شدن نرخ باروری در کشور در این سیاستها بخشهای مختلف به این موضوع ورود کردند و دولت نیز در راستای سلامت مادران طرحهایی را در دست اقدام دارد که بخشی از آن در چارچوب پزشک خانواده دیده شده است.
وی ادامه داد: قوه مقننه نیز در همین راستا اقدام کرد ولی باید تصمیمات بسیار سنجیده و در چارچوب قانون باشد تا حقوق شهروندی را نقض نکرده و به صورت جامع مورد توجه قرار گیرد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه آنچه در مجلس تاکنون مورد توجه قرار گرفته تنها یک کلیت است، افزود: ممکن است در مواد این طرح احکامی وجود داشته باشد که در صورت تصویب مغایر حقوق شهروندی باشد که در این صورت این مواد باید حذف شود پس بنابراین هماکنون هیچ اتفاقی نیفتاده جز اینکه رویکرد مجلس نسبت به سیاستهای کلی جمعیت به صورت یک طرح مد نظر قرار گرفته است.
نوبخت با طرح این سوال که آیا واقعا برای اجرای سیاستهای کلی جمعیت نیاز به قانون داریم، اظهار داشت: البته میتوان از هماکنون با توجه به اینکه برخی از مواد این طرح دارای بار مالی است آن را مغایر برنامه دانست و قطعا شورای نگهبان این بندها را رد خواهد کرد.
وی تصریح کرد: دولت در مقابل موادی که ناقض حقوق شهروندی باشد مقاومت خواهد کرد و از حقوق شهروندان دفاع میکند مگر در مراحل رسیدگی به جزئیات این مواد مجددا مطرح شود ما با هر مادهای که با حقوق شهروندی منافات داشته باشد مخالفت خواهیم کرد.
دولت در راستای ایجاد تعامل با همه قوا از هیچ تلاشی کوتاهی نمیکند
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره رابطه دولت و مجلس و همچنین کارت زرد اخیر قوه مقننه به وزیر کشور اظهار داشت: دولت در راستای ایجاد تعامل با همه قوا از هیچ تلاشی کوتاهی نخواهد کرد.
وی ادامه داد: اما وزرا در برابر مردم به واسطه مسئولیتی که در برابر آنها دارند و همینطور برنامههای رئیسجمهور و مطالبات مردم از دولت بسیار قوی باید وارد عمل شوند و هر آنچه در جهت اصلاح امور است انجام دهند.
وزرا آنچه به نفع مردم و دستگاه اجراییشان است انجام دهند
نوبخت اضافه کرد: حال اگر این مسئله با سلیقه مدیریتی برخی نمایندگان مغایر است ضمن احترام به آن نمایندگان که میتوانند نظر خود را ابراز کنند ولی وزیر با توجه به مسئولیتی که در برابر ملت دارند باید آنچه را به نفع مردم و دستگاه اجراییشان است انجام دهند.
وی با بیان اینکه ما از وزرا انتظارداریم کار خود را در چارچوب قانون و خواست مردم انجام دهند، تصریح کرد: البته اگر اکثر نمایندگان نظری داشته باشند باید در راستای آن اقدام کنند.
سخنگوی دولت در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم اکثریت مجلس محترم تصمیمات درست و سنجیدهای را مانند گذشته اتخاذ کنند.(فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر