فتانه کاوریزاده در گفتوگو با ایسنا، در مورد اهمیت تغذیه صحیح در افزایش قدرت حافظه اظهار کرد: قسمت عمده مغز در دوران جنینی از سوی اسیدهای چرب امگا 3 شکل میگیرد که این اسیدهای چرب نقش بسیار مهمی در تقویت حافظه و ضریب هوشی افراد دارد. کارشناس تغذیه معاونت بهداشت استان ایلام ادامه داد: اگر تغذیه مادر هنگام بارداری و بخصوص در سهماهه اول مناسب باشد و به مقدار کافی از منابع امگا 3 مانند ماهی، گردو و سبزیهای برگ تیره استفاده کنند فرزند آنها در آینده از ضریب هوشی و حافظه خوبی برخوردار است. وی با بیان این که علاوه بر اهمیت تغذیه در دوران جنینی، دو سال اول زندگی نیز مهم و تاثیرگذار است، تصریح کرد: در این دوره باید مصرف مقدار کافی آهن مورد توجه قرار گیرد. به این دلیل کودکانی که در سال اول زندگی قطره آهن مصرف نکنند دچار کمخونی و فقر آهن خواهند شد و یقینا در انجام کارهای ذهنی و یادگیری در زمان تحصیل با مشکل روبهرو میشوند. کاوریزاده ادامه داد: کمبود یا زیاد بودن آهن میتواند تاثیرات نامطلوبی روی حافظه افراد داشته باشد، چرا که وجود فلز سرب و آلومینیوم به نحوی دشمن حافظه و عاملی برای بروز بیماری آلزایمر است.
این کارشناس افزود: افرادی که در معرض سرب (هوای آلوده) قرار دارند و همچنین کسانی که از ظروف خشدار و نامناسب برای پخت و پز استفاده میکنند، ممکن است دچار مسمومیت با آلومینیوم و سرب شوند؛ چرا که مقدار زیاد این مواد در سیستم مغزی ـ عصبی انسان را مستعد ابتلا به بیماریهایی مانند آلزایمر و پارکینسون میکند.
اختلالات استرسی ناباروری میآورد
یک روانپزشک گفت: استرس و اضطراب به بروز اختلالاتی در حرکت اسپرم آقایان و ضعیف شدن تخمک و اختلال تخمکگذاری و قاعدگی در خانمها منجر میشود.
دکتر عاطفه قنبری جلفایی در گفتوگو با جامجم با تائید این مساله که استرس و ناباروری یک ارتباط دوطرفه باهم دارد، افزود: اثرات استرس و اضطراب بر ناباروری در خانمها با بروز اختلالات تخمکگذاری، کاهش میل جنسی و اختلالات قاعدگی دیده میشود. بویژه آن که ناباروری در خانمها با انگ زیادی در جامعه ما همراه است که این موضوع به افزایش اختلالات استرسی، کاهش حضور اجتماعی خانمهای نابارور و حتی بروز چاقی در آنها میانجامد. چاقی نیز به نوبه خود با اختلالات هورمونی در بدن همراه است که به دامنه اختلالات اضطرابی میافزاید.
وی تاکید کرد: درمانهای ناباروری نیز به نوبه خود به دلیل هزینهبر بودن، نامشخص بودن نتیجه و انتظاری که تا رسیدن نتیجه به همراه دارد بر اضطراب یک خانم میافزاید. بر این اساس بروز اختلالات روانپزشکی در خانمهای نابارور زیادتر است و این دسته افراد نیاز به حمایتها و درمانهای روانپزشکی بیشتری نسبت به دیگر خانمها دارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد