پیکر آیت‌الله محمدی گیلانی پس از مراسم تشییع برای خاکسپاری به قم منتقل می شود

عالم عادل

آیت‌الله محمد محمدی‌گیلانی که از سی‌ام اردیبهشت به دلیل مشکل ریوی در بخش «آی.‌سی.یو»ی یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شده بود، سه‌شنبه شب دار فانی را وداع گفت.
کد خبر: ۶۹۴۱۸۹

به گزارش فارس، پیکر آیت‌الله محمدی‌گیلانی صبح امروز ساعت 9 و 30 دقیقه از مقابل مدرسه عالی شهید مطهری به سمت سرچشمه تشییع می‌شود و پس از برگزاری مراسم تشییع و برای خاکسپاری به قم منتقل خواهد شد.

مجلس بزرگداشت آیت‌الله محمدی گیلانی، شنبه از ساعت 10 و 30 دقیقه تا 12 و 30 دقیقه در مسجد ارک تهران برگزار خواهد شد.

به گزارش واحد مرکزی خبر از رشت، آیت‌الله قربانی نماینده ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت و نجفی، استاندار گیلان با صدور پیامی ضمن تسلیت درگذشت آیت‌الله محمدی گیلانی، امروز را در گیلان عزای عمومی اعلام کردند.

آیت‌الله محمد محمدی گیلانی در سال 1307 در روستای دعوی سرا از توابع شهرستان رودسر در استان گیلان به دنیا آمد و در سال 1323 همزمان با تاسیس حوزه علمیه رودسر توسط سیدمحمد هادی روحانی، به حوزه علمیه رودسر رفت و جامع‌المقدمات را فراگرفت. در سال 1325 به حوزه علمیه قم رفت و به تکمیل دروس ادبیات و فراگیری دروس دوره سطح پرداخت. با پایان یافتن دوره سطح، به درس خارج آیت‌الله بروجردی راه یافت و در مدت 12سال کتاب صلوه را به اتمام رساند، به موازات آن در درس اصول امام خمینی(ره) نیز حضور پیدا کرد.

آیت‌الله بروجردی، علامه سیدمحمدحسین طباطبایی و حضرت امام خمینی(ره) از استادان آیت‌الله محمدی گیلانی بودند و کتاب‌های قضا و قضاوت در اسلام، امامت و خلافت در کتاب و سنت، قرآن و سنن الهی در اجتماع بشر و ترجمه کتاب شفای ابوعلی سینا از آثار این استاد برجسته حوزه علمیه است.

وی از مبارزان انقلاب اسلامی و از یاران نزدیک امام خمینی(ره) بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به امر بنیانگذار جمهوری اسلامی به عنوان حاکم شرع و رئیس دادگاه‌های انقلاب اسلامی منصوب شد. عضویت و دبیری شورای نگهبان، نمایندگی حضرت امام(ره) در دانشگاه‌ها، ریاست شورای مرکزی نمایندگان حضرت امام(ره) در دانشگاه‌ها، ریاست هیات عفو حضرت امام(ره)، عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضویت شورای بازنگری قانون اساسی از مهم‌ترین مسئولیت‌ها و سوابقی است که در پرونده فعالیت‌های آیت‌الله محمدی گیلانی مشاهده می‌شود.

همچنین در سال 1388 به پاس سال‌ها تلاش و مجاهدت ایشان در عرصه‌های مختلف قضا، نشان درجه یک عدالت از سوی رئیس دولت دهم به وی اهدا شد.

تسلیت سران قوا

سران سه قوه و نهادهای مختلف در بیانیه‌هایی جداگانه، رحلت آیت الله گیلانی را تسلیت گفتند.

به گزارش ایرنا، رئیس‌جمهور در پیام تسلیت خود با بیان این‌که این شخصیت والامقام در طول عمر با برکت خود به تربیت صدها نفر از فضلای حوزه علمیه قم اهتمام ورزید، اظهار کرد: نقش موثر ایشان در رونق علمی حوزه، نهضت اسلامی و پس از پیروزی انقلاب در قوه قضاییه، حمایت بی‌دریغ در جهت تحقق آرمان‌های امام راحل (ره) و تحکیم نظام جمهوری اسلامی ایران، مقابله با تهدیدات و حضور فعال و موثر در مجلس خبرگان رهبری و شورای نگهبان تنها بخشی از خدمات آن عالم بزرگوار است.

رئیس قوه قضاییه هم در پیام تسلیت خود تاکید کرد: این عالم بزرگوار که خود منشأ خدمات ارزنده در حوزه‌های علمیه و دستگاه قضایی بود، در تربیت طلاب حوزه‌های علمیه که بسیاری از آنان در دستگاه قضایی و سایر دستگاه‌های نظام منشأ خدمات شایسته بوده و هستند، نقش ویژه‌ای داشت.

همچنین جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پیام تسلیتی نوشت: آیت‌الله محمدی‌گیلانی پس از انقلاب نیز در سنگر قضا، عضویت در شورای نگهبان، مجلس خبرگان رهبری و دیگر نهادهای نظام به تکلیف انقلابی خود عمل کرد که حتی در این راه با صدور احکام درباره افراد نزدیک خود نیز در اجرای احکام الهی و شرعی دریغ نکردند.

مردی که در راه عدالت پایش نلغزید

آیت‌الله محمدی‌گیلانی، مردی بود که در اجرای عادلانه احکام، شهره بود و با ایستادگی پای عدالت، پذیرش آن را برای دیگران هم آسان می کرد. او در حساس‌ترین لحظات همراه امام راحل(ره) بود و با خدمت در قوه قضاییه و دادگاه‌های انقلاب خطیرترین وظیفه خویش در جریان انقلاب را بر عهده گرفت.

محمدی گیلانی معتقد بود اگر احکام الهی قرار است اجرا شود دیگر تفاوتی نمی‌کند که این احکام قرار است در مورد چه کسانی اجرا شود، او از اجرای عدالت ابایی نداشت و الگویی بود برای کسانی که در منصب قضاوت گاه و بیگاه با چالش هایی برای اجرای عدالت روبه‌رو می شوند.

اخبار و مطالب زیادی درباره نحوه برخورد عادلانه آیت الله محمدی گیلانی با فرزندانش منتشر شده است؛ برخی گفته اند او حکم اعدام دو فرزندش را صادر کرده و بعضی نیز این مطلب را تکذیب کرده اند اما آنچه مشخص است و هیچ کس در مورد آن شکی ندارد اینکه ایشان در آن مقطع که منصب قاضی شرع را در اختیار داشته تاکیدش بر این بوده که با فرزندان او نیز همان‌گونه برخورد شود که با سایر مجرمانی از آن دست برخورد می شود و حال این‌که سرانجام این برخورد به کجا انجامیده، مساله ای فرعی است که شاید به خاطر همین فرعی بودن، هیچ گاه آیت الله گیلانی در موردش صحبتی نکرد. علاوه بر این داستان مشهور درباره فرزندان آیت الله گیلانی، آرا و نظرات قضایی دیگر او نیز از همان سال‌های اولیه انقلاب و تا به امروز به عنوان مرجعی برای قضات در دادگاه‌ها و همچنین مرجعی برای تدریس در دانشکده‌های حقوق بوده است.

حسن خلق، توجه ویژه ایشان به اجرای عدالت و پرهیز از تندروی‌ها در صدور احکام بخشی از صفاتی است که به گواه یاران و شاگردان و قضات از صفات بارز و ارزنده آن مرحوم در دوران خدمت در دستگاه قضایی بوده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها