سید اسدالله جولایی در گفتو گو با فارس اظهار کرد: باید خانوادهها فرهنگ و دیدگاه خود را در امر ازدواج فرزندانشان تغییر دهد چرا که به هیچوجه شایسته نیست با عبارت «مهریه را کی داده و کی گرفته است» یک عمر جوان خودمان را بدبخت کنیم بلکه توصیه من این است که جوانان و خانوادهها با نگاه به توان مالی و جیب خود مهریه در نظر بگیرند چرا که مهریه عندالمطالبه است و هر زمان زن اراده کند میتواند دریافت کند.
وی، پرهیز از چشم و هم چشمی را در این مساله یادآور شد و افزود: نباید مهریه به عنوان عامل فخر و یا خودنمایی خانوادهها قرار گیرد بلکه بهتر است آگاهانه و از روی تعقل در این زمینه تصمیمگیری شود و از برخی اقدامات و عواقب نامطلوب مهریههای سنگین که حتی شنیده میشود از هزار و 10 هزار نیز عبور کرده گرفته شود.
رئیس ستاد دیه کشور، مسلک و مرام دین اسلام را در آغاز زندگی پربرکت در سایه مهریه کم دانست و تصریح کرد: ائمه هدی نیز اعلام کردهاند که بهترین مهریه سبکترین آن است اما مهریه زیاد هر چند در آغاز به ذائقه برخیها خوش میآید اما در ادامه زندگی آثار مخربی را به همراه دارد که در این زمینه باید مراقب بود.
جولایی ادامه داد: ستاد دیه در 24 سال فعالیت خود توفیقات زیادی را در عرصههای مختلف به دست آورده و توانسته به حرکتها و اقدامات کارآمد و موثر دست بزند.
80 هزار زندانی را آزاد کردهایم
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ستاد دیه در 24 سال گذشته 80 هزار نفر زندانی جرایم غیرعمد که جایشان زندان نبوده بلکه باید در کنار خانوادههایشان بودند را توانسته از زندان آزاد کند.
رئیس ستاد دیه کشور بیان کرد: این ستاد با کمکهای مردمی به فعالیت خود ادامه میدهد و خوشبختی ما این است که به برکت نعمت عظمای ولایت فقیه و مقام معظم رهبری این ستاد همواره مورد حمایت قرار گرفته و در سال جاری نیز در بیست و ششمین جشن گلریزان رهبر معظم انقلاب 150 میلیون تومان، رئیس جمهور 140 میلیون تومان، رئیس قوه قضاییه 50 میلیون تومان و رئیس مجلس نیز 40 میلیون تومان به ستاد دیه کمک کردند که ما با این کمکهای ارزشمند جشنهای گلریزانمان را آغاز کردیم.
جولایی با بیان اینکه کارهای خوبی به همت ستاد دیه انجام شده و در سایه استمرار آموزشها جرایم غیرعمد به شدت کاهش یافته است، افزود: ما با پرداخت بدهی محکومان جرایم غیرعمد ناشی از دیه حوادث رانندگی، حوادث کارگاهی، شبه عمد و یا غیرعمد، محکومان مالی، نفقه و مهریه سعی میکنیم تا زندانیان را آزاد کنیم.
آزادی 7 هزار و 849 زندانی بدهکار در جشن گلریزان امسال
وی عنوان کرد: پیشبینی کردیم در ماه مبارک رمضان ستاد دیه در کل کشور با جمعآوری کمکهای مردمی در بیش از یک هزار و 187 جشن گلریزان زمینه و بستر آزادی 7 هزار و 849 نفر محکومان مالی جرایم غیرعمد را فراهم کند.
رئیس ستاد دیه کشور ادامه داد: برای آزادی این زندانیان به 435 میلیارد تومان نیاز داریم که امیدواریم در قالب جشن گلریزان تامین شود.
جولایی گفت: ما در انتظار روزی هستیم که از طریق رسانهها اعلام کنیم که دیگر زندانی جرایم غیرعمد وجود ندارد چرا که زندان جای خوبی برای آدمهای خوب نیست و بهتر است با ترغیب و تشویق مردم به سبک زندگی اسلامی - ایرانی در سالی که مزین به نام اقتصاد و فرهنگ با مدیریت جهادی و عزم ملی است با تقویت جبهه فرهنگ که مهمتر از اقتصاد است بتوانیم فرهنگ رانندگی، کار سودمند و زندگی با مهریه کم را ترغیب و ترویج کنیم.
وی بیان کرد: ما از بابت محکومان مالی مهریه در نگرانی به سر میبریم چرا که در حال حاضر 2 هزار و 44 نفر زندانی مهریه در کشور وجود دارد که اقلام پرداختی آنها بسیار سنگین است در حالی که با یک مراقبت و جدیت میتوانستیم بهتر از این عمل کرده و اجازه ندهیم جوانان ما به زندان بیفتند.
3 هزار و 344 نفر از بابت چک بلامحل در زندان هستند
رئیس ستاد دیه کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما از بابت دسته چک نیز بیش از 3 هزار و 344 نفر زندانی در سراسر کشور داریم که به خاطر کشیدن چک بلامحل به حبس افتادهاند.
جولایی ادامه داد: هر چند چک به عنوان یک برگه کوچک و سبک میتواند اموال و داراییهای فراوانی را جابجا کند اما همین برگه کوچک گاه به دست فریبکاران، دغلبازان و یا سادهلوحان به تل انفجاری وحشتناک تبدیل میشود که شعاع تخریبش بسیار گسترده است.
این مسئول ضرورت اصلاح قانون چک و مراقبت بانکها در صادر نکردن دسته چک به هر فرد متقاضی بدون پشتوانه مالی را ضروری بیان کرد و ادامه داد: باید در این زمینه نیز فرهنگسازیها انجام شود تا آسیبها و خطرات احتمالی را شاهد نباشیم.
پارسال 7 هزار و 735 زندانی جرایم غیرعمد در کشور آزاد شدند
رئیس ستاد دیه کشور اذعان کرد: در سال گذشته بیش از 7 هزار و 735 نفر زندانی جرایم غیرعمد با 830 میلیارد تومان بدهی از زندان آزاد شدند که ما جا دارد از خیرین واقعی که همان طلبکاران هستند و با گذشت و احسان خود آزادی زندانیان را فراهم میکنند، قدردانی کنیم.
جولایی افزود: از محل این بخشش 530 میلیون تومان گذشت شاکیان را شاهد بودیم که رقم کمی محسوب نمیشود.
وی در پایان سخنان خود به خبرنگار فارس در اردبیل گفت: همه افراد حتی با کمترین مبلغ میتوانند عضو جامعه خیرین و نیکوکاران برای ستاد دیه باشند و مردم احساس نکنند که با 150 میلیون تومان دیه در ماههای عادی و 200 میلیون تومان دیه در ماههای حرام نمیتوان خیر بود بلکه گاه با حداقل مبلغ میتوان یاریگر آزادی زندانیان بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
.... باید مهریه رو از آقایون گرفت ,چرا مسئولان فكر خورد وخوراك زنها نیستن,چون جیبه خودشون پره از پول