مراسم اختتامیه بیستودومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم شب گذشته 31 تیرماه با حضور آیتالله «هاشمزاده هریسی» عضو مجلس خبرگان رهبری، «احمد مسجدجامعی» رئیس شورای شهر تهران، حجتالاسلام «محمدرضا حشمتی» رئیس نمایشگاه قرآن و جمعی از فعالان قرآن کشور در سالن خلیج فارس باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد؛ البته «محمد باقر نوبخت» معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور نیز قرار بود در این مراسم حضور یابد اما تا پایان این مراسم خبری از حضور وی در مراسم اختتامیه نمایشگاه قرآن نبود.
در ابتدای این مراسم که حدود 40 دقیقه با تأخیر آغاز شد، برخی از صندلیهای سالن خالی بود اما پس از تلاوت آیاتی از کلامالله مجید توسط «حسین فردی» قاری بینالمللی کشورمان و آغاز رسمی آیین اختتامیه نمایشگاه قرآن سالن مملو از جمعیت شد.
همجواری با شهدای دفاع مقدس باعث شکوه نمایشگاه قرآن شد
حجتالاسلام «محمدرضا حشمتی» رئیس نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم نخستین سخنران این مراسم بود که ضمن خیر مقدم به حاضران، درباره فعالیتهای نمایشگاه قرآن اظهار داشت: ما حدود 40 روز پیش وارد باغ موزه دفاع مقدس شدیم تا این مجموعه را برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم مهیا سازیم و رضایت بازدیدکنندگان را جلب کنیم.
رئیس نمایشگاه قرآن با اشاره به ویژگیهای باغ موزه دفاع مقدس، تصریح کرد: همجواری با شهدای دفاع مقدس باعث شکوه بیشتر نمایشگاه قرآن شد؛ علاوه بر این حضور هنرمندانی که در امور قرآنی فعالیت میکردند در نمایشگاه بیستودوم پررنگتر از سایر دوران بود که این امر سبب ایجاد فضایی قرآنی و معنوی شد و این فرصت را به هنرمندان داد تا در قالب کلام وحی، هنر خود را متجلی سازند.
وی با اشاره به تمدید زمان برگزاری نمایشگاه قرآن، گفت: اگر استقبال خوب مردم از نمایشگاه قرآن نبود ما مجبور به دو بار تمدید زمان برگزاری نمیشدیم اما به حمد الهی مردم با اشتیاق در این مجموعه حضور یافتند و از این فضای معنوی بهره بردند.
تهران فاقد مکان مناسب برای برگزاری نمایشگاه قرآن است
حجتالاسلام حشمتی به ضرورت ایجاد مجموعهای مناسب برای برگزاری نمایشگاه قرآن اشاره کرد و افزود: تهران با وجود ظرفیتهای بسیار فاقد مکان مناسب برای برگزاری نمایشگاه قرآن است بنابراین با توجه به آثار فاخری که تاکنون توسط علما، اندیشمندان و هنرمندان خلق شده، شایسته است مکانی برای برگزاری همیشگی نمایشگاه قرآن تأسیس شود.
ابراز همدردی با مردم فلسطین در آیین اختتامیه نمایشگاه قرآن
وی در ادامه با اشاره به وضعیت مردم غزه و جنایات رژیم صهیونیستی اظهار داشت: امیدوارم به لطف خداوند و عظمت قرآن ظالمان از صحنه روزگار محو شوند و خدا داد مردم مظلوم فلطسین را از ظالمان بستاند.
رئیس نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با ابراز همدردی با مردم بیدفاع غزه تصریح کرد: ما از همین مکان مقدس که مزین به نام قرآن و شهدا است با مردم فلسطین همدردی و دعا میکنیم خداوند به یاری ستمدیدگان بشتابد.
پس از پایان صحبتهای رئیس نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، کلیپی از هنرهای سنتی و مدرن که توسط بانوان ایرانی خلق شده بود، پخش شد.
توجه به قرآن زمینهساز شکوفایی در عرصههای مختلف است
به دلیل اینکه این مراسم همزمان با برگزاری اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره «بانوی ایرانی، هنر قرآنی» نیز بود، در ادامه «عیسی علیزاده» دبیر این جشنواره با ارائه گزارشی از روند برگزاری جشنواره «بانوی ایرانی، هنر قرآنی» خاطر نشان کرد: قرآن یگانه معجزه جاودان پیامبر(ص) است که بیتردید توجه به این یادگار آسمانی زمینه خلاقیت و شکوفایی در عرصههای مختلف را فراهم میسازد.
وی ادامه داد: جشنواره «بانوی ایرانی، هنر قرآنی» با الهام از مفاهیم وحی و تلفیق هنرهای قرآنی و با هدف حمایت و معرفی بانوان هنرمند قرآنی 11 سال پیش فعالیت خود را آغاز کرد که البته در این راه با افت و خیزهایی همراه بود.
علیزاده، بهرهمندی از توانمندیهای بانوان در هنرهای مختلف را از مهمترین ویژگی این جشنواره عنوان کرد و گفت: در یازدهمین دوره این جشنواره 80 اثر به دبیرخانه ارسال شد که پس از داوری 12 اثر به عنوان آثار شایسته تقدیر انتخاب شدند.
وی با اشاره به تعداد زیاد علاقهمندان برای شرکت در جشنواره «بانوی ایرانی، هنر قرآنی» گفت: امیدواریم برای ارتقای این جشنواره دبیرخانه به صورت دائمی در طول سال فعالیت خود را استمرار دهد تا در سالهای آینده جشنواره کیفیتر برگزار کنیم.
«احمد مسجد جامعی» رئیس شورای شهر تهران، سومین نفری بود که برای ایراد سخنرانی بر روی سن حاضر شد.
لزوم شهرکسازی قرآنی برای ارائه محصولات قرآنی
وی با اشاره به تاریخچه تهران بزرگ و ریشه قرآنی این شهر، تصریح کرد: بانوان ایرانی همواره از دیرباز هنر خود را صرف ترویج و توسعه فرهنگ قرآنی میکردند به طوری که بسیاری از تأسسیات قرآنی شهر تهران توسط یک بانوی هنرمند ایرانی ایجاد شده است.
رئیس شورای شهر تهران در ادامه به جشنواره «بانوی ایرانی، هنر قرآنی» اشاره کرد و افزود: این جشنواره که از ابتدا با حرکت مردمی و خودجوش راه اندازی شد با پیوستن به نمایشگاه قرآن راه خود را پیدا کرد و امیدواریم در آینده با گسترش بیشتری ادامه یابد.
مسجد جامعی خواستار تشکیل شهرک قرآنی شد و گفت: اکنون که به همت مسئولان موزه قرآن کریم راهاندازی شد شایسته است تا برای پیوستگی در ارائه محصولات قرآنی نیز به سمت شهرکسازی قرآنی پیش رویم.
در پایان نیز با حضور مسئولان حاضر در مراسم، از «آنیتا هرندی فصیح»، «سارا ساسانیان»، «اکرم السادات حسینی»، «الهه خاتمی»، «ازهار شرکاء»، «فاطمه پناهیانپور»، «زهرا جعفری»، «عذرا عقیقی بخشایشی»، «مرضیه محمدی»، «سحر حسینی»، «زهرا حسینی»، «محبوبه عارفی» و «سکینه آقانسب» به عنوان برگزیدگان جشنواره «بانوی ایرانی، هنر قرآنی» تجلیل به عمل آمد.
مراسم اختتامیه بیستودومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم را باید یکی از متفاوتترین مراسم دانست چرا که بر خلاف انتظار بسیاری از حاضران نه تنها مسئولان دولتی بلکه حتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم حضور نداشت.(فارس)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش