سایت «تابناک»، به نقل از السفیر نوشت: عبیده در طول مصاحبه بسیار از داعش آزرده خاطر به نظر میرسید و تأکید داشت که به جای نام دولت اسلامی، از نام داعش (دولت اسلامی عراق و شام) استفاده کند، زیرا به گفته وی، این نام برآمده از هدف اصلی این گروه است که اکنون با تبدیل شدن به یک گروه شبه نظامی، «مشغول دزدی نفت است و از هدف اصلی خود فاصله گرفته است».
عبیده توضیح میدهد، در اوایل سال ۲۰۱۳ به عضویت این گروه درآمده؛ یعنی زمانی که در استان انبار در عراق آموزش میدیده و پس از آن، دو بار با ابوبکر البغدادی، رهبر گروه دیدار کرده است.
وی تأیید میکند، فردی که در دو ویدئوی تازه انتشار یافته از داعش دیده میشود و درباره هویت وی اختلاف نظر وجود دارد، خود ابوبکر البغدادی است.
وی میگوید: نام اصلی بغدادی، ابراهیم عواد البدری است که در سال ۱۹۷۰ متولد شده است. بغدادی با سه زن ازدواج کرده که یکی از آنها اهل سامراست. وی امام جماعت مسجد احمد بن حنبل بوده و در مسجد اعظم بغداد نیز جلسات وعظ داشته است. او سپس به افغانستان سفر کرده و روابط نزدیکی با ایمن الظواهری، رهبر کنونی القاعده، برقرار کرده است. بغدادی به هنگام حضور در افغانستان، توانسته ارتباطات نزدیکی با شبکهای از رهبران تکفیری برقرار کند و سپس این افراد را به عراق و سوریه آورده و در راه سازماندهی داعش از آنها بهره گرفته است.
عبیده میگوید، وجود این اختلاف نظرها و همچنین «انحراف داعش از اصول اصلی و اولیه خود»، سبب شد وی از این گروه جدا شده و خود را خلیفه همه مسلمین سوریه بخواند. وی امیدوار بوده، شمار زیادی از ستیزهجویان داعش در سوریه به وی بپیوندند.
او بر این باور است هرکس از پیوستن به وی خودداری کند، وابسته به دستگاههای اطلاعاتی عراق است. عبیده میگوید: «بغدادی عامل دستگاههای اطلاعاتی عراق است. چه کسی دیگر میتواند یک سخنرانی طولانی انجام دهد و هدف قرار نگیرد؟».
وی در پاسخ به پرسشی درباره فعالیتهای گروه داعش در شبکههای اجتماعی میگوید: بسیاری از گردانندگان صفحات این گروه، مبارزان عادی هستند که با نامهای مستعار فعالیت میکنند و برخی از آنها حتی جایگاه و سمت خود در داعش را نیز دروغین بیان میکنند.
به گفته عبیده، داعش به شدت از کمبود نیروی انسانی رنج میبرد و به همین دلیل، به برخی گروهها و قبایل فشار میآورد تا به آن ابراز وفاداری کنند.
وی میگوید: «شمار واقعی مبارزان کنونی داعش در سوریه از ده هزار تن فراتر نمیرود و از آغاز تاکنون، حدود ۲۰۰۰ تن از نیروهای آن نیز در سوریه کشته شدهاند».
وی در بیان دلیل تمایل داعش برای اقدام علیه عربستان نیز میگوید: «شمار بسیاری از اعضای داعش، شهروندان سعودی هستند که هم اکنون فشار زیادی را برای کشاندن این گروه به سمت ریاض اعمال میکنند و در حال آماده کردن فضا برای این اقدام هستند».
دست عربستان درحمایت از داعش رو شد
یک خبر دیگر در این زمینه این است که شورای بزرگان شهر موصل فاش کرد که عربستان سعودی برای حمایت از داعش، به ۴۰ نفر از سران عشایر موصل ماهانه ۱۵۰۰ دلار پرداخت می کند.
به گزارش افکارنیوز، "ابراهیم الطائی" عضو شورای بزرگان موصل، گفت: عربستان به ۴۰ نفر از سران عشایر موصل در ازای موافقت با داعش و خودداری از مقابله مسلحانه با این گروه تروریستی، ماهانه ۱۵۰۰ دلار پرداخت می کند و به هر یک از آن ها یک خودروی شاسی بلند نیز اهدا کرده است.
نوری مالکی، نخست وزیر عراق، پیش از این بارها به صراحت از عربستان سعودی به دلیل حمایت از گروه های تروریستی در عراق انتقاد کرده بود.
اتهامات جدید کره شمالی به شورای امنیت
کره شمالی، شورای امنیت را به در پیش گرفتن سیاست های دوگانه در قبال پیونگ یانگ متهم کرد.
سایت دیپلماسی ایرانی به نقل از رویترز گزارش داد :کره شمالی ضمن متهم کردن شورای امنیت به اجرای سیاست های دوگانه در قبال پیونگ یانگ اعلام کرد که شورای امنیت سازمان ملل درحالیکه در قبال رزمایش های نظامی مشترک تحریک آمیز آمریکا و کره جنوبی موضع نگرفته است، پرتاب موشک های بالستیک پیونگ یانگ را محکوم کرده است.
در همین رابطه "ری تونگ ایل" معاون سفیر کره شمالی در سازمان ملل در نامه ای به 15 عضو شورای امنیت در 21 جولای، با تاکید بر لزوم بررسی این موضوع، بروز جنگ را از جمله پیامدهای رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی خواند و به دفاع غیرقانونی شورای امنیت سازمان ملل از این رزمایش ها اشاره کرد.
کره شمالی اقدامات نظامی توسط ارتش از جمله شلیک راکت را با هدف حفاظت از تمامیت و یکپارچگی ارضی و امنیت خود در قبال تهدید اتمی آمریکا خوانده و درباره اقدامات بیشتر در صورت کوتاهی شورای امنیت سازمان ملل در اجرای وظایفش هشدار داده است.
تظاهرات مقابل «CNN» و «FOX NEWS»
هزاران نفر در اعتراض به حوادث کنونی غزه و بازتاب ناعادلانه اخبار در مقابل دو شبکه معروف آمریکایی دست به تظاهرات زدند.
به گزارش افکارنیوز، در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه و نیز بازتاب جانبدارانه اخبار به نفع این رژیم، هزاران نفر در مقابل ساختمان شبکههای «CNN» و «FOX NEWS» آمریکا دست به تظاهرات زدند.
تظاهرکنندگان تصویرهایی از قربانیان جنگ غزه به دست داشتند و روی صورتهای خود پرچم فلسطین را نقاشی کرده بودند. آنها شعارهایی مانند: « ما اینجا هستیم از غزه، به کودکان بگو نترسند»، «همه ما فلسطینی هستیم» و «ای غزه گریه نکن، اجازه نمیدهیم بمیری» و «زنده باد فلسطین و غزه» سر میدادند.
تظاهرکنندگان دارای ادیان مختلف و تابعیت کشورهای گوناگون بودند. در خلال این تظاهرات تدابیر امنیتی شدید در محل به وسیله پلیس نیویورک اتخاذ شد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد