با ابداع روش جدید ذخیرهسازی دادهها در مایعات، ایده کاشت مغزی که مانند موتور جستجوی داخلی عمل میکند، یک گام به واقعیت نزدیکتر شد.
محققان دانشگاه میشیگان مدعی توسعه روشی نوین برای ذخیرهسازی تصاویر، فیلمها و سایر اطلاعات در ذرات ریز معلق در آب شدهاند؛ اطلاعات در نسخهای موسوم به خوشههای کلوئیدی (colloidal clusters) - ذرات ریز که با قرار گرفتن در مایع دچار تغییر حالت میشوند - ذخیره میشوند.
این فناوری انقلابی که «wet computing» (محاسبه مرطوب) نام دارد، از قابلیت احتمالی استفاده در مغز انسان برای انجام محاسبات سریع یا فراخواندن اطلاعات برخوردار است.
محققان بر این باورند که یک قاشق غذاخوری مایع حاوی این نانوذرات قادر به ذخیرهسازی یک ترابایت داده معادل 2000 ساعت صوت است.
پروفسور «شارون گلوتسر» از محققان این پروژه تأکید کرد: ذخیرهسازی اطلاعات با استفاده از نانوذرات کاملا متفاوت از ذخیرهسازی بر روی تراشههای سیلیکونی متداول است.
«گلوتسر» این نانوذرات را مانند نوعی از مکعب روبیک توصیف می کند که در اطراف یک هسته مرکزی قرار دارند؛ یک خوشه 12 ذرهای به یک کره مرکزی متصل است که حاوی هشت میلیون حالت منحصربفرد است.
محققان موفق به ساخت خوشهای شامل چهار ذره بر روی یک کره مرکزی شدند که با گرم کردن مایع، رشد کرده و ذرات در روش های مورد انتظار، بار دیگر خود را مرتبسازی میکنند.
با این حال استفاده از این فناوری ذخیرهسازی اطلاعات و توسعه کاشت مغزی مایع برای هوشمندتر کردن انسان، بزودی محقق نخواهد شد و در ابتدا باید بر روی رباتهای نرم مورد آزمایش قرار بگیرد.(ایسنا)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد