زبانهای برنامه نویسی متعدد
1ـ برنامک Deuter IDE
شعار این برنامک «پلتفرم سبک، کدنویسی سنگین» است که واقعا هم آن را تحقق بخشیده است. برنامکDeuter IDE بهترین برنامهای است که میتوان درتبلتها از آن استفاده کرد، چون در صفحه نمایش بزرگتر از صفحه نمایش تلفن همراه بهتر عمل میکند. این برنامک،IDE سنگینی است که بیش از 40 زبان را پشتیبانی میکند. اگر به دنبال IDE هستید که بتواند به زبانهای مختلف در برنامک استفاده شود،Deuter درست همان چیزی است که شما میخواهید.
این برنامک با چند ویژگی شامل سینتکس هایلایتینگ (syntax highlighting)، همزمانسازی دراپ باکس و تورفتگی خودکار (automatic indentation) ارائه میشود. علاوه بر اینها دارای کلیدهای مجازی برای استفاده از نشانههای برنامهنویسی موجود است که استفاده از کیبورد مجازی را دلپذیرتر میکند.
قیمت: 4.99 دلار
سیستم عامل: اندروید +2.1 و بالاتر
لینک گوگل پلی: DeuterIDE
توسعهدهنده: Didactic Development
2 ـ برنامک دروید ادیت (DroidEdit)
برنامک دروید ادیت یک ادیتور کد منبع بسیار مفید است. این برنامک از سینتکس هایلایتینگ برای زبانهای مختلف مانند ++C/C، جاوا،#C، اچتیامال، جاوااسکریپت، پایتون و SQL استفاده میکند. علاوه بر این دارای تمهای مختلف رنگ، جستجو، جایگزین و تورفتگی بلوک و اتومات و همچنین میانبرهای کیبورد با چند ویژگی دیگر است.
این برنامه، نسخه حرفهای هم دارد که امکان پشتیبانی از حالت روت، تمهای سفارشی، دراپ باکس، SFTP و SSH را فراهم میکند. بنابراین ارزش دارد که با پرداخت 1.69 دلار از این توسعهدهنده استفاده کنید و ویژگیهای دیگری را به کار ببرید اما چیزی که باید به یاد داشته باشید، این است که دروید ادیت برای تبلتهایی مانند ایسوس ترنسفورمر که کیبورد خارجی دارند، عالی است؛ زیرا میتوانید از میانبرهای کیبورد استفاده کنید و با استفاده از بلوتوث نیز به کیبورد خارجی متصل شوید.
قیمت: رایگان اما برای نسخه حرفهای آن باید 1.69 دلار بپردازید.
سیستم عامل: اندروید + 2.1 و بالاتر
لینک گوگل پلی (رایگان): DroidEdit
لینک گوگل پلی (حرفهای): DroidEdit Pro
توسعهدهنده: Andre Restivo
3ـ برنامک کد پیکر (Code Peeker)
برنامک کد پیکر یک کدخوان بسیار سبک وزن است که به شما امکان میدهد بسرعت کد را ببینید. کد پیکر از سینتکس هایلایتینگ برای زبانهای زیادی پشتیبانی میکند و وقتی زبانی را پشتیبانی نکند، هنوز هم فایل را مانند متن سادهای باز میکند.
زمانیکه روی رایانهتان برنامهنویسی میکنید، کد پیکر واقعا مفید است، مگر اینکه بخواهید از تلفنتان بهعنوان مانیتور خارجی استفاده کنید تا دیگر کدها را مانند منبعی باز نگه دارد. توسعهدهنده این برنامک امیدوار است باز کردن فایلها بهطور مستقیم از جیمیل و جستجوگران فایل را پشتیبانی کند که ویژگی بسیار خوبی خواهد بود. در کل کد پیکر دقیقا چیزی است که به نظر میرسد؛ ساده، بدون تبلیغات و بدون محدودیتهای دست و پاگیر و البته رایگان.
قیمت: رایگان
سیستم عامل: اندروید + 1.6 و بالاتر
لینک گوگل پلی: Code Peeker
توسعهدهنده: Twig Nyuyen
4 ـ برنامک سینتکس هایلایتد کد ادیتور
(Syntax Highlighted Code Editor)
برنامک سینتکس هایلایتد کد ادیتور یک ویرایشگر سبک است که از اچ تی ام ال،CSS، جاوااسکریپت، پی اچ پی،++C/C، جاوا و پایتون پشتیبانی میکند، اما برای توسعهدهندگان وب ارائه شده است. فراموش نکنید که این نرم افزار کاربردی یک ویرایشگر WYSIWYG نیست.
برخی ویژگیهای این برنامک شامل جستجو و جایگزین، خنثی کردن( undo) و دوباره انجام دادن(redo) و کمکرسانهای کیبورد در صفحه نمایش است. در کل سینتکس هایلایتد کد ادیتور یک ویرایشگر بسیار ساده است که کمی تحتالشعاع نسخه رایگان مولفها و IDEها قرار گرفته است.
قیمت: رایگان
سیستم عامل: اندروید +2/2
لینک گوگل پلی:
Syntax Highlighted Code Editor
توسعهدهنده: Daniel Hood
5- برنامک جاوا کد ویوئر
(Java Code Viewer)
اسم این برنامک کمی گمراهکننده است. با این برنامک میتوانید کد جاوا را ببینید اما C#، C/C++،CSS،PHP، ASP و جاوااسکریپت را هم میتوانید مشاهده کنید.
جاوا کد ویوئر مانند یک ناظر کد بسادگی به دست میآید و دارای سینتکس هایلایتینگ، یافتن کلمه و تعداد خطوط خوبی است. پس اگر به دنبال برنامکی ساده و راحت برای استفاده ناظر کد و ناظر کد جاوا هستید، این برنامک همان چیزی است که میخواهید.
قیمت: رایگان
سیستم عامل: اندروید+ 2.1
لینک گوگل پلی: Java Code Viewer
توسعهدهنده: yonghoon chin
6- برنامهنویسی اندروید/جاوا
برنامکAIDE
این برنامک به شما امکان میدهد برنامههای اندروید را مستقیما در دستگاه اندرویدتان بنویسید. AIDE کاملا با پروژههای Eclipse سازگار است و براحتی پروژههای شما را از رایانه به تلفنتان انتقال میدهد. بعلاوه این برنامک از ویژگیهای زیادی برخوردار است. یکی از مهمترین آنهاسازگاری با دراپ باکس است. علاوه بر اینکه تمام پروژههایتان را در دراپ باکس ذخیره میکنید، میتوانید تغییرات خود را اعمال و از فضای ذخیرهسازی تلفنتان استفاده کنید.
به طور کلی، AIDE یک IDE زیبا و روشی مناسب برای ایجاد برنامکهای اندروید مستقیما در دستگاه شماست، مضاف بر این که رایگان هم هست.
قیمت: رایگان
سیستم عامل: اندروید+ 2/2
لینک گوگل پلی: AIDE
توسعهدهنده: AIDE Team
7- برنامک جاوا آی دی ای دروید
(JavaIDEdroid)
این برنامک برای برنامهنویسان مبتدی مناسب نیست. آی دی ای دروید هدف مشابهی را با AIDE انجام میدهد. این نرم افزار کاربردی به شما امکان ایجاد برنامههای اندرویدی را مستقیما روی دستگاه اندرویدتان میدهد. با این حال این برنامک مخصوص کاربران حرفهای است تا کسی که فقط خواهان یک IDE زیباست. این برنامک رایگان است ولی نسخه حرفهای آن هم وجود دارد که ویژگیهای متعددی را با قیمت 7.90 دلار اضافه میکند که شامل الگوهای پروژه است، بنابراین نیازی نیست هر بار از اول شروع کنید.
قیمت: رایگان اما نسخه حرفهای آن 7.90 دلار است.
سیستم عامل: اندروید+ 2.3 و بالاتر
لینک گوگل پلی (رایگان): JavaIDEdroid
لینک گوگل پلی (نسخه حرفهای):
avaIDEdroid Pro
توسعهدهنده: Tom Arn
8- برنامک ترمینال آی دی ای
(Terminal IDE)
این برنامک برای نوشتن برنامههای اندروید و جاوا یک IDE مناسب است. Spartacus Rexجزو برنامکهای رایگان است. برنامه ترمینال آی دی ای دارای ویژگیهای ASCII سفارشی در کیبورد «نرم» صفحه نمایش و ترسیم کننده نقشه اصلی کیبورد «سخت» خارجی عمومی است. بنابراین میتوانید از کلیدهای CTRL، ALT،ESC و کلیدهای دیگری که روی کیبورد اندروید وجود ندارند استفاده کنید.
بعلاوه با ترمینال آی دی ای میتوانید وارد شوید از تلنت(telnet) یا ssh استفاده کنید تا از رایانه خود به منظور برنامهنویسی روی دستگاه اندرویدتان بهرهبرداری کنید. این برنامک ویژه کاربران مبتدی و حرفهای است.
قیمت: رایگان
سیستم عامل: اندروید+ 2.3
لینک گوگل پلی: Spartacus Rex
9 ـ برنامک اندروید جاوا ادیتور
(Android Java Editor)
این برنامک نسخه ساده IDE Compilersاست که پیش از این معرفی شد و یک ویرایشگر ساده هم به حساب میآید. شما میتوانید پروژهها را ایجاد کرده و کد منبع و فایلهای ایکس ام ال را مستقیما روی دستگاه خود ویرایش کنید. با توجه به اینکه اندروید جاوا ادیتور فقط یک ویرایشگر است، نمیتوانید براحتی با استفاده از اندروید جاوا ادیتور، برنامک را نوشته و اجرا کنید. اما این نرمافزار کاربردی مانند Eclipse زیبا به نظر میرسد. بنابراین اگر خواهان تغییرات سریعی هستید برنامک اندروید جاوا ادیتور برای برنامهنویسی اندروید مناسبترین است.
قیمت: رایگان
سیستم عامل: اندروید +2.2
لینک گوگل پلی: Android Java Editor
توسعهدهنده: Anjedi
10 ـ برنامک جاوا کوییک رفرنس کاردز
(Java Quick Reference Cards)
وقتی در حال برنامه نویسی هستید یا خود را برای امتحانات آماده میکنید، این برنامک واقعا قابل استفاده است. جاوا کوییک رفرنس کاردز همراه با 45 برگ در اختیار شما قرار میگیرد که میتوانید هر جا میروید از آن استفاده کنید، علاوه بر این که راهنمای برنامهنویسی جاوا را هم دارد.
برای اینکه بدانید این برنامک چه زمانی مفید است، تصور کنید روی رایانهتان برنامهنویسی میکنید اما سینتکس درست را برای کاری که میخواهید انجام دهید، فراموش کردهاید. میتوانید پنجره خود را کوچک کنید و در اینترنت به جستجو بپردازید یا برنامک جاوا کوییک رفرنس کاردز را روی تلفن خود باز نگه دارید و همیشه جواب سوالات خود را بیدرنگ داشته باشید.
قیمت: رایگان
سیستم عامل: اندروید +1.6
لینک گوگل پلی: Java Quick Reference Cards
توسعه دهنده: NadsTech
برنامهنویسی++ C/C و# C :
11- برنامک سی 4 دروید (C4droid)
این نرمافزار کاربردی یک مولف کلاسیک C است که میتوانید در دستگاه اندرویدتان از آن استفاده کنید. سی 4 دروید از مولف gccکه اغلب در یونیکس بهرهبرداری شده، استفاده میکند. این برنامک در تنظیمات کمی فریبکارانه عمل میکند، بنابراین برای مراحلی که باید برای رسیدن به نتیجه طی کنید، آماده باشید. ضمنا سی 4 دروید میتواند ++C را تالیف کند، اما فعلا باید تلفن خود را روت کنید تا به این ویژگی دسترسی پیدا کنید. در کل این برنامک روش موثری برای تالیف کد سی است.
قیمت: 1.50 دلار
سیستم عامل: اندروید +2.1
لینک گوگل پلی: C4droid
توسعه دهنده: n0n3m4
12- برنامک C/C++ Compiler
C/C++ Compiler یک مولف کاملا سازگار است. اما به نظر میرسد این برنامک فقط میتواند با کد سی سازگار باشد نه ++C. بنابراین این برنامه به خودی خود امتیاز بالایی کسب نخواهد کرد، اما به نظر میرسد C compilerخوب کار کند و برای آنهایی که به آن نیاز دارند، مفید است.
برنامک سی 4 دروید که قبلا آن را معرفی کردیم،C/C++ Compiler را تقریبا همه جا کنار میزند، ولی اگر نتوانستید با سی 4 دروید کار کنید، C/C++ Compilerمیتواند جایگزین مناسبی برای شما باشد.
قیمت: 1.47 دلار
سیستم عامل: اندروید +2.2
لینک گوگل پلی: C/C++ Compiler
توسعه دهنده: Mr Lee
13- برنامکC# To Go
شما برنامهنویس #C هستید یا میخواهید چگونگی استفاده از آن را یاد بگیرید؟ برنامکC# To Go نرمافزار کاربردی خارق العادهای است که مولف #C را درست روی دستگاه شما ارائه میکند. C# To Go برنامه استاندارد و موفقی است که دقیقا همان کاری را میکند که از آن توقع دارید و شامل دیباگر و آزموگر هایسینتکس است که واقعا خوب کار میکنند.
اگر به #C علاقه دارید، برنامکC# To Go همراه خوبی برای استفاده در تلفن همراه است علاوه بر اینکه رایگان نیز هست.
قیمت: رایگان
سیستم عامل: اندروید+ 1.6
لینک گوگل پلی: C# To Go
توسعهدهنده: Greg Shackles
14- برنامک سی ++ پروگرمینگ رفرنس فری
(C++ Programming Reference FREE)
این برنامک توسط توسعه دهنده مشابهی ارائه میشود که برنامه جاوا کوییک رفرنس کاردز را ایجاد کرده و درست مانند جاوا کوییک رفرنس کاردز این برنامک هم روشی عالی و مناسب کاربر است که بسرعت میتوانید با آن به سوالات تئوری و سینتکسی که نیاز دارید، مراجعه کنید.برنامه سی ++ پروگرمینگ رفرنس فری شامل 23 قسمت متفاوت است و از 'classes' تا ' polymorphism' طبقه بندی شده است. همانطور که از اسمش پیداست رایگان بوده، بنابراین اگر برنامهنویس ++C هستید این برنامه مناسب شماست.
قیمت: رایگان
سیستم عامل: اندروید 1.6+
لینک گوگل پلی: C++ Programming Reference FREE
توسعهدهنده: NadsTech
15- برنامک سی پروگرمینگ رفرنس فری
(C Programming Reference FREE)
برنامک آخری که در اینجا معرفی میکنیم سی پروگرمینگ رفرنس فری است که نرم افزار کاربردی منبع سوم است. این برنامه هم توسط NadsTech سازنده برنامکهای جاوا کوییک رفرنس کاردز و ++C پروگرمینگ رفرنس فری ارائه شده است. این برنامک شامل کوییک رفرنس کاردز میشود که ردیف عملکردها و انواع دادهها را در بردارد، همچنین راهنماهای منبعی دارد که کتابخانه استاندارد C و ... را پوشش میدهد.
اگر برنامهنویس C هستید، این برنامک منبع خوبی برای شماست و مانند تمام راهنماهای منبع رایگان و با استفاده آسان است و میتواند کارایی شما را هنگام برنامهنویسی بالا ببرد.
قیمت: رایگان
سیستم عامل: اندروید +1.6
لینک گوگل پلی:
C Programming Reference FREE
توسعه دهنده: NadsTech
آزاده ارشدی / ضمیمه کلیک
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد