این اظهارات بعد از کشتار گستردهای که سراسر سوریه و عراق را دربر گرفت، بیان شد؛ همان کشتاری که آمریکا و کشورهای غربی به آن بیاعتنا بودند و در برابر آن سکوت اختیار کردند. همان سکوتی که به نوعی غرق شدن استانهای تحت کنترل داعش در حمام خون را ترغیب میکرد و مجوز کشتار در حق همه شهروندان را میداد. در سوریه دیدیم که چه خونها ریخته شد و در عراق چه حمام خونی به پا شد و اکنون میبینیم که تروریستها روی خون رژه میروند در حالی که احساسات مذهبی و کینههای دفن شده طایفهای بیش از پیش غلیان مییابند.
قبل از فروپاشی کارتونی ارتش عراق، داعشیهایی که از زندانهای سوریه و ابوغریب در عراق فرار کرده بودند، تهدید میکردند که گردنزدنها و سر بریدنهایشان را دوباره تکرار میکنند. دقیقا همان کاری که قبل از دستگیریشان در سوریه و قبل از آن در عراق انجام میدادند. در مورد عراق همچنان این پرسش مطرح است که چگونه میشود ارتشی که 120 میلیارد دلار صرف آن شده است در برابر چند هزار تروریست فرو میپاشد و به آنها اجازه میدهد که به بانک مرکزی موصل مسلط شوند و بر حدود یک صد هزار کیلومتر مربع از خاک عراق و سوریه استیلا یابند؟! مناطقی که در خود چاههای نفتی دارند و داعش اکنون در حال فروش نفت از آنها و کسب درآمد است.
اوباما آنوقت کجا بود، چرا آن موقع به فکر نجات عراقیها نیفتاد و از اختیارات تصمیمگیری برای جنگ خود استفاده نکرد و دستور به حمله هوایی به داعش که میرفت تا بر موصل مستولی شود، نداد؟
ناظران میگویند غرب سه سال است در برابر جنایتهای داعش سکوت اختیار کرده و تنها وقتی که میرفت مصالح آمریکا در اربیل مورد تهدید قرار گیرد، به آن حمله کرد؛ در حالی که میتوانست همان موقع که حداقل داعش راه خود را به سوی کرکوک باز کرد، به آن حمله کند! این فقط ایزدیها نبودند که خونهایشان در کوههای سنجار ریخته شد، قبل از آنها افراد بسیاری در حمله داعش به موصل کشته شدند، اما گویا اکنون اوباما از این میترسد که آب سد موصل، سفارت آمریکا در بغداد را غرق کند. بر کسی پوشیده نیست که آبروی اخلاقی و سیاسی آمریکا در انفجارهای خونین که از سه سال و نیم پیش تاکنون در عراق رخ میدهد، رفته است.
یکی از مسئولان عالیرتبه در اربیل میگوید، اگر اوباما همان زمانی که کشتار الغوطه رخ داد یک حمله هوایی کوچک به مواضع داعش در سوریه انجام داده بود الان اینجا نبودیم!
بر کسی پوشیده نیست که در پشت پرده مواضع خجالتآور غرب، با توجه به شیونهای آمریکا و اروپا که اکنون به هوا رفته است و میگویند پیشمرگها را مسلح کنید، عوامل اخلاقی مطرح نیست بلکه تلاش برای تثبیت دولت کردی و استقرار آن است. دلیل این ادعا هم مسلح کردن عشایر و گروههای سنی در الانبار است در حالی که یک دولت شیعی نیز تقریبا در جنوب عراق حضور دارد.
منبع: سایت دیپلماسی ایرانی به نقل از روزنامه النهار
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
جامجم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهمترین چالشهای پیشرو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله در ایران: