مطالعات محققان موسسه گلادستون و دانشگاه سانفرانسیسکو نشان می دهد، علائم اولیه زوال عقل قبل از اینکه با اختلالات ژنی و تغییرات رفتاری همراه باشند با نشانه های چشمی بروز کرده که با بررسی آنها می توان به اختلالات یا تغییرات سلول های عصبی و مغزی پی برد زیرا سلول های شبکیه چشم انسان دارای ارتباط مستقیم و نزدیکی با مغز هستند. پرتوهای نوری در برخورد با شبکیه به پیام عصبی تبدیل شده و از طریق عصب بینایی به مغز منتقل و در آنجا تفسیر می شوند.
این تحقیق بدان معناست که با آزمایش و بررسی ساده ای از شبکیه چشم می توان از تغییرات احتمالی سلول های عصبی آگاه شد.
مطالعات محققان نشان می دهد که هرگونه تغییر ساده و جزئی در شبکیه چشم می تواند زنگ خطر اولیه ای برای ابتلا به بیماری دمانس فرونتوتمپورال (Frontotemporal Dementia = FTD) باشد که در اثر این بیماری، مغز چروکیده و کوچک می شود. زوال عقل یا دمانس اختلال مزمن فرآیندهای روانی به علت بیماری مغزی است که با تغییر شخصیت، اختلال در حافظه و ذهن بروز می کند.
دکتر گان، یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی گفت:«این مطالعه نشان داد که شبکیه چشم می تواند پنجره ای از فعالیت های مغزی باشد. در نتیجه با بررسی و پیگیری تغییرات چشمی می توان بسیاری از بیماری هایی که در اثر آسیب یا نابودی سلول های عصبی ایجاد می شوند را پیش بینی و پیشگیری کرد».(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب